Uyuyan Bitcoin (BTC) Adresi Hayata Geçti

0
184
Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Yaklaşık 140 milyon dolar değerindeki daha önce hareketsiz olan Bitcoin (BTC) adresi canlandı ve üç adrese bölünmüş transfer gerçekleştirildi.

Üç yıldır aktif olmayan, hareketsiz bir Bitcoin adresi, aniden yaklaşık 140 milyon dolara eşdeğer yaklaşık 5.000 Bitcoin (BTC) aktardı. Önde gelen blockchain güvenlik firması PeckShield’ın belirttiği gibi, büyük miktardaki transfer üç adrese bölündü.

Bu, son aylarda canlanan, hareketsiz bir Bitcoin adresinin ilk örneği değil. Bu yılın ağustos ayında, Bitcoin’in esrarengiz kurucusu Satoshi Nakamoto’nun dönemine ait bir Bitcoin adresi, yaklaşık 13 yıldır hareketsiz kaldıktan sonra yeniden etkinleştirildi. Adres, kabaca 29,7 milyon dolar değerinde çok büyük bir 1.005 BTC aktardı. Bu adresin yaşı göz önüne alındığında, Satoshi Nakamoto ile potansiyel bağlantısı hakkındaki spekülasyonları yeniden alevlendirdi. Ancak uzmanlar, bu tür iddiaların olasılık dışı olduğunu vurgulayarak dikkatli olunması yönünde tavsiyelerde bulundu.

Eylül ayında, 56,3 milyon dolar değerindeki yaklaşık 2.100 BTC’yi barındıran başka bir atıl adres, yaklaşık altı yıllık hareketsizliğin ardından yeniden aktif hale geldi. Bu adrese ilk para yatırma işlemi, Bitcoin fiyatının oldukça düşük olduğu Ekim 2017’de yapıldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz