Haftanın Önemli Bitcoin ve Altcoin Haberleri

0
146
Bitcoin
Bitcoin

Haftanın Bitcoin Haberleri

Bitcoin için ödenen ortalama ücretler, dördüncü Bitcoin yarılanmasının gerçekleştiği 20 Nisan’da rekor ortalama 128 dolara ulaştıktan sadece bir gün sonra keskin bir düşüş yaşadı.

Bitcoin madenciliğinden elde edilen gelir ilk kez 100 milyon doları aştı ve 2024 Bitcoin yarılanma gününde tüm zamanların en yüksek günlük kazancını kaydetti.

CoinShares tarafından yakın zamanda yapılan bir açıklamaya göre Cardano (ADA), geçtiğimiz hafta fon akışlarında %500’lük şaşırtıcı bir artışa tanık olarak kripto para piyasasında lider olarak ortaya çıktı. 

Kripto piyasaları Pazartesi günü daha da yükseldi ve Bitcoin (BTC) daha derin bir düzeltmeye ilişkin korkuların azalmasıyla 67.000 dolara yaklaştı. 

CNBC’de yakın zamanda yapılan bir röportajda Bitcoin boğası Tom Lee, piyasaların toparlanmak için iyi bir konumda olduğunu belirtti. Lee, hisse senetlerine olan ortalama kısa ilginin son üç yılın en yüksek seviyesine çıktığına dikkat çekti.

Bitcoin (BTC) fiyatı nihayet son beş yılda yüzde olarak Tesla’nın (TSLA) hisselerini geride bıraktı. Elektronik araç üreticisi, 2022’de BTC varlıklarının büyük bir kısmını sattıktan sonra potansiyel 1,27 milyar dolarlık kârı da kaçırdı.

Londra merkezli yatırım yönetimi firması Farside Investors tarafından sağlanan son verilere göre, Salı günü Bitcoin ETF’leri 31,6 milyon dolarlık net akış kaydetmeyi başardı.

Önde gelen e-otomobil üreticisi Tesla, ilk çeyrek kazanç sonuçlarına göre bilançosunda 184 milyon dolar değerinde dijital varlık tutmaya devam ediyor.

SkyBridge Capital’in kurucusu Anthony Scaramucci, Bitcoin hakkında bir gönderi yayınlamak için X/Twitter hesabını kullandı. Bitcoin tutmanın artık bir cesaret meselesi olmadığını, artık bir “beyin meselesi” olduğunu ifade etti.

Firma Salı günü yaptığı açıklamada, eski Twitter CEO’su Jack Dorsey tarafından kurulan ödeme şirketi Block’un, zorlu kripto madenciliği alanındaki temelini derinleştirirken kendi bitcoin (BTC) madencilik sistemini kurduğunu söyledi.

Amerikan çokuluslu yatırım bankası Morgan Stanley, AdvisorHub’un iki isimsiz üst düzey yöneticiye atıfta bulunan yakın tarihli bir raporuna göre, potansiyel olarak 15.000 komisyoncunun Bitcoin borsada işlem gören fonlar için müşteri alımları talep etmesine izin verebilir.

Önde gelen kripto analisti Ali Martinez’in grafiklerde ortaya çıkan endişe verici bir modele dikkat çekti. 

Kripto para analiz platformu Lookonchain’e göre, büyük bir Bitcoin balinası yakın zamanda yapılan fiyat düzeltmesinin en altında 620 Bitcoin (39,8 milyon dolar) satın aldı.

Glassnode verilerine göre, Bitcoin (BTC) 23 Nisan’da günlük 926.000’den fazla işlem gerçekleştirerek Aralık 2023’te ulaşılan önceki en yüksek seviye olan 731.000’i aştı.

MicroStrategy Başkanı Michael Saylor, Bitcoin fiyatındaki son düşüşün ardından piyasa dalgalanmalarının ortasında perspektifi ve odaklanmayı korumanın önemini vurguladı.

Finansal piyasalar için takas ve mutabakat hizmetleri sunan bir finansal hizmetler şirketi olan Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC), Bitcoin veya kripto para birimlerine maruz kalan borsada işlem gören fonlara (ETF’ler) herhangi bir teminat tahsis etmeyeceğini duyurdu.

Haftanın Altcoin Haberleri

Standard Chartered bir raporda, Ethereum’un (ETH) tutan ETF’lerin Mayıs ayında onaylanma ihtimalinin düşük olduğunu söyledi.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), New York merkezli yatırım şirketi Franklin Templeton tarafından sunulan spot Ethereum borsa yatırım fonu (ETF) teklifi hakkındaki kararını erteledi.

Varlık yönetimi firması Franklin Templeton, “Franklin Ethereum TR Ethereum ETF” olarak adlandırılan ve EZET olarak kodlanan Ethereum borsa yatırım fonunu (ETF) başlattı.

Santiment’e göre XRP milyoner adreslerinde tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı ve bu da popüler altcoin için potansiyel bir yükseliş eğiliminin sinyalini verdi. 

Shiba Inu topluluğu, büyük bir meme madeni para yığınından kurtularak bugün SHIB yanma oranını yüksek tutmayı başardı. Bu, bir Shiba Inu temsilcisinin X’te önemli bir duyuru yapmasının ardından gerçekleşti.

Forbes, yakın tarihli bir araştırma makalesinde XRP ve ADA dahil olmak üzere birçok üst düzey kripto para birimini “kripto zombileri” olarak etiketledi.

NEAR Protokolü (NEAR), topluluk ve geliştiricinin kayda değer bir başarısını bildirdi. Temel yerel kripto para birimi de son yedi günün en iyi performans gösterenleri arasında yer alıyor. 

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

Taylandlı yetkililer, kara para aklamayı ve diğer çevrimiçi suçları önlemek için lisanssız kripto borsalarının ülkede faaliyet göstermesini engelleyecek. Tayland Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), lisanssız kripto borsalarının bir listesini Dijital Ekonomi ve Toplum Bakanlığı’na sunacak.

ABD Adalet Bakanlığı Salı gecesi yaptığı açıklamada, Binance’in kurucusu ve eski genel müdürü Changpeng “CZ” Zhao’nun, kripto borsasının federal yaptırımları ve kara para aklama yasalarını ihlal etmesini sağlamadaki rolü nedeniyle üç yıl hapis cezasına çarptırılması gerektiğini söyledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz