Bitcoin, Altın ve SP 500’ün Korelasyonu Arttı

0
285

Stanford İşletme Enstitüsü tarafından yayınlanan yeni bir araştırma makalesinde kripto para birimleri ve onları istikrarlı tutmak için düzenleyici kurumların gerekli olup olmadığı tartışıldı. Makale ayrıca, dijital çağda parayı anlamak için yeni bir sınıflandırma veya sınıflandırma sürecinin ne kadar önemli olduğunu vurguladı. Kripto para sınıflandırmasının dört ana faktörü olduğunu açıkladı. Money Flower olarak bilinen bu sınıflandırma paranın dört özelliğini değerlendirmektedir bunlar: issuer (merkez bankası veya diğer kuruluş); biçim (elektronik veya fiziksel); erişilebilirlik (evrensel veya sınırlı); ve aktarma mekanizması (merkezi veya merkezi olmayan, yani eşler arası).

Bununla birlikte makale Bitcoin gibi kripto paraların uzun süreli yatırım olamayacak kadar volatil olduğunu açıkladı. Ancak son veriler Bitcoin’e kıyasla altın veya S&P 500 endeksi gibi geleneksel varlıkların son üç ayda volatilitesinin dayanıklı olmadığını gösterdi. Bu açıdan bakınca geleneksel piyasa birimlerinin 2020 itibariyle Bitcoin’in eleştirilen yanlarına yaklaştığını söylenebilir.
Geçtiğimiz günlerde Quantum Economics Kurucusu Mati Greenspan, Bitcoin ile S&P 500 borsası arasındaki korelasyonun 9 senenin zirvesine ulaştığını söylemişti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz