Ocak Ayı Kripto Yatırım Ürünleri İçin Zorlu Geçti

0
233

Financial Times tarafından kripto analitik firması CryptoCompare’den alınan verilere atıfta bulunan bir rapora göre, kurumsal yatırımcılar geçen ay kripto para yatırım ürünlerinden rekor miktarda para çekti.

Ocak ayında çıkışlar haftada ortalama 61 milyon dolara ulaştı ve 2022’nin ilk çeyreği için zorlu bir başlangıç ​​oldu. Karşılaştırma için, 2021 yılının ilk çeyreğinde, endüstri rekor kıran 4,5 milyar dolar değerinde giriş gördü. Grayscale CEO’su Michael Sonnenshein, kurumların pozisyonlarını boşaltarak Fed’e tepki gösterdiklerini belirtti. Analistler bu yıl en az üç faiz artışı bekliyor, ancak bazıları 2023’ün başında beşe kadar artış görmeye hazır.

YCharts tarafından sağlanan verilere göre, Grayscale Bitcoin Trust’ın (GBTC) hisseleri 21 Ocak’ta %29,8’lik büyük bir indirime ulaştı. Şirket, fonu bir ETF’ye dönüştürmeyi planlasa da, yakın zamanda bunu başarması pek olası değil. Bu haftanın başlarında, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, spot Bitcoin ETF başlatmak için birkaç teklifi reddettikten sonra Grayscale’in başvurusu hakkındaki kararını erteledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz