Haftanın Önemli Bitcoin ve Altcoin Haberleri

0
132
Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Haftanın Bitcoin Haberleri

Bloomberg’in yakın tarihli bir raporuna göre, Avustralya Menkul Kıymetler Borsası (ASX), bu yılın sonuna doğru birden fazla Bitcoin borsada işlem gören fona (ETF) yeşil ışık yakabilir.

Peter Brandt, Bitcoin fiyatının potansiyel olarak 160.000 dolara kadar yükseleceği Eylül-Ekim 2025’e kadar yükseliş piyasasını öngören bir grafik sundu.

Bugün erken saatlerde, Çin AMC, Bosera ve Harvest Global’den altı kripto para ETF’si Hong Kong’da yayına girdi. Lansmanları kısa süreliğine Bitcoin fiyatını gün içi en yüksek seviyesi olan 64.555 dolara çıkardı.

Lider kripto para birimi Bitcoin, Ağustos 2023’ten bu yana en büyük aylık düşüşünü kaydetti. Amiral gemisi kripto para birimi, makroekonomik kaygılar ve yavaşlayan ETF akışlarının ana düşüş rüzgarları haline gelmesiyle Nisan ayında %15’e kadar düştü.

Bitcoin, Nisan ayını Ekim 2023’ten bu yana en kötü ayı olarak kapattı, ancak önde gelen piyasa analisti Michael van de Poppe, Bitcoin’in düzeltmenin sonunda olduğu konusunda iyimser.

Madencilik Riot Platforms, 2024 yılının ilk çeyreği için 211,8 milyon dolarlık net gelir bildirdi. Bu bir şirket rekoru ve geçen yılın aynı dönemine göre %1000 artış anlamına geliyor.

Amerika Birleşik Devletleri merkezli spot Bitcoin borsa yatırım fonları (ETF) rekor net çıkışlar kaydederken, BlackRock’un iShares Bitcoin Trust da ilk çıkış gününü görüyor.

Bitcoin’in zincir üstü metriği iyileşme olasılığını gösteriyor. Swissblock’un “Bitcoin Temel Endeksi”, yakın zamanda bir dönüm noktası gibi görünen bir noktaya ulaştı ve Bitcoin fiyatının potansiyel yukarı yönlü hareketine işaret etti.

Son zamanlarda dokuz Bitcoin ETF’si, varlıklarını yaklaşık 478,22 milyon dolar değerinde toplam 8.107 BTC kadar önemli ölçüde azalttı. 

Farside Investors’a göre varlıklar açısından en büyük bitcoin ETF’si olan Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), ürünün Ocak ayında piyasaya sürülmesinden bu yana ilk günlük artışla yatırımcılardan net yeni para girişi gördü.

Haftanın Altcoin Haberleri 

Kripto piyasasında dalgalanmalara neden olan yakın tarihli bir gelişmede, kayda değer bir Ethereum (ETH) balinasının, toplamda 38 milyon dolarlık şaşırtıcı bir miktarda dijital varlığın satışını başlattığı bildirildi.

Tanınmış kripto para takipçisi Whale Alert, X platformunda yakın zamanda uyanan bir kripto balinası hakkında bir gönderi yayınladı. Bu cüzdan milyonlarca değerinde Ethereum içeriyor.

San Francisco merkezli şirket Ripple, Tokyo merkezli HashKey DX ile ortaklık yaptığını duyurdu.

Zincir üstü analiz firması Santiment, boş olmayan XRP cüzdanlarındaki büyümeye dikkat çekti. Santiment, bir tweet’inde son altı aydaki en büyük piyasa değerleri arasında boş olmayan cüzdanların büyümesini karşılaştırarak, belirtilen zaman dilimi içinde bu ölçümdeki net değişimi sunuyor.

Poloniex hacker etiketli adreste önemli bir Bitcoin hareketi meydana geldi. Yaklaşık 32 milyon dolar değerindeki yaklaşık 501 BTC, çalınan fonların kökenlerini gizlemek amacıyla üç yeni adrese dağıtıldı.

Tether, 2024 yılının ilk çeyreğinde 4,52 milyar dolarlık rekor net kar bildirdi.

Whale Alert, Türkiye’deki büyük bir kripto borsasından akıllara durgunluk veren miktarda meme kripto para birimi Pepe’yi satın aldı. 

Toncoin (TON), blockchain ve kripto para yatırımlarında uzmanlaşmış önde gelen hedge fonlarından biri olan Pantera Capital’in duyurusunun ardından fiyatında kayda değer bir artış yaşadı. 

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

Eski Binance CEO’su Changpeng Zhao dört ay hapis cezasına çarptırıldı. Cezayı “uygun” ve “makul” olarak nitelendiren Yargıç Richard Jones, Zhao’nun ABD yasalarına uyacak personel ve kaynaklara sahip olduğunu ancak girişimcinin bunu başaramadığını söyledi.

Real world assets (RWA) tokenizasyon şirketi Securitize, dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock (BLK) liderliğindeki 47 milyon dolarlık finansman turunu tamamladı. Securitize’ın çarşamba günü yaptığı açıklamaya göre turda Hamilton Lane (HLNE), ParaFi Capital ve Tradeweb Markets (TW) yatırımları da yer aldı.

Avrupa Birliği’nin (AB) en büyük ikinci bankası olan BNP Paribas, Bitcoin kervanına katıldı. Son başvurulara göre Fransız bankacılık devi, ilk çeyrekte 41.684 dolar değerindeki BlackRock hisselerini satın alarak piyasa analistlerine bunun çok önemli bir şeyin başlangıcı olabileceğinin sinyalini verdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz