Billy Markus BTC ve DOGE’nin Aynı Olduğunu Söyledi

0
308
Dogecoin ve Bitcoin
Dogecoin ve Bitcoin

Dogecoin kurucu ortağı Billy Markus, Bitcoin ve meme kripto para birimi DOGE’nin temelde aynı teknoloji olduğunu belirtti. Dogecoin yaratıcısı, Bitcoin ve DOGE’nin aynı teknolojiye dayandığını gösteren bir meme yayınladı.

Her iki kripto para birimi de proof of work (PoW) algoritmasına dayanmaktadır. Dogecoin, Shiba Inu köpek ırkıyla ilgili memelerden esinlenerek 2013 yılında bir şaka tokeni olarak oluşturuldu. 21 milyon maksimum arzına sahip Bitcoin’in aksine, Dogecoin arzında herhangi bir sınırlamaya sahip değildir. Şu anda dolaşımda 132.670.764.300 DOGE bulunuyor.

Doge hayranı ve TESLA CEO’su Elon Musk, BTC’nin başlangıçta hükümetlerden ve bankalardan bağımsız bir eşler arası para birimi olarak oluşturulmuş olmasına rağmen, Dogecoin’in ödemeler için Bitcoin’den çok daha uygun olduğunu belirtti. Aralık ayında Tesla, “nasıl gittiğini” görmek için bazı ürünlerinde Dogecoin ödeme seçeneğini başlattı. Ayrıca Musk kısa süre önce fast food zinciri McDonald’s’ı Dogecoin’i kabul etmeye çağırdı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz