Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
402
Blockchain
Blockchain

Haftanın Bitcoin Haberleri

Hafta başında 45 bin dolar civarında işlem gören lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), hafta sonuna doğru düşüşe geçti. 43 bin doların altına düşen Bitcoin, ABD dolarında yeni bir artışla birlikte 8 Nisan’daki Wall Street açılışında Nisan ayının en düşük seviyesini kaydetti. CoinMarketCap’e göre Bitcoin şimdilerde 42.669 dolardan işlem görmeye devam ediyor.

Analist William Clemente, üç aylık Bitcoin (BTC) mumlarıyla ilginç bir grafik yayınladı; BTC 2021-2022’de yeni bir model sergiliyor gibi görünüyor. 

Winklevoss ikizleri tarafından yönetilen popüler bir kripto para borsası olan Gemini tarafından yürütülen yakın tarihli bir ankete göre, kripto para birimi sahiplerinin yaklaşık %50’si geçen yıl piyasaya katıldı. 

Otomatlardan ödeme yapılmasına izin veren bir mobil ödeme çözümü olan PayRange Inc., kripto para birimlerini kabul etme özelliğini ekledi.

Intel bugün, Şubat ayında duyurulan ikinci nesil Bitcoin madencilik çipi “Intel Blockscale ASIC”i piyasaya sürdü. 

MicroStrategy, 5 Nisan tarihli bir düzenleyici dosyasında 15 Şubat ile 4 Nisan arasındaki dönemde 190,5 milyon dolar değerinde 4.167 adet Bitcoin satın aldığını duyurdu.

Kanada’nın muhalefetteki Muhafazakar partisine liderlik eden Pierre Poilievre, geçen hafta kampanya yolunda bir sandviç satın aldı ve bunun için Bitcoin ile ödeme yaptı.

Changpeng Zhao, dünyanın en zengin kripto para milyarderi olmaya devam ederken, FTX CEO’su Sam Bankman-Fried ikinci sırada yer alıyor.

Kripto analitik firması Glassnode’un bir raporuna göre, son iki yılda ayda ortalama 96.200 Bitcoin net çıkışları ile borsaların kümülatif Bitcoin bakiyeleri “birkaç yılın en düşük seviyelerine” ulaştı.

Kıdemli trader Peter Brandt, en büyük kripto para biriminin fiyatının 2024’te tekrar rekor seviyelere yükseleceğine inanıyor. Grafik uzmanı, Bitcoin’in önceki büyük ilerlemelerin sona ermesinden sonra başka bir yükseliş aşamasına başlamasının ortalama 33 ay sürdüğünü açıkladı. 

Blockchain takipçisi Whale Alert’e göre, 50 Bitcoin içeren eski bir cüzdan, neredeyse 12 yıldan fazla bir süre sonra etkinleştirildi. Blok, Ocak 2009’da gerçekleşen ilk Bitcoin işleminden sadece aylar sonra, 22 Kasım 2009’da çıkarıldı.

Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz, Bitcoin fiyatının sonunda 1 milyon dolara ulaşabileceğine inanıyor. 

Cash App’in doğrudan para yatırma özelliği aracılığıyla maaş çeklerini alan blok kullanıcıları artık bu ücretlerin tamamını veya bir kısmını Bitcoin olarak alabilir. Block’s Cash App, en iyi kripto para biriminin benimsenmesini artırabilecek üç yeni Bitcoin özelliği ekledi. 

Whale Alert, ABD merkezli büyük dijital borsa Coinbase ile birkaç anonim kripto adresi arasında kümülatif olarak aktarılan yarım milyar USD değerinden fazla Bitcoin’i duyurdu. 

Mozilla Vakfı, proof of stake algoritmasına sahip kripto para birimlerinde bağış kabul etmeye devam edeceğini duyurdu.

Meksikalı milyarder Ricardo Salinas bugün likit yatırım portföyünün %60’ının Bitcoin’de olduğunu söyledi. Miami Bitcoin 2022 konferansında Salinas, herhangi bir tahvil sahibi olmadığını, bunun yerine çoğunlukla Bitcoin’e yatırım yapmayı tercih ettiğini ifade etti.

CNBC’nin haberine göre Elon Musk yönetimindeki Tesla, Texas’ta Block (eski adıyla Square) ve Blockstream ile ortaklaşa güneş enerjisiyle çalışan bir Bitcoin madencilik tesisine güç sağlamayı kabul etti.

“Shark Tank” yıldızı Kevin O’Leary, yakın tarihli bir tweet’te Bitcoin’in dünyanın rezerv para birimi olacağını öngördü.

Pudgy Penguins NFT koleksiyonu, 750 ETH veya kabaca 2.5 milyon dolara, şu anda projeye liderlik eden ve gelecekteki tüm telif haklarını ikincil satışlardan alacak olan Netz Capital’den Luca Netz’e satıldı.

Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Haftanın Altcoin Haberleri

6 Nisan’da altcoin piyasasının lideri ve sektördeki en büyük ikinci kripto para birimi olan Ethereum, CoinMarketCap’e göre %5 değer kaybederek 3.200 dolara kadar geriledi. 

Kripto hayranı Mark Cuban, Fortune’un yakın tarihli bir makalesine göre, “Merge” olarak adlandırılan yaklaşan kritik Ethereum güncellemesinin tokenin yükselmesine neden olacağını belirtti. 

DeFi analitik firması HashEx’e göre, Ethereum’daki gas kullanımı, blok alanına olan talebin artması nedeniyle Mart ayında bir önceki aya göre %13 artış gördü. 

Kripto yatırımcısı ve içerik yaratıcısı Lark Davis, ikinci en büyük kripto para birimi Ethereum’un yükseltme başlatıldığında token başına 10 bin dolara yükseleceğini öngördü.

CoinMarketCap verilerine göre, XRP piyasa değeri açısından yedinci en büyük kripto para birimi olarak listeleniyor. 37,46 milyar dolarlık mevcut piyasa değeri ile XRP şimdi Terra (LUNA), Cardano (ADA) ve Avalanche (AVAX)’ın önünde yer alıyor.

Trend kripto para AAVE ve diğer altcoinler, Bitcoin’in düşmesine rağmen büyük bir yükseliş gösterdi. 

Otomatlardan ödeme yapılmasına izin veren bir mobil ödeme çözümü olan PayRange Inc., kripto para birimlerini kabul etme özelliğini ekledi. 

Cardano’nun yerel kripto para birimi ADA, yaygın olarak asimetrik üçgen olarak bilinen güçlü teknik modeli kırdı.

IntoTheBlock verilerine göre, en büyük meme kripto para birimi Dogecoin’in (DOGE) karlılığı Mart ayının başlarında %54’e kadar düştükten sonra şimdilerde %63’e yükseldi. 

Pazartesi günkü basın açıklamasına göre, popüler kripto para ATM operatörü Bitcoin of America, mevcut kripto para birimleri listesine meme kripto para birimi Shiba Inu’yu dahil etti.

CELO 5.19 dolara yükselerek son üç ayın en yüksek seviyesine ulaştı. CoinMarketCap’ten alınan verilere göre, CELO en son Ocak ayının başında bu seviyede işlem görüyordu. 

Tesla patronu, sosyal medya devi hissesinin %9,2’si ile Twitter yönetim kuruluna katıldı.

Dogecoin (DOGE), Twitter’ın (TWTR) Elon Musk’ı yönetim kurulunun en yeni üyesi olarak ilan etmesinin ardından Messari verilerine göre %11 arttı. 

Santiment zincir üstü veri toplayıcı, balinaların faaliyetlerini artırdığı için Litecoin’in günlük aktarılan LTC miktarı konusunda büyük ilerleme kaydettiğini bildirdi.

NFT pazarı OpenSea, aylarca süren beklentiden sonra nihayet Solana’yı entegre etti. Twitter, platformda Solana destekli birkaç NFT koleksiyonunun göründüğünü fark etmeye başladı.

NEAR token, kripto piyasasının tarihsel olarak yükseliş gösteren ikinci çeyreğine büyük bir yükselişle başladı. Token, dört hafta içinde iki katına çıkarak 20 dolara yükseldi ve önemli kripto paralardan çok daha iyi performans göstermeyi başardı.

ADA balinası tarafından belirtildiği gibi, Bitcoin hakimiyeti %52’den %42’ye düşerken, Cardano hakimiyeti geçen yıl %4’ten %2’ye düştü.

Avrupa Birliği üye ülkeleri bugün, Ukrayna ve Rusya savaşında uygulanan beşinci yaptırım paketinin bir parçası olarak Rusya’ya yüksek değerli kripto varlık hizmetlerinin sağlanmasını yasakladı. 

Yakın tarihli bir başlıkta Tesla CEO’su Elon Musk, Dogecoin kripto para birimi ile Twitter Blue aboneliğini mümkün kılma fikrini ortaya attı. 

Kripto Paralar
Kripto Paralar

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri 

İngiltere hükümeti, kripto para teknolojisi ve yatırımı konusunda “ileriye dönük bir yaklaşım” taahhüdünün sinyalini vermek için NFT çıkarıyor.

Dogecoin’i sosyal medyaya entegre etmeyi destekleyeceğini söyleyen Elon Musk, Twitter’da neredeyse %10’luk hisse satın aldı. 

Kripto para borsası devi FTX.US, düzenlenmiş ulusal hisse senedi borsası IEX Group’a stratejik bir yatırım yaptı. Salı günü yapılan açıklamaya göre FTX, küresel dijital varlık piyasalarındaki yerini sağlamlaştırmaya devam etmek istiyor.

Çarşamba günü yapılan bir basın açıklamasına göre, Amerikan uluslararası kablolu spor kanalı ESPN, Tom Brady’nin NFT platformu Autograph ile bir anlaşma imzaladı.

Kurucu ortak Jack Dorsey tarafından Twitter’da yayınlanan ilk tweet’in bir kopyasını temsil eden NFT şu anda önde gelen NFT pazarı OpenSea’de yaklaşık 48 milyon dolar değerinde.

Dünyanın en büyük MMA (Karma Dövüş Sanatları) organizasyonu Ultimate Fighting Championship (UFC), dövüşçülerine kripto para biriminde ek bonuslar ödemeye başlayacak.

Bloomberg’in bildirdiğine göre, Terra blok zincirini destekleyen kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Luna Foundation Guard, 100 milyon dolar değerinde Avalanche (AVAX) satın alarak kripto rezervlerini çeşitlendirdi. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz