Goldman Sachs’a Göre Bitcoin Hala İyi Bir Yatırım Değil

0
459

Goldman Sachs tarafından düzenli olarak gerçekleştirilen müşteri bilgilendirme toplantılarından sonuncusu 27 mayıs tarihinde gerçekleşti.

“ABD’nin Ekonomik Görünümü ve Güncel Enflasyon, Altın ve Bitcoin Politikaları” konulu toplantının en önemli özelliği ilk kez bir toplantının başlığında Bitcoin geçiyor olmasıydı. Toplantının ana konuşması Goldman Sasch Tüketici ve Yatırım Yönetimi Bölümü Strateji Grubu Başkanı Sharmin Mossavar-Rahmani 2018 yılında Bitcoin’in hiçbir değeri olmadığını söylemişti ve o dönem “Bitcoin dahil kripto para birimlerinin bir paranın üç geleneksel rolünün hiçbirini yerine getirmediği görüşümüze göre gelecekte daha fazla düşüş bekliyoruz.” demişti.
Bugünkü toplantı da ise bu bakışın maalesef hala tam olarak değişmediğini görüyoruz:
Sunumdan satır başları şu şekilde:
– Bitcoin dahil bütün kripto paralar geçerli bir yatırım sınıfı değil. Kripto paraları hala bir varlık sınıfı olarak görmüyorlar.
– Bitcoin, tahviller benzeri veya küresel ekonomik büyümeye maruz kalma yoluyla ciddi bir nakit akışı oluşturmayacak.
-Hedge fonları kripto paraları yoğun volatilitesinden dolayı oldukça çekici buluyor olsa da bizce bu hala geçerli bir yatırım sebebi değil.
-Kripto paralar pek çok illegal işlemde, ponzide, para aklamada ve darknet işlemlerinde kullanılıyor.
Özetlemek gerekirse yine bildik şeylerin tekrarı söylendi. Geleneksel yatırımın en önemli kurumsal ayaklarından biri olan Goldsman Sachs’ın Bitcoin’e bakışının değişeceği yönünde bir kısım yatırımcıda oluşan beklenti böylelikle boşa çıkmış oldu. Bununla birlikte ortaya çıktığından bugüne kadar büyük yol alan Bitcoin ve kripto paraların bugünkü büyüklüğüne müesses nizamın desteği ile gelmediği ve bundan sonra da varoluş sebebi ile onlara ihtiyacı olmadan yoluna devam edeceği unutulmamalıdır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz