Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
481
Blockchain
Blockchain

Haftanın Bitcoin Haberleri

Madenci cüzdanlarında tutulan bitcoin sayısı 10 ayın en düşük seviyesine ulaştı. Bitcoin (BTC) madencileri veya kripto para birimi üreten kuruluşlar, FTX kaynaklı piyasa paniğinin ortasında kripto para zulalarını tüketiyor gibi görünüyor. 

Peter Schiff’e göre “Bu, Tether’de bir koşuya benziyor. Eğer öyleyse, yakında Bitcoin’de bir koşu olacak.”

Piyasadaki en büyük ikinci kripto para birimi ciddi hamleler yapıyor. Coinbase’e doğru 600 milyon dolarlık ani hareket, piyasadaki en büyük ikinci kripto para biriminde güçlü bir fiyat artışı yarattı. 

Haftanın Altcoin Haberleri 

Whale Alerts tarafından sağlanan verilere göre, 500 EHT (631.500 $) içeren madencilik öncesi bir Ethereum adresi, yedi yıldan uzun bir süre sonra etkinleştirildi. 

Tanınmış blockchain takipçisi Whale Alert tarafından yaklaşık 13 saat önce bildirildiği üzere, bu hafta ikinci antik Ethereum cüzdanı uyandı. Adres, 2014’ten bu yana yaklaşık 7,3 yıl boyunca atıl kaldı.

Ripple CEO’su, yıllık Swell konferansında şirketinin önemli başarılarını duyururken pazardaki kargaşaya değindi. Yakın tarihli bir tweet’te Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, kripto para birimi endüstrisinin devam eden krizden daha güçlü çıkabileceğini tahmin etti. 

Eski ABD kongre adayı ve Gokhshtein Media’nın kurucusu David Gokhshtein, resmin tamamına bakıp uzaklaştığında, XRP gibi varlıkların “artık daha anlamlı hale geldiğine” inanıyor.

Tranglo, Malezya’daki faaliyetlerini gerçek zamanlı sınır ötesi ödemelerle yükseltiyor. Ripple ortağı Tranglo, ASEAN bölgesindeki en hızlı büyüyen ülkelerden birinde gerçek zamanlı sınır ötesi ödemeleri başlattı. 

XRP fiyatı, önemli haberler beklendiği için Pazartesi gününden itibaren çift haneli oranda arttı. XRP fiyatı, çalışma haftasının sonunda %12 veya daha fazla arttı. 

BitCoke, finanstan sorumlu kişinin bir soruşturmada kamu güvenliği ile işbirliği yaptığını ve özel anahtar yetkilendirmesini sağlayamadığını belirten bir duyuru yayınladı. Daha sonra borsa FTT para çekme işlemlerini askıya aldı.

FTX CEO’su Sam Bankman-Fried, kripto para birimi topluluğunu şaşırtan gizemli tweetler yayınladı. Görünüşe göre eski FTX CEO’su Sam Bankman-Fried’in Twitter hesabı ele geçirilmiş.

Shiba Inu’nun kısa vadeli fiyat hareketi, dört saatlik grafiğinde negatif hareketli ortalama (MA) çaprazı göründüğü için tehlikede olabilir.

Cardano zincir içi aktivitede artış yaşıyor. WhaleStats’a göre, Cardano’nun ADA’sı, son 24 saat içinde en büyük 100 BSC balinası için satın alınan ilk 10 varlık arasında yer alıyor.

Binance, FTX’i kurtaracağını açıkladığında, Uniswap gibi merkezi olmayan borsalarda günlük işlem hacimleri yükseldi. 

Bitcoin
Bitcoin

Shiba Inu tokeni, yeni sahipler açısından bir kilometre taşı daha belirledi. Piyasa değeri açısından Dogecoin’den sonra ikinci olan popüler kripto para birimi Shiba Inu, bu hafta sonu bir gün içinde sahiplerinin sayısında önemli bir artış gördü. 

Kaliforniya merkezli hedge fonu, FTX borsasının çöküşüne ​​hazırlıksız yakalandı. Ikigai Asset Management’ın kurucusu Travis Kling, varlıklarının çoğunun başarısız FTX borsasında olduğunu açıkladı.

Ark Investment Management, Grayscale Bitcoin Trust’ta (GBTC) yaklaşık 2,8 milyon dolar değerinde 315.259 hisse satın aldı ve GBTC şu anda FTX’in çöküşünün ardından net varlık değerinde (NAV) rekor bir indirimle işlem görüyor.

Özellikle Cardano blok zincirini desteklemeyi amaçlayan bir yazılım geliştirme şirketi olan Input Output, Edinburgh Üniversitesi’ne 4,5 milyon dolar yatırım yaptı. 

VeChain Vakfı, ana ağdan sorunsuz bir şekilde çatallanan ve VeChainThor’a “Finality” ekleyen PoA 2.0’ın son aşamasına “yeni bir çağ” adını verdiğini duyurdu.

Nassim Taleb, devlet kripto piyasasının içine atılmasından böbürleniyor, kripto etkileyicilerini ve liderlerini “kriptokratlar” olarak adlandırıyor. 

GBTC, öne çıkan yatırım aracının cazibesini ortadan kaldırarak Bitcoin’e göre büyük bir indirimle işlem görüyor. 

Eric Adams, FTX borsasının neden olduğu son çöküşe rağmen kripto para birimleri konusunda iyimser olmaya devam ediyor.

Sektördeki en büyük borsalardan biri, iki büyük varlıkla faaliyetlerini kapatıyor. Tüm alandaki en eski kripto para borsalarından biri, FTT ve CEL kripto para birimleri için ticaret operasyonlarının durdurulduğunu duyurdu. 

Token Terminal’den Polygon blok zincirinin performansına ilişkin verilere dayanarak, hem projenin hem de tokeni MATIC’in değerinin oldukça düşük olduğu söylenebilir.

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

ABD Hazine Bakanı, kripto sektörünün “çok dikkatli bir düzenlemeye” ihtiyacı olduğunu ve bazı milletvekillerinin daha sert kurallar önermeye hazırlandığını söyledi. 

Aralarında HBSC, Mastercard ve Wells Fargo’nun da bulunduğu bir grup bankacılık kurumu, Salı günü Düzenlenmiş Sorumluluk Ağı (RLN) adlı dijital para platformunun lansmanını duyurdu. 

Avustralya Menkul Kıymetler ve Yatırımlar Komisyonu (ASIC) Salı günü geç saatlerde FTX Australia’nın Avustralya finansal hizmetler lisansını 15 Mayıs 2023’e kadar askıya aldığını duyurdu. 

Cristiano Ronaldo’nun NFT koleksiyonunun lansmanı 18 Kasım Cuma günü yapılacak. Her öğe Ronaldo’nun hayatından yedi ikonik anı sergileyecek.

Wall Street Journal’ın yakın tarihli bir raporuna göre BlockFi iflasın eşiğinde. Wall Street Journal tarafından Salı günü yayınlanan bir habere göre, kripto para birimi kredi kuruluşu BlockFi iflas başvurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

Bloomberg’in haberine göre, önde gelen Japon kripto para borsası bitFlyer’ın CEO’su ve kurucu ortağı Yuzo Kano, daha fazla kripto para işletmesinin sular altında kalacağını tahmin etti.

Yakın zamanda iflas ettiğini ilan ettiği büyük borsa FTX’in kurucu ortağı olan Sam Bankman-Fried, Twitter’da topluluğa işine yeniden başlamak istediğini söyledi.

Binance ve BitMEX, Solana tabanlı USDT ve USDC’nin mevduatlarını durdurmak için harekete geçerken, OKX onları listeden çıkaracak kadar ileri gitti. 

NYU ekonomi profesörü Nouriel Roubini, yakın tarihli bir tweet’inde Binance CEO’su Changpeng Zhao’yu Kuzey Koreli diktatör Kim Jong-un ile karşılaştırarak eleştirisini artırdı. 

Murad Mahmudov, devam eden kripto para piyasası çöküşüne olumlu bir dönüş yaptı. Tanınmış kripto para traderı ve piyasa analisti Murad Mahmudov, FTX borsasının manşetlere oturan patlamasının aslında devam eden ayı piyasasını kısaltabileceğini düşünüyor. 

Geçmişte FTX ile ilgili olduğu iddia edilen Hong Kong’un önde gelen kripto borsası, FTX’in çöküşünün ardından ticareti durdurdu ve işi bırakıyor.

Twitter’ın Kripto Lideri Tess Rinearson, şirketten ayrıldı. 

Minneapolis Federal Rezerv Bankası Başkanı Neel Kashkari yakın tarihli bir tweet’te kripto para birimlerini “saçmalık” olarak nitelendirdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz