Powell’ın Enflasyon Konusundaki Duruşu Kriptoya Zarar Verebilir

0
286
Kripto Paralar
Kripto Paralar

Analistler, faiz oranı artışlarının, özellikle geleneksel finansal piyasalarla olan güçlü korelasyonu nedeniyle kriptoyu aşağı çekebileceğini söylüyor. Jerome Powell, 21 Mart 2022’de Washington DC’deki Ulusal İşletme Ekonomisi Birliği (NABE) ekonomi politikası konferansı sırasında konuştu.

ABD Federal Rezervi’nin üç yıldan fazla bir süredir ilk kez faiz oranlarını artıracağını açıklamasının üzerinden neredeyse bir hafta geçti ve bitcoin (BTC) hala 40.000 doların üzerinde işlem görüyor. Ancak analistler, Fed’in enflasyon kararının kripto paralara zarar verecileceğine inanıyor. Piyasa değerine göre en büyük kripto para birimi, Fed’in Mart kararına açıkça olumlu tepki verdi, buna rağmen bazı traderlar bitcoin’i enflasyona ve yükselen fiyatlara karşı bir önlem olarak kullandığını öne sürdü. Fed Başkanı Jerome Powell’ın bu hafta yaptığı bir konuşmadan sonra bile, BTC bir hafta öncesine göre hala %8 arttı ve şu anda 42.524.50 dolardan el değiştiriyor. Ancak ileriye bakıldığında, Fed’in duruşu, tıpkı hisse senedi piyasalarına zarar vereceği gibi kripto fiyatlarını da aşağı çekebilir.

Bannockburn Global Forex genel müdürü ve baş piyasa stratejisti Marc Chandler, “Kripto, enflasyon korumasından çok bir risk varlığı gibi davranıyor” dedi. Son birkaç ayda bitcoin, geleneksel borsalarla korelasyon içinde güçlü bir şekilde hareket etti ve enflasyon son dört yılın en yüksek seviyesine yükselirken, geçen yıla göre yaklaşık %30 düştü.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz