Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
254

HAFTANIN BİTCOİN HABERLERİ

Geçtiğimiz hafta yaşanan düşüş ile birlikte 9.000 doların altına kadar inen Bitcoin (BTC) bu hafta ortasında 9.200 dolara yükselmeyi başardı.Şimdilerde ise Bitcoin yükselişte ve 9.600 dolara çok yakın bir seviyeden işlem görüyor.

Weiss Crypto Ratings ajansı borsaların gerçekte var olanlardan daha fazla Bitcoin olduğu izlenimini vermek için kaldıraç kullandığını savundu ve böylelikle dünyada 21 milyondan fazla Bitcoin (BTC) varmış gibi davranıldığına dikkat çekti.

Bitcoin’in yaratıcısı Satoshi Nakamoto olduğunu iddia eden Craig Wright eski bir Bitcoin madencisi tarafından yalancı ve dolandırıcı olmakla suçlandı.

Kripto para analisti ve yatırımcı Tuur Demeester, bir zamanlar piyasada Bitcoin madencilik devi olarak anılan Pekin merkezli Bitmain şirketinin döneminin sona erdiğini söyledi. 

26 Mayıs tarihinde Quantum Economics’in kurucusu Mati Greenspan, bir Bitcoin tablosu yayınlayarak lider kripto paranın yükselişte olduğunu dile getirdi.

Analiz şirketi Glassnode’un yayınladığı veriler piyasa değerine göre Bitcoin’in yakın zamanda bir iyileşme göstermezse düşüşe geçebileceğini açıkladı. Bitcoin Blockchain’inin genel durumunu tanımlayan GNI endeksi bu hafta 60’a düştü.

Bloomberg Intelligence’ın emtia uzmanı Mike McGlone, 2020’de Bitcoin ve altının yatırımcılar tarafından daha fazla takdir edileceğini söyledi. McGlone ayrıca, önemli 9.000 dolarlık fiyat seviyesini, lider kripto para biriminin “temel oluşturma desteği” olarak tanımladı.

Ethereum kurucu ortağı Charles Hoskinson, Blockstream kurucusu Adam Back’ın Satoshi Nakamoto adayı olmak için tüm gereksinimleri taşıdığını ve onun mükemmel bir aday olduğunu belirtti.

Goldman Sachs tarafından düzenli olarak gerçekleştirilen müşteri bilgilendirme toplantılarından sonuncusu 27 Mayıs tarihinde gerçekleşti. Sunumda Bitcoin dahil bütün kripto paraların geçerli bir yatırım sınıfı olmadığı belirtildi.

Bitcoin.com sahibi ve Bitcoin Cash (BCH) savunucusu Roger Ver, Bitcoin.org’u satın almayı düşündüğünü belirtti. Ancak Ver şu anki yöneticisi Cobra’nın Bitcoin.org’u kendisine satmayacağını söyledi.

Chris Burniske, geçtiğimiz gün Bitcoin fiyatının yükselebileceğini söyledi. Bitcoin için yükseliş tahmininde bulunan Burniske bu artışı Çin Yuan’ına bağladı. Burniske, Çin Yuan’ı dolar karşısında güçsüzleşmeye devam ederse 2016 yılına benzer bir şekilde önde gelen kripto para birimi Bitcoin’in fiyatının artacağını açıkladı. 

Bağımsız kripto araştırmacısı Kevin Rooke, kripto fon yöneticisi Grayscale şirketinin Bitcoin yarılanmasından bu yana üretilen tüm Bitcoin’leri satın aldığını ortaya çıkardı.  Rooke Grayscale şirketinin yarılanmadan sonra madenciler tarafından oluşturulan yeni coin’lerin %150’sine eşdeğer oranda Bitcoin biriktirdiğini söyledi.

29 Mayıs tarihinde kripto para analisti Credible Crypto, önde gelen kripto para birimi Bitcoin’in 100.000 dolarlık koşusunun başladığını açıkladı.

Ferenc Béres tarafından yayınlanan bir makalede Bitcoin’in Ethereum’dan gizlilik konusunda çok daha iyi olduğu açıklandı. Makale Ethereum’un lider kripto para birimi Bitcoin’e kıyasla daha kolay takip edilebildiğini ortaya çıkardı.

Bitcoin Investment Fund başkanı Marius Landman, Rus ve Çinli yetkililerin vatandaşlarının Bitcoin satın almasını engellemeye çalıştıklarını belirtti.

Chicago Ticaret Borsası’nda (CME) işlem yapan önde gelen kripto para birimi Bitcoin opsiyonları işlem hacmi yeni bir rekor kırdı. Veri sağlayıcı Skew’e göre, CME Bitcoin işlem hacminde 60 milyon dolara ulaştı.

Birçok kripto para analisti çok net bir şekilde yükselen üçgen formasyonuna dikkat çekerek Bitcoin’in 12.000 dolara yükselebileceğini öngörüyor. 

Kripto para sektörünün tanınan ismi John McAfee, daha önce Bitcoin için yaptığı 1 milyon dolarlık fiyat tahmininin sadece ‘saçma bir mizah’ olduğunu söyledi.

RT sunucusu ve Bitcoin destekçisi Max Keizer  Bitcoin’in son günlerde yükselişe geçmesini ABD’de devam eden siyasi kargaşaya bağladı. Bununla birlikte Keizer açıklamasında Bitcoin satın almanın ve bireysel egemenliği yeniden kazanmanın aynı zamanda sistemi yenmenin “tek yolu” olabileceğini söyledi.

Uzun süreli yatırım olamayacak kadar volatil bir varlık olduğu söylenen Bitcoin‘e kıyasla altın veya S&P 500 endeksi gibi geleneksel varlıkların son üç ayda volatilitesinin dayanıklı olmadığı ortaya çıktı. Bu açıdan bakınca geleneksel piyasa birimlerinin 2020 itibariyle Bitcoin’in eleştirilen yanlarına yaklaştığını söylenebilir.

HAFTANIN ALTCOİN HABERLERİ

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, hafta içi XRP ve ETH opsiyonlarını ekleyerek yatırımcılara daha fazla seçenek sunmaya başladı.

Twitter’da ‘Wolf’ olarak tahminlerini yayınlayan uzman Ethereum’un bu yıl neredeyse dört kat artacağını ve 2020 sonuna kadar 790 dolara ulaşacağını söyleyen bir grafik paylaştı. 

Analiz şirketi Glassnode’un son verilerine göre, Ethereum adres sayısı kısa sürede büyük bir yükseliş yaşadı.

Glassnode verilerine göre, Ethereum aktif arzı üç ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Bununla birlikte Ethereum’un yeni cüzdan sayısında artış yaşandı ve Blockchain’in eskisinden daha hızlı çalıştığı ortaya çıktı.

Araştırma firması Messari tarafından paylaşılan son rapora göre, Ripple şirketinin kripto para birimi XRP’nin enflasyonu Bitcoin’in beş katı olarak hesaplandı. 

Ripple CTO’su David Schwartz, XRP’nin volatil bir kripto para olduğunu kabul ederken, Tether’ın (USDT) evrensel bir para olmadığını dile getirdi.

Blockchain devi Ripple, kullanıcılarının daha hızlı kurumsal ödemeler yapmasına yardımcı olmak için bir bulut çözümü sundu.

En büyük stablecoin Tether (USDT) ile Ripple şirketinin kripto parası XRP arasındaki yarış devam ediyor. Özellikle XRP perakende yatırımcılar arasında benimsenmeyi başaramadığı için Tether piyasa değerleriyle sıralanan CoinMarketCap listesinde XRP’yi geçmeyi başardı.

25 Mayıs tarihinde dolaşımda en çok kullanılan stablecoin olan Ethereum tabanlı Tether (USDT) tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Etherscan’ın verilerine göre 24 saat içinde 1.2 milyar dolar değerinde 208.107 adet işlem yapıldı.

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, ABD düzenleyicilerine Çin hükümeti ile rekabet edebilmek için kripto para birimlerini yasalaştıracak adımların bir an önce atılmasını önerdi. Garlinghouse aksi takdirde ABD’nin kripto ve fiat ödemeleri üzerindeki tutumu güçlenen Çin ile rekabet edemeyeceğini belirtti.

XRPL Monitor hesabı tarafından paylaşılan verilere göre, Blockchain devi Ripple şirketi neredeyse 210 milyonluk XRP işlemi gerçekleştirdi.

11 Mayıs tarihinde gerçekleşen Bitcoin ödül yarılanması ile birlikte Bitcoin Cash güvenliği azaldı.

Blok ödülü yarılanması sonrası hashrate oranı %30’dan fazla düşen Bitcoin Cash (BCH) hakkında yorum yapan ARK Yatırımdan analist Yassine Elmandjra; ağa karşı hala ciddi bir saldırı yaşanmamış olmasının şaşırtıcı olduğunu söyledi.

Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ) devasa kullanıcı tabanı nedeniyle Tron tabanlı birçok USDT token’ine sahip olduklarını belirtti.

Son haftaların parlayan yıldızı olarak Theta internet sektörünün devi olan Google ile partnerlik kurduğunu açıkladı.

Merkeziyetsiz finansta (DeFi) en popüler stablecoin olan Tether’ın (USDT) kullanımı artmaya başladı.

 

HAFTANIN DİĞER KRİPTO PARA HABERLERİ 

Özellikle tedarik zinciri ve izlenebilirlik çözümleri ile ciddi bir alan yakalayan VeChain, Alman ilaç devi Bayer’in Çin şubesi olan Bayer China ile yeni bir işbirliğine gittiklerini açıkladı.

Elektronik devi LGHedera’nın yönetim kuruluna katıldı.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, 26 Mayıs tarihinde yayınladığı haberde mobil cihazlarda kripto para işlemlerinin güvenliğini sağlayacak yeni bir çip geliştirdiklerini duyurdu.

Web tarayıcısı olan Brave 28 Mayıs itibariyle platformunda özel ve sınırsız görüntülü görüşme yapılabileceğini açıkladı. 

Facebook destekli stabilize edilmiş kripto para projesi Libra için çalışmalar devam ederken Libra cüzdanı Calibra‘nın adı değişti ve Novi oldu. Bundan sonra Novi olarak bilinecek olan Libra Cüzdanı bağımsız bir uygulama olarak mevcut olacak ve ayrıca Facebook’un Messenger ve WhatsApp hizmetlerine entegre edilecek.

Çin Halk Bankası (PBoC), uzun süredir piyasaya çıkması beklenen dijital yuanı için hala bir tarih belirlenmediğini açıkladı.

Madencilik ekipman üretici Bitmain şirketin kurucu ortağı Micree Zhan’ın görevinden uzaklaştırıldığını doğruladı.

IOHK CEO’su Charles Hoskinson Cardano’nun en son güncellemesi olan Shelley’in lansman tarihini açıkladı. Lansman 30 Haziran tarihinde yapılacak.

Kripto veri toplayıcı CoinMarketCap yeni sıralama yöntemlerini başlattı.

Discovery Science kanalında tamamen kripto para birimleri ile finans edilen bir kripto para şirketinin “Open Source Money (Açık Kaynaklı Para)” isimli belgesel serisi yayınlanacak.

Litvanya Bankası, LBChain adlı Blockchain projesinin araştırma aşamasını tamamladığını açıkladı. Banka LBChain’i 2020 yılının sonununa kadar piyasaya süreceğini duyurdu.

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK)’ın başında bulunan Hayrettin KURT‘un yaptığı açıklamaya göre son süreçte yurt dışına gönderilmek istenen 100 milyon dolarlık kripto para transferi tespit edildi ve bu hesaplara bloke konuldu. 

Ethereum yaratıcısı Vitalik Buterin ve Gemini borsası kurucuları Cameron ve Tyler Winklevoss, sosyal medya sansürü hakkında görüşlerini Twitter hesaplarından dile getirdiler.

JPMorgan Chase & Co’nun bir yan kuruluşu olan Chase Bank NA, kredi kartlarını kullanarak kripto para satın alan kullanıcılarından fazla ücret talep ettiği için dava edilmişti. Bunun üzerine mahkeme mağdurlara 2.5 milyon dolar ödemesine karar verdi.

Karantina sürecinde video konferans yazılımı olan Zoom o kadar popüler oldu ki 29 Mayıs tarihinde platformun piyasa değeri 50 milyar doların üzerine çıktı. 

ABD merkezli kripto borsası Gemini, cüzdan entegrasyonu için teknoloji devi Samsung ile işbirliği yaptı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz