Malezya Bitcoin’i Benimsemiyor

0
266
Malezya
Malezya

Endonezya gibi ülkelere benzer şekilde, Malezya kripto ticaretini yasaklamadı ancak hükümet ödemeler için kriptoyu benimsemek istemiyor. Malezya Maliye Bakan Yardımcısı, iletişim bakan yardımcısının son kripto dostu tekliflerini takiben Bitcoin (BTC) gibi kripto para birimlerini bir ödeme yöntemi olarak benimseme fikrine karşı çıktı.

Bir Bloomberg raporuna göre, Malezya Maliye Bakan Yardımcısı Mohd Shahar Abdullah Perşembe günü bir meclis toplantısında yaptığı açıklamada, Malezya’nın BTC’yi yasal para birimi olarak tanıma planı olmadığını söyledi. Mohd Shahar, volatilite ve potansiyel siber tehditler gibi risklere atıfta bulunarak, “Bitcoin gibi kripto para birimleri, çeşitli sınırlamalar nedeniyle bir ödeme aracı olarak kullanılmaya uygun değil” dedi.

Yetkili, ödemeler için kripto para birimini benimsemek yerine, Malezya merkez bankası dijital para biriminin (CBDC) potansiyel gelişimine odaklanmaya devam edeceğini belirtti. Bir ödeme aracı olarak kripto para birimini benimsemeye istekli olmamasına rağmen, Malezyalı düzenleyiciler, Endonezya gibi diğer birçok ülkenin adımlarını izleyerek kripto para ticaretini şimdiye kadar kısıtlamadı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz