Forbes Kripto Milyarderlerini Listeledi

0
353
Forbes
Forbes

Changpeng Zhao, dünyanın en zengin kripto para milyarderi olmaya devam ederken, FTX CEO’su Sam Bankman-Fried ikinci sırada yer alıyor.

Forbes’a göre, Binance CEO’su Changpeng Zhao, 65 milyar dolarlık net değeriyle kripto sektöründeki en zengin kişi olmaya devam ediyor. Geçen yıl, CZ’nin serveti 1,9 milyar dolar değerindeydi. 2021’de Wall Street Journal, Binance borsasının rakibi Coinbase gibi halka açılırsa Binance’in 300 milyar dolar değerinde olabileceğini tahmin etti. Binance patronunun elinde ne kadar kripto para bulundurduğu belirsizliğini koruyor. Göreceli olarak az miktarda Bitcoin ve borsanın yerel tokeni Binance Coin’e sahip olduğu bildiriliyor.

FTX CEO’su Sam Bankman-Fried’in değeri 24 milyar dolara yükseldi ve sektörün en zengin ikinci ismi olarak sıralandı. FTX, SoftBank ve Tiger Global gibi yatırımcılardan 400 milyon dolar topladıktan sonra 32 milyar dolarlık bir değerleme elde etti. FTX’in baş teknoloji sorumlusu Gary Wang da 5.9 milyar dolarlık bir servet biriktirdikten sonra listede yer aldı. Coinbase CEO’su Brian Armstrong, 6,6 milyar dolarlık net değeriyle üçüncü sırada listelendi. Bununla birlikte 2019’da Forbes 400 listesindeki tek kripto para milyarderi olan Ripple kurucu ortağı Chris Larsen, servetini 4.2 milyar dolara iki katına çıkarmasına rağmen kripto milyarderleri arasında beşinci sırada yer aldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz