Elon Musk Twitter Yönetim Kuruluna Katıldı

0
268
Elon Musk
Elon Musk

Tesla patronu, sosyal medya devi hissesinin %9,2’si ile Twitter yönetim kuruluna katıldı. Elon Musk’ın Pazartesi günü şirket hissesinin %9,2’sine sahip olduğunu açıklamasının ardından Twitter Yönetim Kurulu’na katılmak üzere atandığı bildirildi. Bu onu Twitter’daki en büyük tek yatırımcı yaptı.

Yatırım şartlarına göre bireysel yatırımcı, yatırım grubu üyesi veya Twitter yöneticisi olarak toplamda sahip olmasına izin verilen en büyük pay %14,9’dur. Şimdi, Twitter CEO’su Parag Agrawal, Musk’ın şirketin yönetim kuruluna katılacağını duyurdu. 2. Sınıf yönetici olarak görev yapacak ve görev süresi 2024’te sona erecek.

DOGE için Ne Anlama Geliyor ?

Daha önce Musk birçok kez meme tokeni Dogecoin’i desteklediğini ifade etmişti. Kısa süre önce milyarder, meme kripto para biriminin sosyal medyaya uygulanmasını destekleyeceğini ve hatta yeni bir platform oluşturmayı ciddi olarak düşündüğünü belirtti. Twitter, geçen yıl Bitcoin ve Ethereum’da bahşiş özelliklerini başlattıktan sonra, Doge’nin kurucu ortağı Billy Markus, Twitter’dan Doge bahşiş verme uygulamasını halka açık bir şekilde istedi. Artık Twitter hisselerinin en büyük bireysel sahibi ve bir yönetim kurulu üyesi olan Musk, Twitter’daki karar verme sürecini etkileyebildiği için DOGE ödemelerinin bir şekilde sosyal medya şirketinin platformuna entegre edilmesini isteyebilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz