Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
288
Blockchain
Blockchain

Haftanın Bitcoin Haberleri

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), hafta başında büyük sermayeli altcoinlerin %50’ye varan değer kaybetmesiyle 33.000 dolara kadar düştü.Hafta ortasında BTC, Fed toplantısı sonuçları öncesinde ABD Vadeli işlemleri ile ilişkili olarak 38.000 dolara yükselmeyi başardı.CoinMarketCap’e göre BTC şimdilerde 38.070 dolardan işlem görüyor.

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, McDonald’s üniformalı bir fotoğrafını yayınladı. McDonald’s üniforması giydiği fotoşoplu fotoğrafını profil fotoğrafı yapan Bukele’nin tweet’i viral oldu ve kısa sürede büyük beğeni topladı.

“Rich Dad, Poor Dad” isimli çok satan kitabın yazarı ünlü yatırımcı Robert Kiyosaki, Bitcoin fiyatının önemli ölçüde düşmesinin harika bir haber olduğunu tweetledi. Kiyosaki BTC 20 bin dolar seviyesini test ederse, kesinlikle daha fazla satın alacağını söyledi. 

Büyük Bitcoin cüzdanları varlıklarını aktif olarak satmaya başladı. Glassnode analitik hizmeti tarafından sağlanan zincir üstü verilere göre, ağdaki büyük Bitcoin adreslerinin sayısı üç ayın en düşük seviyesine ulaştı.

CNBC’den Squawk Box ile yaptığı röportajda, Digital Chamber of Commerce kurucusu Perianne Boring, kripto piyasasında %30-50 volatilitenin olduğunu ve Bitcoin ağının temellerinde güçlü kaldığını belirtti.

Amerikalı milyarder yatırımcı ve saygın hedge fon yöneticisi Ray Dalio, kripto para endüstrisinin çok fazla ilgi gördüğünden bahsetti.

Balina, halihazırda 124.487 kripto para içeren cüzdanına, 488 BTC daha satın aldı.

Baş Bloomberg emtia stratejisti Mike McGlone, lider kripto para birimi Bitcoin’i övdü ve Bitcoin’in 2022 yılında yükseliş göreceğini belirtti. 

Eski BitMEX CEO’su Arthur Hayes, bugün erken saatlerde lider kripto para birimi Bitcoin’in (BTC) kısa bir süre 33.000 dolar seviyesinin altına düşmesine rağmen Bitcoin’in henüz dibi görmediğini belirtti.

Ark analizi, Bitcoin yatırımcılarının çoğunun olgunlaştığını ve varlıkları kısa vadeli spekülatif kazanç yerine uzun vadeli kazanç için elinde tuttuğunu gösterdi. 

Neredeyse 3 milyar dolar borsalardan çekildi, ancak hala yeterli satış baskısı var. Lider kripto para birimi Bitcoin’in (BTC) fiyatı 39.000 dolara yükseldiği için, traderlar tarafından çeşitli merkezi borsalardan yaklaşık 3 milyar dolar değerinde Bitcoin çekildi. 

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), bir Fidelity spot bitcoin borsa yatırım fonunu (ETF) onaylamayı reddetti.

İşletmelerini Elevate Brands’e satan Amazon Marketplace sahipleri artık kripto parayla ödeme alma seçeneğine sahip olacak.

ABD’li Senatör Elizabeth Warren, Perşembe günü altı madenciye daha mektup göndererek Bitcoin (BTC) madencilerinin enerji kullanımı ve çevresel ayak izleri hakkındaki araştırmasını genişletti.

Dogecoin kurucu ortağı Billy Markus, Bitcoin ve meme kripto para birimi DOGE’nin temelde aynı teknoloji olduğunu belirtti. 

Coinshares tarafından yayınlanan en son Bitcoin Madencilik Ağı raporuna göre, Bitcoin’in iklim değişikliği üzerindeki etkisi, bırakın bazı ulus devletleri bazı endüstrilerle karşılaştırıldığında fazlasıyla abartılıyor.

Haftanın Altcoin Haberleri

IntoTheBlock verilerine göre, altcoin’e yatırılan tüm fonların %67’si, Ether’in 2.500 doların altına düşmesinden sonra bile kârlı kalmaya devam etti, bu da piyasanın çoğunluğunun kripto parayı 3.000 doların altında satın aldığını gösterdi.

Santiment tarafından sağlanan piyasa verilerine göre, Ethereum balinaları 10.000’den fazla coin tutan Ethereum adreslerinin sayısı ATH’ye ulaştığı için düşüş sırasında yaklaşık 500 milyon dolar değerinde ETH satın aldı.

Yakın tarihli bir Glassnode raporuna göre, Ethereum’un hash oranı yeni bir dönüm noktasına ulaştı ve 1.11 PH/s’lik rekor seviyelere yükseldi. 

San Francisco merkezli blockchain şirketi Ripple, 15 milyar dolarlık bir değerlemeye ulaştı.

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, San Francisco merkezli şirketin gelecekte halka açılacağını söyledi.

Yılın son birkaç haftasında piyasadaki şüpheli performansa rağmen, Shiba Inu %16 fiyat artışı ile derin düzeltmeden geri dönmeyi başardı. Bu yükseliş sayesinde meme tokeni en büyük 1000 Ethereum’daki en büyük holdinglerden biri haline geldi. 

Meme kripto para birimi Dogecoin (DOGE), neredeyse iki aydır ilk kez ilk on kripto para birimi listesinde sıralanıyor. 

Blockchain devi Ripple’ın kripto para birimi XRP, kripto para birimi sıralama web sitesi CoinMarketCap’e göre, şu anda yedinci sırada yer alan piyasa değeri ile Solana’yı (SOL) geride bıraktı.

Fantom, analitik aracı DeFiLlama’dan elde edilen verilere göre, hafta sonu boyunca Binance Akıllı Zinciri’ni (BSC) geçerek toplam kilitlenen değerde üçüncü en büyük merkezi olmayan finans (DeFi) ekosistemi haline geldi. 

WhaleStats’a göre, proje Shiberse kendi Metaverse’ini yaratma planlarını yayınladıkça Shiba Inu’nun net varlık akışı %207’ye yükseldi.

Tesla CEO’su Elon Musk, McDonald’s’ı Dogecoin’i kabul etmeye ikna etmeye çalışıyor. Elon Musk, fast food devi Dogecoin’i kabul etmeye başlarsa televizyonda McDonald’s Happy Meal’i yiyeceğini söyledi.Bunun üzerine MrBeast Burger fast food zincirinin Twitter hesabı, ondan bir retweet almaları koşuluyla Doge’u kabul edeceğini belirtti.

Shiba Inu sahipleri artık New York merkezli mücevher koleksiyonundan BitPay’de SHIB ile elmas alışverişi yapabilir. 

WhaleStats tarafından bildirildiği üzere, izlediği ilk 1000 ETH cüzdanı arasında 297. sırada yer alan bir balina, üç ayrı işlemde yaklaşık üç milyon MATIC tokeni satın aldı. 

Santiment’in zincir içi verilerinin gösterdiği gibi, büyük Cardano sahipleri, 17 Ocak’ta başlatılan piyasadaki büyük fiyat düşüşünden bu yana pozisyonlarını yaklaşık %110 artırdı.

CoinMarketCap’e göre, Bitcoin, Ethereum ve diğer kripto para birimleri, ABD pazarının açılışı öncesinde düşüş kaydederken BNB tokeni yükselişini sürdürdü.

29 Ocak’ta CoinMarketCap tarafından sağlanan verilere göre, Terra (LUNA) fiyatı %16’nın üzerinde düştü. Piyasa değerine göre ilk 100 kripto para arasında en kötü performans gösteren kripto para birimi olarak sıralandı. 

Etherscan, son birkaç saat içinde üç kripto cüzdanının toplam 9 milyar tokenden fazla SHIB girişi gördüğünü kaydetti ve bunun büyük bir satın alma anlamına gelebileceğini belirtti. 

Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, daha önce Hindistan merkezli COVID-19 yardım fonu CryptoRelief’e bağışladığı Shiba Inu’daki 1 milyar dolardan fazla USDC’den 100 milyon dolar geri aldı. 

Pop müzik yıldızı Justin Bieber, önde gelen pazar yeri OpenSea’de Bored Ape Yacht Club (BAYC) koleksiyonundan 1.3 milyon dolar değerinde Ethereum (ETH) karşılığında NFT satın aldı.

Altcoinler
Altcoinler

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri 

Kore Merkez Bankası, Ağustos 2021’de başlattığı merkez bankası dijital para biriminin pilot testinin ilk aşamasını başarıyla tamamladı.

Reuters’e göre Endonezya Mali Hizmet Kurumu, dijital varlık ticareti endüstrisi Güneydoğu Asya’nın en büyük ekonomisinde büyümeye devam ederken, çok sayıda finans kurumunu kripto para birimlerinin sınırlamaları konusunda uyardı. 

Paris Hilton, metaverse yolculuğuna devam etti ve bunu “parti yapmanın, dışarı çıkmanın, insanlarla etkileşim kurmanın ve sosyal olmanın geleceği” olarak gördüğünü söyledi.

YouTube CEO’su Susan Wojcicki, şirketin YouTube’un NFT’leri dahil etme teklifini “genişletme” olasılığını düşündüğünü öne sürdü. 

John Lennon’ın oğlu Julian Lennon, birkaç Beatles ve John Lennon hatıra eşyasını NFT olarak satıyor, ancak fiziksel ürünlerin kendileri satışa çıkarmadı.

Bir zamanlar her yerde bulunan video kiralama mağazaları zinciri olan Blockbuster, kripto para hedeflerine ışık tutan ABD Patent ve Ticari Marka Ofisine bir ticari marka başvurusunda bulundu. 

Kripto varlık yöneticisi Valkyrie, Nasdaq Menkul Kıymetler Borsası’ndaki Bitcoin madencilik şirketlerine maruz kalan bir borsada işlem gören fon (ETF) ticareti yapmak için Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) başvuruda bulundu.

SEC, ARK 21Shares Bitcoin ETF kararını 3 Nisan’a erteledi. Düzenleyici kurum, önerilen Bitcoin ETF’yi onaylamak veya onaylamamak için “daha uzun bir süre belirlemenin uygun” olduğunu söyledi.

Elektrikli otomobil üreticisi, bilançosunda tutulan bitcoin’in hiçbirini alıp satmadı ve herhangi bir değer düşüklüğü kaydetmedi. 

Diem’in, varlıklarını kripto odaklı banka Silvergate’e 200 milyon dolara sattığı bildirildi.

Robinhood CEO’su Vlad Tenev, popüler sıfır ücretli ticaret uygulamasının Shiba Inu hakkında soru sorulduğunda kripto para birimi teklifini genişletmeyi planladığını bir kez daha doğruladı.

Rus haber ajansı RBK tarafından gözden geçirilen bir yol haritasına göre, Rus hükümeti yıl sonuna kadar kripto para birimleri için düzenlemeler yapmayı planlıyor.

Finansal hizmetler devi, metaverse için ürün geliştiren ve satan şirketleri izleyecek bir ETF için başvuruda bulundu.

CEO Tim Cook’un şirketin Q1 2022 kazanç çağrısı sırasında Metaverse alanında önemli bir potansiyel gördüğünü söylemesinin ardından Apple’ın hisse senedi fiyatı arttı.

Kripto para borsası Crypto.com, yıldız sporcunun memleketi Akron, Ohio’ya Web3 eğitimini getirmek için Lebron James Aile Vakfı ile iş birliği yaptı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz