Standard Chartered: Ethereum, Mayıs Ayında Olası Spot ETH ETF Onayı İle 4.000 Dolara Ulaşabilir

0
154
Ethereum
Ethereum

Chartered Bank Salı günü bir raporda piyasa değerine göre en büyük ikinci kripto para birimi olan Ethereum’un (ETH), spot bazlı borsa yatırım fonlarına (ETF) yönelik başvuruların ABD’de düzenleyici makamlardan onay alması muhtemel olduğundan, mevcut seviyelerden yaklaşık %70 artabilir ve Mayıs ayına kadar 4.000 dolara ulaşabileceğini açıkladı.

Araştırma başkanı Geoff Kendrick liderliğindeki analistler, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) – Bitcoin’de olduğu gibi – spot ETF başvurularına ilişkin kararları, ilk son teslim tarihine yeşil ışık yakıncaya kadar erteleyeceğini bekliyor. Bu, varlık yöneticileri VanEck ve Ark/21Shares’in başvuruları için son tarih olarak 23 Mayıs’ı onay için geçici gün olarak belirledi.

Rapora göre piyasa şu anda onay olasılığını hafife alıyor ancak banka, SEC’in ETH’yi Bitcoin’den farklı ele alması için “temel bir neden” görmüyor. ETH vadeli işlemlerinin aynı zamanda düzenlenmiş Chicago Ticaret Borsası’nda (CME) listelendiğini ve SEC’in, kurumun Ripple’a karşı yürüttüğü yasal mücadele sırasında menkul kıymet olduğunu iddia ettiği 67 kripto para birimi arasına ETH’yi dahil etmediğini vurguladı.

Kendrick ve ekibi şunları yazdı: “23 Mayıs’ta beklenen onay tarihine yaklaşırken, ETH fiyatlarının benzer dönemde Bitcoin’i (BTC) takip etmesini veya ondan daha iyi performans göstermesini bekliyoruz.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz