Solana (SOL) 1. Çeyrek DEX Hacim Artışı Ortasında %319 Yükseldi

0
21
Solana
Solana

Piyasa değerine göre beşinci en büyük kripto para birimi olan Solana, ilk çeyrekte öne çıkan bir performans sergiledi.

Zincir üstü analiz firması Messari, bu büyümeyi detaylandıran aydınlatıcı bir ilk çeyrek raporu yayınladı. Messari’nin “Solana Eyaleti 2024 1. Çeyrek” raporuna göre Solana’nın ortalama günlük spot DEX hacmi, DeFi hacmi arttıkça son çeyrekte şaşırtıcı bir şekilde %319 artışla 1,5 milyar dolara yükseldi.

Meme coin ticareti, DEX hacimlerindeki artışın çoğunluğunu oluşturdu. Yılın ilk çeyreğinde Solana, ekosistemindeki faaliyetlerde bir artış gördü; bu da yeni projelerin başlatılmasına ve geliştiricilerin ilgisinin artmasına yol açtı.

Büyük SOL ve stablecoin çiftlerinin ardından SLERF-SOL ve WIF-SOL, ilk çeyrekte dördüncü ve beşinci en yüksek token çifti ticaret hacmine sahip oldu. SLERF ve BOME ticaret çifti hacim bakımından yedinci en yüksek çift oldu. İşlem hacmine göre ilk 15’te yer alan diğer memecoinler ise BONK ve WEN oldu.

Solana’nın stablecoin piyasa değeri, 4. çeyrekteki %21’lik artışın ardından çeyrek bazda %55 artışla 2,8 milyar dolara yükseldi ve tüm ağlar arasında beşinci sıraya yerleşti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz