Haftanın Önemli Bitcoin ve Altcoin Haberleri

0
227
Bitcoin
Bitcoin

Haftanın Bitcoin Haberleri

Bitcoin fiyatı, Bitstamp borsasında aylık 71.285 dolardan kapanış yapmayı başardı.

Kaiko’nun takip ettiği verilere göre Bitcoin ve Ethereum’un yıllık 30 günlük tarihsel volatilite göstergeleri arasındaki fark en az bir yılın en yüksek seviyesine çıktı. 

Dolar endeksinin Kasım ortasından bu yana ilk kez 105,00 seviyesinin üzerine çıkmasıyla Bitcoin Asya saatlerinde 66.500 doların altına düştü. Pazartesi günü yayınlanan veriler, ABD imalat faaliyetinin Mart ayında beklenmedik bir şekilde hız kazandığını gösteriyor.

Önemli dalgalanmaların yaşandığı bir günde, küresel kripto para piyasası bir darbe aldı ve düşüşe Bitcoin (BTC) öncülük etti. 

VC yatırımcısı ve Bitcoin savunucusu Anthony Pompliano , Bank of America’nın, Fed’in bir U dönüşü yapıp tahvillerini gevşetmemesi durumunda ABD hükümetinin yapmak zorunda kalacağı büyük bir ödemeye ilişkin bir tweet yayınladı.

En son günlük güncellemeye göre Grayscale’in GBTC’si, 82 milyon dolara rağmen artık günlük çıkışlarda lider konumda değil.

Peter Brandt yakın zamanda X hakkında cesur bir açıklama yaparak kripto alanını hareketlendirdi ve uzun vadede Bitcoin’in altına karşı muhteşem üstünlüğünün altını çizdi.

IntoTheBlock tarafından elde edilen veriler, son piyasa gerilemesi sırasında balinaların Bitcoin birikiminde şaşırtıcı bir artış olduğunu ortaya çıkardı. 

BTC.com tarafından sağlanan verilere göre, en büyük Bitcoin forku olan Bitcoin Cash, bu Perşembe günü erken saatlerde yarıya indirilmesini tamamladı. Ağustos 2017’de başlatılan tartışmalı fork, blok boyutunu 32 megabayta çıkardı ve bunun ödemeler için daha verimli hale getirilmesi gerekiyordu.

Kripto yatırım alanındaki son haberlerde, Bitcoin ETF’leri dikkat çekici bir artış gösterdi ve 24 saatlik bir süre içinde net girişlerde %283’lük önemli bir artışa tanık oldu.

SoSoValue’ya göre, Bitcoin spot ETF’leri dün toplam 213 milyon dolarlık net giriş kaydetti ve bu, art arda üçüncü net giriş günü oldu.

Haftanın Altcoin Haberleri

Ripple, yakın zamanda yaptığı bir duyuruda, ABD dolarına sabitlenmiş bir stablecoin başlatma niyetini açıkladı. Bu hamle, Ripple’ın şu anda yaklaşık 150 milyar dolar değerinde olan ve önümüzdeki yıllarda önemli ölçüde büyümesi beklenen büyüyen stablecoin pazarına girişinin sinyalini veriyor.

Optimism’in (OP) Robinhood Crypto platformunda alım satım için listelenmesiyle kripto para yatırımcıları için yeni bir gelişme yaşandı.

Solana’da artan stablecoin ihracının, aktivite ve talebin arttığını ve bunun da daha fazla işleme ve işlem ücretleri ve staking için SOL tokeninin daha yüksek kullanımına yol açabileceğini gösteriyor.

Piyasa değerine göre beşinci en büyük kripto para birimi olan Solana, ilk çeyrekte öne çıkan bir performans sergiledi. Zincir üstü analiz firması Messari, bu büyümeyi detaylandıran aydınlatıcı bir ilk çeyrek raporu yayınladı. 

Cardano’nun (ADA) arkasındaki şirket IOHK, 88,6 milyon işlemin tamamlanmasıyla projenin ilerlemesinde kayda değer bir kilometre taşı olduğunu duyurdu.

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

Real Vision CEO’su Raoul Pal’a göre kripto para birimi kullanıcılarının sayısı 2025’te bir milyarı aşacak.

Michael Novogratz’ın Galaxy Digital Holdings’i, kripto para piyasasının dikkatini çeken cesur bir hamleyle 19,8 milyon dolar değerinde 6.000 ETH’lik önemli bir satın alma gerçekleştirdi.

GSR, Eylül ayında MAS’tan prensip onayı aldı. GSR kısa süre önce eski bir JP Morgan yöneticisini ticaret bölümünün başına atadı.

CCData’nın yeni bir raporuna göre Binance borsasının spot işlem hacmi, art arda yedi ay süren yükselişin ardından Mayıs 2021’den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz