Myanmar, Dijital Para Birimi Lansmanını Planlıyor

0
276
Myanmar
Myanmar

Bloomberg Cuma günü bildirdiğine göre, Myanmar’ın askeri hükümeti kendi dijital para birimini piyasaya sürmeyi planlıyor. Askeri hükümet, demokratik olarak seçilmiş lideri devirdikten bir yıl sonra kendi dijital para birimini yaratmayı teklif ediyor.

Enformasyon Bakan Yardımcısı Tümgeneral Zaw Min Tun, dijital para biriminin yerel ödemeleri amaçladığını söyledi. Tun, Bloomberg’den bir rapora göre, askeri liderliğin ülkedeki “finansal faaliyetleri iyileştirmek” için kendi dijital para birimini oluşturmak istediğini söyledi. Hükümetin para birimini kendi başına yaratabileceğini veya yerel firmalarla birlikte çalışabileceğini belirtti.

Dünya Bankası 26 Ocak’ta yayınlanan bir raporda, Myanmar ekonomisinin Eylül 2021’de %18 küçüldüğünü söyledi. Güneydoğu Asya ülkesi, demokratik olarak seçilmiş partisinin geçen yıl bir darbeyle devrilmesinden bu yana askeri hükümet tarafından etkin bir şekilde yönetiliyor. Devrilen parti ise sürgündeki lider Aung San Suu Kyi ve destekçilerini içeren Ulusal Birlik Hükümeti adı verilen bir gölge hükümet kurdu. Gölge hükümet Aralık ayında stablecoin Tether’i (USDT) resmi para birimi olarak tanıyacağını açıkladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz