DTCC, Bitcoin Bağlantılı ETF’ler İçin Teminatı Hariç Tuttu

0
90
Bitcoin ETF
Bitcoin ETF

Finansal piyasalar için takas ve mutabakat hizmetleri sunan bir finansal hizmetler şirketi olan Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC), Bitcoin veya kripto para birimlerine maruz kalan borsada işlem gören fonlara (ETF’ler) herhangi bir teminat tahsis etmeyeceğini duyurdu.

DTCC’nin duyurusunda, 30 Nisan 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, DTCC’nin yıllık kredi limiti yenilemesi sırasında belirli menkul kıymetler için teminat değerlerinde değişiklikler uygulayacağı ve bunun teminat monitöründeki pozisyon değerlerini potansiyel olarak etkileyeceği belirtiliyor.

26 Nisan’da yayınlanan bu duyuruya göre, ETF’lerin ve Bitcoin’e benzer yatırım araçlarının veya dayanak varlık olarak diğer kripto para birimlerine herhangi bir teminat değeri atanmayacaktır, bu da teminat değerlerinde %100 azalmaya neden olacaktır.

Ancak bir X gönderisinde kripto para meraklısı K.O. Kryptowaluty, bunun yalnızca kredi limiti sistemi içindeki kuruluşlar arası uzlaşma için geçerli olacağını açıkladı.

Kredi limiti, bir finansal kurum ile bir kişi veya kuruluş arasında, borçlunun önceden belirlenmiş bir kredi limitine kadar fon çekmesine olanak tanıyan bir borçlanma düzenlemesidir. Borç alan kişi bu fonlara ihtiyaç duyduğunda erişebilir ve genellikle yalnızca ödünç alınan miktar üzerinden faiz öder.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz