Sam Bankman-Fried Alameda’yı 2022’de Kapatmak İstedi

0
218
Sam Bankman-Fried
Sam Bankman-Fried

Sam Bankman-Fried’ın iki şirketi (ticaret şirketi Alameda Research ve kripto borsası FTX) için yaşadığı endişeler, kurucunun 2022’de Alameda’yı kapatmayı düşünmesine yol açtı; bunu devam eden mahkeme duruşmasında ortaya çıkan bir dizi yayınlanmamış gönderiler ortaya çıkardı.

Bu yayınlanmamış gönderide, “Son birkaç yıldır Alameda’nın FTX ile ilişkisi etrafındaki FUD, onun varlığını haklı çıkaramayacak kadar büyük bir yük haline geldi” dedi. Bankman-Fried, “Bu FUD büyük ölçüde FTX’in rakipleri tarafından, dikkatleri sorunlarından uzaklaştırmak amacıyla yayıldı” diye suçladı. Alameda’yı bir yatırım şirketi ve altyapı geliştiricisi olarak sürdürmeyi umuyordu ancak paylaşımlarında Alameda’nın aktif olarak ticaret yapmayacağını iddia etti.

O zamanlar şöyle yazmıştı: “İleriye dönük olarak Alameda, FTX’te hain ticaret faaliyeti yapmamaya devam edecek çünkü FTX’te veya başka herhangi bir yerde herhangi bir ticaret yapmayacak.” Bankman-Fried’ın Alameda’sı bir zamanlar token ve kripto şirketlerine milyarlarca dolar likidite ve yatırım sağlayan en etkili ticaret şirketlerinden biriydi. Ancak FTX müşterilerine karşı işlem yaptığına ve haksız avantajlara sahip olduğuna dair yaygın söylentiler (ki bunların artık doğru olduğu iddia ediliyor) ortaya çıktı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz