FTX C Serisi Turunda 400 Milyon Dolar Topladı

0
300
FTX
FTX

Kripto para borsası FTX bugün, C Serisi finansman turunda 400 milyon dolar topladığını duyurdu. FTX’in Ekim 2021’de 25 milyar dolarlık bir değerlemeyle B-1 Serisi turda 420.69 milyon dolar çektiği son fon toplamasından sonra değerlemede önemli bir artış kaydedildi. FTX’in C Serisi duyurusu, 26 Ocak’ta borsanın ABD kolunun 8 milyar dolar değerinde 400 milyon dolarlık kendi A Serisi turunu duyurmasından birkaç gün sonra geldi.

Aralık ayında The Information, FTX’in ana şirket için 32 milyar dolar ve FTX ABD için 8 milyar dolar olmak üzere hedeflenen değerlemelerde fon topladığını bildirdi. Bununla birlikte, bu rapor, FTX’in iki kuruluş arasında toplam 1,5 milyar dolar toplamaya çalıştığını ve nihayetinde toplam 800 milyon dolarla bunun neredeyse yarısı olduğunu iddia etti.

FTX’in C Serisi turundaki tüm yatırımcılar, Paradigm, Lightspeed Venture Partners, Tamasek, SoftBank Vision Fund 2, IVP, Tiger Global ve Ontario Teachers’ Pension Plan Board dahil olmak üzere FTX.US A serisi turuna da katıldı. FTX son altı ayda 1.8 milyar dolardan fazla para topladı ve bu süre zarfında değerlemesini 18 milyar dolardan 32 milyar dolara çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz