Bitcoin %5’in Üzerinde Düştü

0
79
Bitcoin
Bitcoin

Dolar endeksinin Kasım ortasından bu yana ilk kez 105,00 seviyesinin üzerine çıkmasıyla Bitcoin Asya saatlerinde 66.500 doların altına düştü. Pazartesi günü yayınlanan veriler, ABD imalat faaliyetinin Mart ayında beklenmedik bir şekilde hız kazandığını gösteriyor.

Haziran ayı Fed faiz indirimi olasılığı imalat verisinin ardından %50’nin altına geriledi.
Bitcoin (BTC), Salı günü Asya işlem saatlerinde, ABD’deki iyimser fabrika verilerinin dolar endeksini (DXY) Kasım ortasından bu yana en yüksek seviyesine yükseltmesiyle satış baskısıyla karşılaştı. Son verilerine göre, piyasa değerine göre önde gelen kripto para birimi, son hafta boyunca 68.000 ila 72.000 dolar arasındaki konsolidasyonda düşüş eğilimi göstererek %4 düşüşle 66.342 dolara geriledi.

Daha geniş kripto piyasası kayıpları destekledi; Ethereum (ETH), Solana’nın SOL’u ve Dogecoin (DOGE) daha önemli kayıplar kaydetti. Doların başlıca fiat para birimleri karşısındaki değerini takip eden dolar endeksi, dört ay boyunca ilk kez 105 puanın üzerine çıktı ve dört haftalık kazancını %2,58’e çıkardı. Daha güçlü bir dolar, Bitcoin ve altın gibi dolar cinsinden varlıkları pahalı hale getiriyor ve potansiyel olarak talebin azalmasına neden oluyor. Ayrıca doların sürekli güçlenmesinin dünya çapında finansal sıkılaşmaya neden olduğu ve yatırımcıların risk alma isteğini azalttığı biliniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz