Haftanın Önemli Bitcoin ve Altcoin Haberleri

0
242
Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Haftanın Bitcoin Haberleri

Yaklaşık 140 milyon dolar değerindeki daha önce hareketsiz olan Bitcoin (BTC) adresi canlandı ve üç adrese bölünmüş transfer gerçekleştirildi.

Daha önce hareketsiz olan Bitcoin balinası, altı yıl sonra harekete geçti ve etkileyici bir 2.995 BTC transfer etti.

Milyarder yatırımcı Paul Tudor Jones için Bitcoin’in cazibesi hâlâ güçlü. Salı günü CNBC’nin “Squawk Box” programına katıldığı sırada, lider kripto para birimini ve altını hâlâ sevdiğini, bunun ana nedenleri olarak durgunluk korkuları, artan jeopolitik huzursuzluk ve oran artışlarının olduğunu söyledi.

Bitcoin’in 2. katman Lightning Network’ü, Bitcoin verilerine göre Ağustos 2021’deki 503.000 işlemle karşılaştırıldığında önemli bir sıçrama olan Ağustos ayında yaklaşık 6,6 milyon yönlendirilmiş işlemle iki yılda tahmini %1.212 büyüme kaydetti.

Tanınmış finansal varlık yönetimi şirketi Ark Invest, Bitcoin spot Borsa Yatırım Fonu (ETF) ürününü Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) yapılan bir başvuruyla değiştirdi. 

En iyi kripto analisti, Bitcoin’in belirli BTC fiyatındaki yükseliş potansiyelini vurguladı.

Greeks.live tarafından paylaşılan verilere göre yaklaşık 24.000 BTC opsiyonunun vadesi dolmak üzere.

Haftanın Altcoin Haberleri

Çeşitli zincir içi veri kaynaklarına göre, bugün erken saatlerde Ethereum Vakfı, Uniswap dex’e önemli miktarda Ethereum (ETH) aktardı. 

Ethereum’un önde gelen cüzdanları dijital varlıklarını artırıyor. Ethereum’un önde gelen cüzdanları varlıklarında bir artışa tanık oluyor. Analiz sağlayıcısı Santiment’e göre, Ethereum’un ilk 10 borsa dışı cüzdanının yanı sıra ilk 10 borsa adresi de zenginleşiyor.

OnchainDataNerd, bugün erken saatlerde bir balinanın üç yıllık sıfır aktiviteden sonra uyandığını ve Binance borsasına büyük bir ETH transferi yaptığını bildirdi. 

Tanınmış kripto takipçisi Whale Alert’e göre, Ripple Bitstamp’a toplam 30,3 milyon XRP gönderdi. 

Zincir içi verilere göre, XRP düşüş eğiliminden çıkmaya çalışırken piyasaya hafif bir yükseliş iyimserliği geri dönüyor. 

Whale Alert takipçisi, son 24 saat içinde anonim cüzdan adreslerinin önde gelen kripto ticaret merkezleri Bitso ve Bitstamp’a toplamda 64 milyona yakın XRP taşıyan iki transfer yaptığını fark etti.

Litecoin, yaklaşık 12 yıllık tarihinde ilk kez dikkate değer bir kilometre taşını geride bıraktı. Litecoin Vakfı, Litecoin ağının 180 milyonuncu işlemini gerçekleştirdiğini duyurdu. 

Cardano Web3 cüzdanı Lace, 1.6 sürümüyle yeni bir yükseltmeye kavuştu. Lace ekibi, iyileştirmeler getiren ve kullanıcılara çoklu stake etme konusunda daha fazla kontrol sağlayan 1.6 sürümünün lansmanını heyecanla duyuruyor.

En büyük lüks marka Ferrari’nin artık üst düzey arabaları için dijital para birimlerini kabul ettiğini açıklamasının ardından kripto para ana akım haline geliyor.

Altcoinler
Altcoinler

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri 

Çinli kripto gazetecisi ve blog yazarı Colin Wu’ya göre, dünyanın en büyük Bitcoin madencilik makineleri üreticisi Bitmain, çalışanlarının Eylül ayı maaşlarının bir kısmının ödenmesini askıya aldı.

İşlem hacmi ve açık pozisyon açısından dünyanın önde gelen kripto opsiyon borsası Deribit, yakında önde gelen alternatif kripto para birimleri XRP, SOL ve MATIC’e bağlı opsiyonlar sunacak.

Dunamu, yerel satış noktası YNA tarafından bildirildiği üzere düzenleyici bir dosyada, bilgisayar korsanlarının Güney Kore’nin işlem hacimlerine göre en büyük borsası olan Upbit’e bu yılın ilk yarısında yaklaşık 160.000 kez sızmaya çalıştığını söyledi.

Sam Bankman-Fried’ın iki şirketi (ticaret şirketi Alameda Research ve kripto borsası FTX) için yaşadığı endişeler, kurucunun 2022’de Alameda’yı kapatmayı düşünmesine yol açtı; bunu devam eden mahkeme duruşmasında ortaya çıkan bir dizi yayınlanmamış gönderiler ortaya çıkardı.

Kaiko’nun grafiği, Bitcoin Cash’in piyasa likiditesinin ikinci çeyrekten bu yana %10’un üzerinde arttığını ve diğer önde gelen altcoinleri ve pazar lideri Bitcoin’i gölgede bıraktığını gösteriyor.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından spot Bitcoin borsada işlem gören fonların imrenilen onayına yönelik yarış kızışıyor.

Tether, bugün Paolo Ardoino’nun yeni icra kurulu başkanı olarak atandığını duyurdu.

ABD menkul kıymetler ve borsa düzenleme kurumu SEC, Grayscale’in Bitcoin Trust’ı (GBTC) Bitcoin spot ETF’ye dönüştürmesini onaylayıp onaylamayacağına ilişkin kararını duyurmak için son tarihe yaklaşıyor – bunun bugün gece yarısı gerçekleşmesi bekleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz