Kripto Paraların Benimsenmesi Artıyor

0
285
Altcoinler
Altcoinler

Winklevoss ikizleri tarafından yönetilen popüler bir kripto para borsası olan Gemini tarafından yürütülen yakın tarihli bir ankete göre, kripto para birimi sahiplerinin yaklaşık %50’si geçen yıl piyasaya katıldı. Gemini, Kuzey Amerika, Latin Amerika ve Asya-Pasifik bölgesinden 20 ülkeyi araştırdı. 2021’de kripto para birimi fiyatlarının ne kadar arttığı göz önüne alındığında, benimseme hızı şaşırtıcı. Kasım ayında toplam piyasa değeri 3 trilyon doların üzerine çıktı ve Bitcoin tüm zamanların en yüksek seviyesi olan kabaca 69.000 dolara ulaştı.

Anket, nispeten yüksek enflasyona sahip ülkelerin kripto para biriminin benimsenmesine öncülük ettiğini ortaya çıkardı. Bazı fiat para birimlerinin devalüasyonu, insanları kripto para birimi sektöründe alternatifler aramaya sevk etti. Endonezya ve Brezilya, kripto benimseme konusunda en iyi ülkeler haline geldi ve bu ülkelerde yaşayanların %41’inden fazlası halihazırda dijital varlıklara yatırım yaptı.

Kripto para birimleri, daha istikrarlı fiat para birimlerine sahip ülkelerde daha az popülerdir. Örneğin, ankete katılanların %18’i Birleşik Krallık’ta dijital varlıklara sahip. Avrupalıların yalnızca %15’i kripto para birimlerinin uygulanabilir bir enflasyon koruması işlevi gördüğüne inanıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz