DeFi Haftalık Borsa Hacmi 32 Milyar Dolara Ulaştı

0
234
DeFi
DeFi

Binance, FTX’i kurtaracağını açıkladığında, Uniswap gibi merkezi olmayan borsalarda günlük işlem hacimleri yükseldi. FTX’in tarihi çöküşünün şok dalgaları bugün hala sektörde hissediliyor, ancak DeFi gibi bazı sektör segmentleri aslında bu sayede daha iyi durumda. Dune Analytics’in verilerine göre, merkezi olmayan borsalardaki (DEX’ler) işlem hacimleri son yedi gün içinde 32 milyar dolara ulaştı. Hacimdeki aslan payı, aynı dönemde yapılan işlemlerin 20,9 milyar dolarını oluşturan Uniswap’ten geliyor.

8 Kasım’da Uniswap’teki hacimler bir önceki güne göre üç kattan fazla arttı. Aynı gün Binance, FTX’i açıklanmayan bir miktar karşılığında kurtarmak için bağlayıcı olmayan bir anlaşma imzaladığını duyurdu. Sadece bir gün önce, işlem hacmi yaklaşık 1,3 milyar dolardı. Ancak, kurtarma paketi haberlerinin ardından hacimler 4,2 milyar doların biraz üzerine çıktı.

700 milyon dolardan 1,3 milyar dolara yükselen Curve de dahil olmak üzere birçok borsa, o gün ticareti bir gecede ikiye katladı. Daha küçük DeFi platformları da fayda sağladı. Cuma günü, çeşitli DEX’ler için bir toplama platformu olan 1Inch ağı, duyurudan hemen önceki 24 saatlik süre boyunca tüm protokollerinde kazançları tweetledi. Dune verileri, ağın geçen hafta 5,3 milyar doların üzerinde hacme ev sahipliği yaptığını gösteriyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz