Haftanın Önemli Bitcoin ve Altcoin Haberleri

0
168
Bitcoin
Bitcoin

Haftanın Bitcoin Haberleri

Blockchain analiz firması Glassnode’un verilerine göre, Bitcoin (BTC) yeni adreslerde önemli bir artış yaşıyor ve bu da artan bir yatırımcı ilgisi dalgasına ve önemli bir birikim eğilimine işaret ediyor.

Bitcoin borsa yatırım fonlarına (ETF) ilişkin reklamlar Google’ın arama motorunda görünmeye başladı. 29 Ocak’ta yürürlüğe giren bu değişiklik, daha fazla ana akım reklam platformuna kavuşan kripto para sektörü için çok önemli bir anı işaret ediyor.

Bitcoin borsa yatırım fonlarına (ETF) ilişkin reklamlar Google’ın arama motorunda görünmeye başladı. 

“Zengin Baba Yoksul Baba” kitabının ünlü yazarı Robert Kiyosaki, Bitcoin’e (BTC) yaptığı önemli yatırımın ardındaki mantığı açıkladı ve Bitcoin’i, geleneksel finans kurumları tarafından yönetilen servet erozyonuna karşı nihai koruma olarak konumlandırdı.

Büyük VanEck fon yönetim şirketinin stratejik danışmanı Gabor Gurbacs, X/Twitter sosyal medya platformunda Bitcoin pazarındaki küresel durumun ciddi değişiklikler geçirdiğine inandığını paylaştı. 

Kripto para birimi alanında önemli bir gelişme olarak, Bitcoin (BTC) yaklaşık üç yıl içindeki en önemli birikim serilerinden birini yaşıyor ve Birikim Trend Skorunda üç yılın kayda değer en yüksek seviyesine ulaşıyor. 

Madencilik devi Core Scientific, Amerika Birleşik Devletleri’nin Georgia, Kentucky, Kuzey Carolina, Kuzey Dakota ve Teksas eyaletlerindeki veri merkezlerinde 13.762 Bitcoin çıkardığını, müşterilerinin ise 2023’te toplam 5.512 BTC çıkardığını ve bunun kendisini Kuzey Amerikadaki en büyük Bitcoin madencisi yaptığını açıkladı.

iShares Bitcoin Trust (IBIT), işlem hacmi açısından Grayscale Bitcoin Trust’ın (GBTC) önüne geçti.

Bitcoin’in fiyat tablosu, potansiyel bir yükseliş eğilimine işaret edebilecek klasik bir yükseliş modeli kaydetti. Piyasa analisti Jake Wujastyk, günlük mum grafiğinde ters baş ve omuz formasyonunun oluşumunu vurguladı.

Wall Street Journal’dan Patrick Coffee, agresif Bitcoin ETF pazarlamasının Boomer’ları da hedef alacağını söylüyor. 

Haftanın Altcoin Haberleri

Chartered Bank Salı günü bir raporda piyasa değerine göre en büyük ikinci kripto para birimi olan Ethereum’un (ETH), spot bazlı borsa yatırım fonlarına (ETF) yönelik başvuruların ABD’de düzenleyici makamlardan onay alması muhtemel olduğundan, mevcut seviyelerden yaklaşık %70 artabilir ve Mayıs ayına kadar 4.000 dolara ulaşabileceğini açıkladı.

Whale Alerts’ın verilerine göre Ripple, transfer tamamlandığında yaklaşık 14.482.315 $ değerinde veya XRP başına ortalama 0,5223 $ fiyatla toplam 27.700.000 XRP’yi taşıdı.

San Francisco merkezli blockchain firması Ripple’ın kurucu ortağı Chris Larsen, kişisel XRP hesaplarının birçoğuna yetkisiz erişimi doğruladı.

XRP kripto para birimi, piyasa değerindeki önemli düşüşe rağmen balina işlemlerinde kayda değer bir artış gördü.

Dünyanın önde gelen kripto para borsalarından biri olan Binance, Ripple kurucu ortağı Chris Larsen’in de dahil olduğu yakın tarihli bir güvenlik açığına yanıt olarak, yaklaşık 4,2 milyon dolar değerindeki çalıntı XRP tokenlarını dondurdu.

Yakın zamanda yaşanan bir gelişmede Whale Alert, Ripple hesaplarına 404,86 milyon dolara eşdeğer 800 milyon XRP’nin alışılmadık bir şekilde aktarıldığını bildirdi.

PeckShield, 2023 yılında hack ve dolandırıcılıklardan kaynaklanan kayıpları özetleyen verileri yayınladı. Şirkete göre, çoklu zincir kayıpları hariç, yıl içinde 2,61 milyar dolar kayıp yaşandı.

Piyasa değeri açısından en büyük stablecoin olan Tether (USDT), piyasanın kripto alanına yeni sermaye akışına yönelmesiyle 100 milyar dolarlık piyasa değerine ulaşma yolunda görünüyor. 

Mark Cuban, Mavericks’in meme’den ilham alan kripto para birimi Dogecoin’i kabul etmeye devam ettiğini doğruladı.

Piyasa değerine göre en büyük sekizinci kripto para birimi olan Cardano (ADA), son 24 saatte %10’luk kayda değer bir artış gördü ve haberin yazıldığı sırada 0,67 dolar gibi gün içi en yüksek seviyelerine ulaştı. 

En eski ve en öne çıkan kripto para birimlerinden biri olan Litecoin (LTC), ağ performansında yeni bir kilometre taşı belirledi. 

Cardano blockchain’i son iki ayda etkileyici bir dört milyon işlem kaydetti. İşlemlerdeki artış, gelişen ağdaki artan aktivite ve ilginin altını çiziyor. 

Bloomberg’in haberine göre, Almanya’nın en büyük ikinci bankası olan DZ Bank, bu yılın sonlarında bir kripto para birimi ticareti pilot uygulaması başlatmayı planlıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz