Ripple Başkanı XRP Ledger Stablecoin’i Hakkında Konuştu

0
81
Ripple
Ripple

Ripple, yakın zamanda yaptığı bir duyuruda, ABD dolarına sabitlenmiş bir stablecoin başlatma niyetini açıkladı. Bu hamle, Ripple’ın şu anda yaklaşık 150 milyar dolar değerinde olan ve önümüzdeki yıllarda önemli ölçüde büyümesi beklenen büyüyen stablecoin pazarına girişinin sinyalini veriyor.

Tamamen ABD doları mevduatları, kısa vadeli ABD devlet hazineleri ve benzeri nakit eşdeğerleriyle desteklenen stablecoin, güvenilir ve emniyetli dijital varlıklara yönelik artan talebi karşılamayı amaçlıyor. Dünya çapındaki kurumlar için finansal çözümler geliştirme konusundaki kapsamlı deneyiminden yararlanan Ripple, stablecoin’i başlangıçta XRP Ledger (XRPL) ve Ethereum (ETH) blok zincirlerinde kullanıma sunmayı ve gelecekte diğer platformlara da potansiyel olarak genişlemeyi planlıyor.

Ripple Başkanı Monica Long, özellikle son bankacılık krizlerinin ardından kripto para piyasalarına istikrar ve erişilebilirlik sağlamada stablecoinlerin önemini vurguladı. Özellikle Amerika Birleşik Devletleri’nde geleneksel kurumlar için dolara yönelik güvenilir açma/kapama rampalarının gerekliliğini vurguladı.

Long, Ripple’ın stablecoin’i piyasaya sürerek bu pazar ihtiyacını karşılamadaki rolüne duyduğu heyecanı dile getirdi. Şirketin düzenleyici hususlarla ilgilenirken kullanıcılara güven ve fayda sağlama konusundaki kararlılığını vurguladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz