ExxonMobil Kripto Madenciliği İçin Doğal Gaz Kullanıyor

0
311
ExxonMobil
ExxonMobil

Petrol ve gaz devi, Ocak 2021’de doğal gazın kripto para madenciliğine güç sağladığı pilot programı başlattı ve şimdi de Nijerya, Arjantin, Guyana ve Almanya’ya genişletmeyi düşündüğü bildiriliyor. Amerika Birleşik Devletleri merkezli enerji üreticisi ExxonMobil’in, aşırı gazdan gelen enerjiyi kripto madenciliği ekipmanlarına güç sağlamak için kullanmayı amaçlayan bir pilot program yürüttüğü bildiriliyor ve operasyonlarını dört ülkeye daha genişletiyor olabilir.

Perşembe günü yayınlanan bir raporda Bloomberg, ExxonMobil’in Crusoe Energy ile Kuzey Dakota’daki petrol kuyularındaki fazla gazı Bitcoin (BTC) madencilerini çalıştırmak için kullanmak üzere bir anlaşma imzaladığını söyledi. Projenin ayda 18 milyon fit küp doğal gaz kullandığı, her gün 158 milyon fit küp doğal gaz ürettiği bildiriliyor. Pilot programı Ocak 2021’de başlatan şirketin, Alaska’da benzer bir proje başlatmanın yanı sıra Nijerya, Arjantin, Guyana ve Almanya’ya genişlemeyi düşündüğü bildiriliyor.

Argus Media tarafından yayınlanan bir rapora göre, Crusoe Energy, Eylül 2021 itibariyle, dört ABD eyaletinde kripto madenciliği için “aksi halde sahada alev alacak petrol kuyularından çıkan gazla” çalışan 60 veri merkezi işletiyordu. Gazı yakmak yerine kripto madenciliğine yönlendirmenin karbondioksit eşdeğeri emisyonları “% 63’e kadar” azalttığı bildirildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz