Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
343
Blockchain
Blockchain

Haftanın Bitcoin Haberleri

Kripto para piyasası toparlanma sürecine girdi ve lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) 43 bin doların üzerine yükselmeyi başardı.Hafta ortasında Bitcoin (BTC), dünyanın dördüncü en büyük stablecoin’i olan UST’ye odaklanan bir vakfın, bir rezerv varlık olarak Bitcoin biriktirdiğine dair söylentilerin çıkması üzerine yükselmeye başladı ve 44 bin doları aştı. CoinMarketCap’e göre Bitcoin şimdilerde 44.636 dolardan işlem görmeye devam ediyor.

Bloomberg, Malezya hükümetinin şu anda kripto para birimini ülkede kullanılacak potansiyel bir yasal borsa aracı olarak gördüğünü paylaştı.

KuCoin tarafından yakın zamanda yayınlanan bir rapor, bazı Afrika ülkelerinde kripto para işlemlerinin sayısının %2.670 arttığını ortaya koyuyor. 

CNBC makalesine göre Goldman Sachs, ilk OTC kripto para birimi işlemini gerçekleştirdi. Ülkedeki en büyük bankalardan biri, Galaxy Digital ile ilk tezgah üstü OTC ticaretini yaptı.

Tüm kripto pazarının piyasa değeri, Mart ayının başından bu yana ilk kez 2 trilyon doların üzerine çıktı.  

Ray Dalio’nun Bridgewater şirketi ilk kripto fonunu desteklemeye hazırlanıyor.

Brezilyalı UFC yıldızı dövüş kazancını BTC olarak alacağını duyurdu. UFC savaşçısı Matheus Nicolau, enflasyona karşı korunmak ve sıkı çalışmasının değerini güvence altına almak için kazancını Bitcoin olarak alacağını ifade etti.

Büyük miktarda BTC, Mart ayında merkezi borsalardan ayrıldı. Sağlanan zincir içi verilere göre, traderlar ve yatırımcılar ticaret platformlarından yaklaşık 61.000 BTC’yi özel cüzdanlarına çıkardı veya kripto para birimini fiat ile değiştirdi.

Tayland Güvenlik ve Borsa Komisyonu (SEC), 1 Nisan 2022’den itibaren ödeme yöntemi olarak kripto yasağı uygulayacağını duyurdu.

Analistler, faiz oranı artışlarının, özellikle geleneksel finansal piyasalarla olan güçlü korelasyonu nedeniyle kriptoyu aşağı çekebileceğini söylüyor.

Maliye Bakanı Alejandro Zelaya, El Salvador’un planlanan 1 milyar dolarlık bitcoin tahvil teklifini olumsuz piyasa koşulları nedeniyle ertelediğini söyledi. 

Glassnode tarafından sağlanan verilere göre, Bitcoin madencileri neredeyse geçen yıl boyunca önde gelen dijital para birimini biriktiriyor.

WhaleStats verilerine göre, son saatlerde balinalar Bitcoin, Ethereum ve Shiba Inu gibi varlıklara yatırım yapıyor çünkü bunlar son 24 saat içinde satın alınan ilk 10 token arasında yer alıyor.

Kripto piyasası bilgi sağlayıcısı Arcane Research tarafından izlenen verilere göre, Bitcoin’in S&P 500 ile korelasyonu Ekim 2020’den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Bu, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından Bitcoin’in geleneksel pazarlardan ayrışıyor gibi görünmesinden kısa bir süre sonra geldi.

Honduras Merkez Bankası (BCH), lider kripto para birimi Bitcoin’i yasal para birimi haline getireceğine dair çıkan söylentileri yalanladı. 

Endonezya gibi ülkelere benzer şekilde, Malezya kripto ticaretini yasaklamadı ancak hükümet ödemeler için kriptoyu benimsemek istemiyor.

Petrol ve gaz devi, Ocak 2021’de doğal gazın kripto para madenciliğine güç sağladığı pilot programı başlattı ve şimdi de Nijerya, Arjantin, Guyana ve Almanya’ya genişletmeyi düşündüğü bildiriliyor. 

Kripto paralara şüpheci bakan Janet Yellen, aynı zamanda kripto paraların belirli faydalar sağlayabileceğine inanıyor. CNBC ile yakın tarihli bir röportajda, eski Fed Rezerv başkanı ve mevcut Hazine Bakanı Janet Yellen, şüpheci olmasına rağmen kriptonun belirli bir dereceye kadar faydalı olabileceğini belirtti.

IntoTheBlock verilerine göre, Bitcoin ağı, zincirdeki 40 milyonluk bir başka önemli kilometre taşını kutladı. Herhangi bir miktarda BTC tutan toplam adres sayısı 40,2 milyona ulaştı.

Finansal analist John Bollinger, Bitcoin ve Ethereum’a dikkat etme zamanının geldiğini iddia ediyor. Yakın tarihli bir tweet’te, finansal analist John Bollinger, 45.000 doların dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin için “önemli bir pivot” olduğunu belirtti.

Bloomberg Línea tarafından yayınlanan bir rapora göre Brezilya’nın en büyük ikinci şehri olan Rio de Janeiro, 2023’ten itibaren kripto para birimleri ile emlak vergisi ödemeyi mümkün kılacak.

Başkan Joe Biden tarafından imzalanan yakın tarihli bir yürütme emrini takiben OSTP, dijital varlıklarla ilgili enerji ve iklim etkilerini belirlemek için kamuoyu görüşü arıyor. 

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), 27 Mart’ta bir gecede 45.000 dolara yakın seviyelere yükselmesiyle birlikte 2022 yılının en yüksek haftalık kapanışını kaydedebilir.

Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Haftanın Altcoin Haberleri

BitMEX kripto para borsası, Kasım ayında Bitcoin ve Tether ekledikten sonra şimdi de Ethereum (ETH) için destek ekleyecek. BitMEX, ikinci en büyük kripto para birimi olan Ethereum için destek ekledi.

Bu hafta Ethereum (ETH) son iki haftanın en yüksek seviyesi olan 3 bin doları aştı.

Finansal analist John Bollinger, 3.200 doların ikinci en büyük kripto para birimi olan Ethereum için “önemli bir pivot” olduğunu savundu. 

Santiment zincir üstü veri toplayıcı, geçen yıldan bu yana, en büyük on Ethereum cüzdanının ETH bakiyelerini artırdığını ve şu anda orada dolaşan ikinci en büyük kripto para biriminin toplam %23,7’sine yükselttiğini tweetledi. 

SEC ETF reddinin ardından Grayscale, yedi ana blok zincirine odaklanan bir altcoin fonu başlatıyor. Kripto para birimi varlık yöneticisi Grayscale, yatırım fonlarını Ethereum dışı akıllı sözleşme tokenleri içerecek şekilde genişletiyor.

CoinMarketCap’e göre, Dogecoin (DOGE) son dört gün içinde yaklaşık %10 oranında arttığı için kripto paranın piyasa değeri 600 milyon dolar yükseldi.

Time Magazine, Twitter’da yayınlanan bir duyuruya göre, Bored Ape Yacht Club’ın NFT koleksiyonunun yaratıcıları tarafından oluşturulan Ethereum tabanlı token ApeCoin’i önümüzdeki haftalarda kabul etmeye başlayacayacağını açıkladı.

Polygon (MATIC) kullanıcılardan 0,006 ABD doları ücret alırken, Solana (SOL) varlıkları üç kat daha düşük ücrete satın alınabiliyor. 2022 yılının ilk çeyreğinin en çok abartılan dApp barındırma platformları Terra (LUNA) ve Fantom (FTM), işlemlerinden sırasıyla 0,09 ABD Doları ve 0,02 ABD Doları ücret alıyor.

Hollanda Krallığı’nı meydana getiren dört ülkeden biri olan St. Maarten’de tartışmalı Bitcoin çatalı Bitcoin Cash (BCH) yasal hale gelebilir. 

Cardano ağının kripto para birimi ADA, iki aydır ilk kez 50 günlük ortalama direnç çizgisini kırdı ve bu, TradingView’e göre traderların gelecekte varlığın fiyatını kurtarmayı hedeflediklerini gösterebilir. 

Bored Ape Yacht Club’ın NFT koleksiyonunun yaratıcıları tarafından oluşturulan Ethereum tabanlı Apecoin (APE), en büyük Ethereum cüzdanları tarafından en çok işlem gören token haline geldi. 

Meme tokeni Dogecoin artık Bitcoin of America ATM’lerinde yer alacak. Popüler BTM operatörü, Bitcoin ATM makinelerine (BTM’ler) en yeni ekleme olarak Dogecoin’i duyurdu.

BAYC’nin ApeCoin’i, yaratıcısı yeni finansmanda 450 milyon dolar artırdığı için bu hafta %50 arttı.

IntoTheBlock verilerine göre, ikinci en büyük meme kripto para birimi Shiba Inu’nun (SHIB) karlılığı Mart ayının başlarında %35’e kadar düştükten sonra şimdilerde %41’e yükseldi.

Santiment, son dokuz gün içinde trend olan AAVE kripto parasının %12 fiyat artışına ulaştığını ve getirilerde %48 büyüme gösterdiğini duyurdu.

WhaleStats’a göre, WhaleStats başına 48. sırada yer alan ve toplamda 4 trilyon dolar değerinde Shiba Inu’ya sahip olan Ethereum balinası “Sabo”, 1.024 Maker (MKR) satın alarak kripto varlıklarını genişletti ve bu stablecoin için 2 milyon dolardan fazla ödedi.

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

Kripto para borsası FTX, Avustralya’da yeni bir bölüm kurarak son küresel genişleme çizgisini sürdürdü.

The Hollywood Reporter tarafından yayınlanan bir rapora göre, Japon profesyonel tenisçi Naomi Osaka, kripto para borsası FTX’in elçisi oldu. 

Polygon blok zincirinin oyun kolu olan Polygon Studios tarafından paylaşıldığı üzere, İtalyan lüks markası Bulgari, blok zincirinde NFT koleksiyonunu piyasaya sürdü. 

Birçok büyük futbol turnuvasının uluslararası yönetim organı olan FIFA, kripto para borsası Crypto.com’un Katar’daki bir sonraki Dünya Kupası’nın resmi sponsoru olacağını duyurdu. 

Liverpool FC, Perşembe günü Sotheby’s Metaverse ile ortaklaşa ilk koleksiyonunu açıklayarak, NFT dünyasına girdi. İkonik futbol kulübü, NFT sektörüne giren en son İngiliz Premier Ligi kadrosu oldu.

Güney Kore merkezli SK Group’un yatırım kolu SK Square, yerel medya kuruluşu Hankyung’a göre ortaklarıyla birlikte kendi dijital para birimini ve yenilikçi bir blok zinciri hizmetini başlatmak için çalışıyor.

Pop kraliçesi Madonna, bir Bored Ape NFT’si satın alarak Metaverse’e girdiğini duyurdu.

Decentraland Metaverse Moda Haftası’nı başlattı. Gösteride blockchain tabanlı sanal dünyada kaliteli tasarımcılar ve giyilebilir ürün satıcılarının bir araya gelmesiyle NFT koleksiyonlarını sergilediler.

Efsanevi futbolcu David Beckham, Blockchain, NFT’ler ve Metaverse’i kucaklayan en son sporcu oldu. Beckham, DigitalBits blok zinciri platformu için küresel bir marka elçisi olarak seçildi.

Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanlığı, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin blok zinciri tabanlı bir kronolojisi olan MetaHistory NFT Müzesi’ni başlatmaya hazırlanıyor. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz