Bitcoin ETF’leri Artık Google Ads’de Görünüyor

0
129
Bitcoin ETF
Bitcoin ETF

Bitcoin borsa yatırım fonlarına (ETF) ilişkin reklamlar Google’ın arama motorunda görünmeye başladı. 29 Ocak’ta yürürlüğe giren bu değişiklik, daha fazla ana akım reklam platformuna kavuşan kripto para sektörü için çok önemli bir anı işaret ediyor.

Bu hamle, Google’ın Aralık 2023’te duyurulan ve kripto para tröstlerine yönelik reklamcılık kurallarını açıklayan ve sertifikalı reklamverenlere ürün ve hizmetleriyle ABD’deki kitleleri hedefleme kapısını açan politika güncellemesiyle uyumludur.

Aralık ayı başında teknoloji devi, özellikle kripto para birimi tröstlerine yönelik olarak kripto para politikasını güncelledi. Yatırımcıların önemli miktarda dijital para birimi bulunduran tröstlerdeki hisselerin ticaretini yapmasına olanak tanıyan bu finansal ürünler artık Google’ın reklam sertifikası kriterlerini karşılıyor.

Uygun olabilmek için reklamverenlerin hedefledikleri alanlardaki yerel yasalara uyması ve Google’dan sertifika alması gerekir. Bu Pazartesi yürürlüğe giren politika, dünya çapında geçerli olup, platformdaki kripto para birimiyle ilgili reklamlara daha kapsayıcı bir yaklaşıma işaret ediyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz