Tesla, Bitcoin Madencilik Tesisini Güçlendirecek

0
293
Tesla ve Bitcoin
Tesla ve Bitcoin

Tesla, Block ve Blockstream ile birlikte Bitcoin madenciliği işine giriyor. CNBC’nin haberine göre Elon Musk yönetimindeki Tesla, Texas’ta Block (eski adıyla Square) ve Blockstream ile ortaklaşa güneş enerjisiyle çalışan bir Bitcoin madencilik tesisine güç sağlamayı kabul etti. Blocksteam CEO’su Adam Back, 12 milyon dolarlık projenin Bitcoin madenciliğinin sıfır emisyonlu güç altyapısını finanse edebileceğini kanıtlaması gerektiğini söyledi. Şirketi ayrıca, tesisin, karışıma yeni enerji kaynakları ekleyerek ağı güçlendirebileceğine inanıyor.

Madencilik operasyonu, Tesla’nın 3,8 megawatt (MW) güneş fotovoltaik enerji tesisi ve şirketin 2 megawatt-saat (MWh) depolama kapasitesine sahip Megapack adlı şarj edilebilir pil depolama sistemi tarafından desteklenecek. Madencilik tesisinin birkaç ay içinde faaliyete geçmesi bekleniyor. Blockstream, Mayıs ayı başlarında tamamen güneş enerjisiyle çalışan bir Bitcoin madencilik tesisi inşa etmek için Block ile bir ortaklık duyurdu.

Tesla ve Bitcoin

Tesla şirketi geçen Şubat ayında 1,5 milyar dolar değerinde Bitcoin satın aldı ve web sitesinde Bitcoin’i kabul etmeye başladı, ancak daha sonra iklimle ilgili endişeler nedeniyle Bitcoin’i ödeme olarak kabul etmekten vazgeçti. U dönüşü, Bitcoin madenciliğinin sürdürülebilirliği hakkında hararetli tartışmalara yol açtı. Daha sonra Musk, Bitcoin madenciliğinde yenilenebilir enerji yüzdesinin %50 eşiğini aşması durumunda Tesla’nın Bitcoin ödemelerini geri getireceğini söyledi. Görünüşe göre şirketin kendisi en büyük kripto para biriminin sürdürülebilirliğini artırmak için çalışıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz