Haftanın Önemli Bitcoin ve Altcoin Haberleri

0
186
Bitcoin
Bitcoin

Haftanın Bitcoin Haberleri

Lider kripto para birimi Bitcoin’in 21 ayın en yüksek seviyesi olan 45 bin doların üzerine yükselmesi, 2024’e yükselişli bir başlangıcın altını çiziyor.

Önde gelen kripto para birimi finansal hizmetler platformu Matrixport, Bitcoin (BTC) fiyatının Ocak ayında 50.000 dolara ulaşacağına dair cesur bir tahminde bulundu.

Ali Martinez, lider kripto para birimi Bitcoin için yeni bir fiyat tahminini paylaşmak üzere X/Twitter sosyal medya ağını kullandı. Yeni verileri paylaşarak Bitcoin’in önce 52.680 doları, ardından 70.250 dolar seviyesini hedeflemesini bekliyor.

Dijital varlıkların öncüsü Bitcoin, kripto topluluğu için önemli bir kutlamayla bugün 15. yaş gününü fiyat tablosunda şaşırtıcı bir yeşil değişimle kutluyor.

Kripto para dünyasının önde gelen isimlerinden Michael Saylor, yakın zamanda yaklaşık 216 milyon dolar değerinde olduğu tahmin edilen 315.000 MicroStrategy (MTSR) hissesini satmak için başvuruda bulundu. 

Bob Lukas ismindeki ünlü trader, X/Twitter sosyal medya platformunda Bitcoin’in yükselişe yönelik fiyat tahminini paylaştı.

Wall Street’in yüksek profilli yatırım bankası Goldman Sachs, BlackRock ve Grayscale’in ABD’de tanıtmak istediği bitcoin ETF’leri için önemli bir rol oynayacak gibi görünüyor.

Lookonchain tarafından yayınlanan son verilere göre, bir kripto para traderı büyük miktarda Bitcoin’i Binance’e aktardı ve amiral gemisi kripto para biriminin fiyatı düşmeden önce bunu sattı.

John Bollinger, potansiyel ETF onayları öncesinde Bitcoin için yukarı yönlü bir yükseliş öngörüyor. Efsanevi Bitcoin (BTC) traderı ve Bollinger Bantları stratejisinin yaratıcısı John Bollinger, dijital para biriminin geleceği konusunda iyimser. 

Birisi kısa süre önce Binance’den (BNB) neredeyse 27 Bitcoin (BTC) satın aldı ve bu devasa meblağı Satoshi Nakamoto cüzdanına aktardı.

ABD spot bitcoin borsa yatırım fonları (ETF’ler), borsaların listeleyecekleri değiştirilmiş belgeleri sunmasının ardından piyasaya sürülmenin eşiğinde görünüyor.

Bitcoin
Bitcoin

Haftanın Altcoin Haberleri

Önde gelen trader ve kripto para podcast sunucusu Scott Melker, Ethereum’un önümüzdeki iki yıl içinde 6 kat artmasını bekliyor. 

Kurumsal kripto çözümlerinde lider Ripple, 1 Ocak 2024’te emanet hesaplarından planlanan 1 milyar XRP’yi serbest bırakmayı gerçekleştirdi.

Kripto para sahipleri adına savunuculuğuyla tanınan tanınmış bir avukat olan John Deaton, dijital varlıklarla ilgili yaklaşan bir kongre duruşmasında halka açık olarak ifade vermeye gönüllü oldu.

Piyasa değeri açısından önde gelen kripto para birimlerinden biri olan Cardano (ADA), son 24 saat içinde işlem hacminde artışa tanık olduğu için kripto dünyasında dalgalar yaratıyor.

Shiba Inu bir kez daha odak noktası haline geldi ama ne yazık ki doğru sebeplerden dolayı değil. Bunun yerine SHIB, son kripto para birimi boğa koşusu sırasında yıkıldı ve kritik bir teknik arızanın ardından toparlanmayı başaramadı. 

Cathie Wood’un ARK Invest’i Perşembe günü Innovation borsa yatırım fonundan (ETF) Coinbase (COIN) hisselerinin bir kısmını daha sattı.

CryptoDiffer’dan elde edilen son veriler, Cardano’nun (ADA) geçtiğimiz ay GitHub’daki ortalama günlük geliştirici faaliyeti büyüklüğünde önemli bir liderlik elde ettiğini ve Ethereum’u (ETH) %245 oranında geride bıraktığını ortaya koyuyor.

Ethereum (ETH) rakibinin kurucu ortaklarından Raj Gokal’ın sahibi olduğu evcil köpek Myro’dan alan Solana merkezli meme coin MYRO, son 24 saatte etkileyici kazançlar elde ediyor.

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

Merkezi olmayan finans (DeFi) ekosistemi için çığır açan bir gelişmeyle Arbitrum One, 10 milyar dolarlık toplam kilitli değer (TVL) kilometre taşını aşarak yeni zirvelere yükseldi ve ikinci katman (L2) ölçeklendirme çözümleri alanında önemli bir kilometre taşı oldu.

Tron (TRX) kurucusu Justin Sun’ın, kripto pazarındaki düşüşün ortasında, ABD dolarına sabitlenmiş bir stablecoin olan milyonlarca dolar değerindeki USDT’yi dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’e aktardığı bildirildi.

2023 yılındaki 751 güvenlik olayında 1,8 milyar dolarlık kripto kaybı yaşandı. Bu miktar hâlâ çok büyük olsa da, hack ve diğer olaylardan kaynaklanan kayıpların 3,7 milyar dolara ulaştığı 2022 yılına göre %51 daha düşüktü.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz