Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
285
Blockchain
Blockchain

HAFTANIN BİTCOİN HABERLERİ
Rich Dad, Poor Dad’ isimli kitabının yazarı ve seçkin yatırımıcı Robert Kiyosaki, ABD Merkez Bankası’nın (FED) durmaksızın para basması konusuna değindi ve bu süreçte Bitcoin, altın ve gümüş gibi bazı varlıkların önemini vurguladı.

Glassnode zincir araştırma platformunda danışman olan analist Crypto Dog, Bitcoin’in yarılanmadan sonra 6-12 ay içinde yeni bir ‘en büyük büyüme’ dönemini izleyeceğini dile getirdi.

Hafta başında Petrol piyasasında bugün büyük bir kriz yaşandı ve  ve 1983’den bu yana en düşük seviyesini yaşadı.Bunun üzerine, Bitcoin destekçisi Max Keizer, bu fiyat düşüşünün yanında Bitcoin’in o kadar da volatil görünmediğini söyledi.

PlanB, Reddit Rainbow (gökkuşağı) grafiği olarak bilinen bir grafik ile stock to flow modelini nihai iş birliği oluşturmak için birleştirdi.

Araştırma şirketi Visual Objects tarafından yayınlanan bir araştırmaya göre, kripto para birimleri tahmin edilenin aksine yasa dışı ürünler yerine en çok gıda ve giyim alışverişlerinde kullanılıyor.

Tanınmış analist Peter Brandt, Bitcoin’in yükseleceğini belirtti.

Real Vision Group’tan Raoul Pal, Bitcoin (BTC), altın (XAU) ve ABD dolarının (USD) yükselmesini beklediğini açıkladı.

Moon Carl olarak da bilinen trader Carl Eric Martin Bitcoin yarılanma ile birlikte 20.000 dolara yükselebileceğini belirtti.

Blockstream CEO’su Adam Back’e göre, en az 100 BTC’niz varsa kendinize Bitcoin balinası diyebilirsiniz.

Yatırım danışmanı Preston Pysh, Bitcoin’in 12 Mayıs tarihinde gerçekleşecek madenci ödül yarılanmasının ardından 300.000 dolara ulaşabileceğine inanıyor.

Roger Ver, 23 Nisan tarihinde Twitter hesabından Bitcoin’de yavaş işlem hızı nedeniyle sorun yaşayan bir Reddit kullanıcısının eleştirilerine katıldığını söyledi.

Glassnode ajansı tarafından yayınlanan son verilere göre, ödenen toplam Bitcoin ücreti miktarı son yirmi dört saat içinde %50 arttı.

Silk Road kurucusu Ross Ulbricht, Bitcoin’in uzun vadede potansiyel olarak 333 milyon dolara çıkabileceğini belirten bir fiyat analizi yayınladı.

Electric Capital kurucu ortağı Avichal Garg, Bitcoin ve altın enflasyonu ile ilgili son tahminleri paylaşarak yarılanmanın ardından Bitcoin’in enflasyonunun altına kıyasla daha düşük olacağını söyledi.

Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ), Bitcoin’in (BTC) hayatını nasıl değiştirdiğini açıkladı.

Önde gelen Bitcoin yatırımcısı ve Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz, Mayıs ayında gerçekleşecek Bitcoin madenci ödül yarılanması öncesinde her geçen gün Bitcoin yatırımcı sayısının arttığını açıkladı.

TradingView kullanıcısı ‘Nagihatoum’, lider kripto para birimi Bitcoin’in 8.080 dolara doğru ilerlemek üzere olduğunu öngördü. 

Keizer Report sahibi Max Keizer, Bitcoin’in 400.000 dolar olacağı tahmininden geri adım atmadı. 

Toronto’daki ilk BTC Fonu sadece bir günde yaklaşık 164.000 hisse sattı. VanEck’in dijital varlık şefi uzmanı Gabor Gurbacs, iki hafta önce Toronto borsasında listelenen ilk halka açık Bitcoin fonunun dün 163.716 hisse sattığını açıkladı.

Kuzey Carolina’dan dijital bir pazarlamacı olan Bryan Cook, sanal bir NASCAR yarışında kendisi tarafından tasarlanan devasa bir Bitcoin logosu basılı arabası ile birinci oldu.

Kripto para trader’ı ve analisti Christopher Jaszczynski, Bitcoin’in son on yılda yatırımcıları ne kadar kârlı tuttuğunu gösteren bir grafik paylaştı. Bu grafiğe göre Bitcoin toplam 3.538 üzerinden günde % 87 (3.082) kârlı oldu.Ayrıca Christopher Jaszczynski, Bitcoin tavsiyesinde bulundu. Analist ABD’de teşvik paketi için para basılmasının hiperinflasyona sebep olacağını belirtti, ve bu nedenle insanların altın, gümüş ve Bitcoin’e stok yapması gerektiğini söyledi.

Glassnode tarafından sunulan veriler Bitcoin’in şu anki durumu Nisan 2019’a yaşanan ve BTC fiyatının 2 kattan fazla yükseldiği gösterdiği hareket öncesine inanılmaz bir benzerlik gösteriyor.

25 Nisan’da Japonya ve Çin’deki saygın medya kuruluşları, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un başarısız bir kalp ameliyatı sonrasında vefat ettiğini bildirdi. Kuzey Kore henüz liderinin ölümünü resmen doğrulamadı ancak bu haberler Hermit Krallığının devasa Bitcoin stoğu ile ne yapacağına dair soruları da beraberinde getirdi.

NBA’den Dallas Mavericks’in sahibi Mark Cuban Bitcoin sahibi olduğunu kabul etti.

HAFTANIN ALTCOİN HABERLERİ
Cardano (ADA) Kurucusu Charles Hoskinson, Ethereum’un çok daha akıcı çalışabileceğini ancak bunun Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin’in kararları nedeniyle gerçekleşmediği dile getirdi.

MetaCartel Ventures DAO ortağı ve DuckDuckGo’da strateji geliştiricisi Adam Cochran, ETH 2.0’nin en büyük ekonomik değişimlerden biri olabileceğini açıkladı.

Ethereum (ETH) ağında kullanılan akıllı sözleşme sayısı geçtiğimiz Mart ayında 1.971.632’ye ulaşarak, tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı.

Ripple, Dünya Günü’nün 50. yıldönümünde yayınladığı uzun yazıda Bitcoin ve Ethereum gibi proof of work (PoW) para birimlerinin devasa boyutta enerji harcadıklarını vurguladı.

Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin, Blockchain patent sayısı ile övünen ve kendisinin Satoshi Nakamoto olduğunu belirten Craig Wright‘a tepki gösterdi.

Bazı trader’lar ikinci en büyük kripto para olan Ethereum‘un çok yakında 200 doların üzerine çıkmasını bekliyor.

2020 yılının ilk çeyreğini gösteren rapore göre, üçüncü en popüler kripto para olan XRP etkileşimi düşüş gösterdi.

Ripple, platformunda kripto para dolandırıcılıklarının yayılmasını engellemediği için YouTube’a dava açtı.

TradingView’den bazı trader’lar Ripple’ın kripto para sı XRP’nin yükselerek 0.23- 0.24 dolar seviyelerine ulaşmasını bekliyorlar.

Ripple‘ın XRP coininin başarısında büyük öneme sahip olan Miguel Vias, üç buçuk yıllık bir çalışmadan sonra şirketten ayrıldı. 

Binance CEO’su Changpeng Zhao petrolün düşmesi ile birlikte Binance Coin (BNB) ile kaç varil satın alınabileceğini belirtti. CZ bir Binance Coin ile tam 153 petrol varili alınabileceğini açıkladı.

Ağustos 2019’da ilk hard fork’unu (sert çatal) gerçekleştiren gizlilik coin’i Beam (BEAM), bu yılının Haziran ayında ikinci hard fork’unu gerçekleştirmeyi planlıyor. 

HAFTANIN DİĞER KRİPTO PARA HABERLERİ
Metacartel Ventures DAO’nun ortağı Adam Cochran, DAI stablecoininin DeFi için büyük bir tehdit oluşturduğunu belirtti.

ABD merkezli kripto oyun şirketi Bling, ürünlerini kullanan insanların sayısında önemli bir artış olduğunu açıkladı. Koronavirüs salgını nedeniyle karantinada kalan insanlar kripto oyunlarına eğilim göstermeye başladı.

Steem ve Bitshares’in yaratıcısı aynı zamanda Block.one ekibinin CTO’su Daniel Larimer, kripto topluluğunu fikirleriyle heyecanlandırmaya devam ediyor.

Devlet tarafından işletilen Scamwatch, takipçilerinin Thor karakterini canlandıran ünlü oyuncu Chris Hemsworth gibi davranarak kripto para dolandırıcılığı yapanlara dikkat etmesi gerektiğini belirtti. 

Çin merkezli yeni Ponzi şeması (saadet zinciri) Antimatter Kingdom (AK), yalnızca üç hafta içinde 11 milyon dolar değerinde Bitcoin elde etti. 

Kripto para veri şirketi Nomics, 7 günlük kripto fiyat tahmini yapan yapay zeka sistemini tanıttı.

Çin hükümetinin uzun zamandır piyasaya sürmek için çalıştığı dijital yuan parası Starbucks ve McDonald’s gibi popüler zincirler tarafından desteklenebilir. 

Binance borsası son süreçte hacmi yetersiz olan birçok kripto para çiftini delist etmeye devam ediyor. Hafta ortasında yapılan açıklamaya göre Binance 15 kripto parayı daha delist edecek.

BitMEX, vadeli işlem piyasasındaki güç dengesini değiştiren 12 Mart Bitcoin (BTC) fiyat çöküşünden sonra pazar payını kaybetmeye devam ediyor. CoinMetrics tarafından yayınlanan bir rapora göre, kripto para birimi türevleri devi BitMEX hala 12 Mart öncesindeki hacmine ulaşamadı.

Dünyanın en iyi borsalarından olan Binance, şimdilerde 1.000’den fazla çalışana sahip ve gün geçtikçe büyümeye devam ediyor. Borsa artan işsizlik sayısı nedeniyle yeni çalışanlar işe almayı planlıyor.

Haftanın son gününde ise Bitstamp borsası Twitter hesabından yaptığı açıklamayla beraber yaşanan bazı sorunlar nedeniyle web sitelerinin kapalı olduğunu ve alım satım işlemlerinin durdurulduğunu açıkladı. 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz