Litecoin (LTC) Tarihi Yeni Dönüm Noktasına Ulaştı

0
170
Litecoin
Litecoin

Litecoin, yaklaşık 12 yıllık tarihinde ilk kez dikkate değer bir kilometre taşını geride bıraktı. Litecoin Vakfı, Litecoin ağının 180 milyonuncu işlemini gerçekleştirdiğini duyurdu. Litecoin Foundation X hesabına göre 2022 yılı 39 milyon işlemle rekor sayıda işlem gördü. Bu, 2023’te Litecoin’in yılın yaklaşık iki ayına 51 milyon işlem kaydetmesiyle aşıldı.

Litecoin önümüzdeki günlerde 12. yılını kutlayacağı için bu önemli. Yaklaşık on iki yıl önceki başlangıcından bu yana Litecoin, 180 milyonun üzerinde işlem gerçekleştirerek kendisini kesintisiz, istikrarlı bir ağ olarak tanıtıyor. Bu arada, kripto para ödeme işlemcisi Bitpay ile Litecoin işlemleri artıyor. Eylül rakamlarına göre tüketicilerin neredeyse üçte biri Bitpay satıcılarındaki mal ve hizmet ödemelerini yapmak için Litecoin’i kullanıyor.

Ağustos ayında Litecoin, blok ödüllerinin yarı yarıya 6,25 LTC’ye düştüğü üçüncü yarılanma etkinliğini gerçekleştirdi. Bir sonraki blok ödülü yarılanmasının yaklaşık 1.400 gün içinde gerçekleşeceği tahmin ediliyor. Litecoin de tıpkı Bitcoin gibi bir maksimum arz limitine sahiptir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz