Hester Peirce: SEC’in Yeni Önerisi DeFi Sektörünü Tehdit Ediyor

0
360
Hester Peirce
Hester Peirce

SEC komisyon üyesi Hester Peirce, ajansın borsa tanımını modernleştirmeyi amaçlayan yeni önerisindeki belirsiz dilin, merkezi olmayan finans (DeFi) sektörü için bir tehdit oluşturabileceğini söyledi. Kripto para sektörünü destekleyen Hester, topluluk tarafından “Kripto Annesi” olarak anılmaktadır.

26 Ocak’ta yayınlanan bir açıklamada, SEC Başkanı Gary Gensler, devlet tahvillerinin ticaretini yapan “giderek daha fazla elektronikleşen” sistemlere ayak uydurmak için kuralları güncellemenin önemli olduğunu belirtti. Teklif kripto para birimlerinden bahsetmese de Peirce, kripto ticaret platformları üzerindeki gözetimi genişletmek için kullanılabileceği konusunda uyardı. SEC’in önerisi potansiyel olarak DeFi protokolleri de dahil olmak üzere daha fazla ticaret mekanizmasına ulaşabilir.

SEC Başkanı Gensler, DeFi protokollerinin merkezileştirilme eğiliminde olduğunu defalarca belirterek, bu platformların arkasındaki girişimcileri SEC’e kaydolmaya çağırdı. Ayrıca kripto para birimlerinin büyük çoğunluğunun kayıt dışı menkul kıymetler olduğunu belirtti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz