Tayland, Kripto Ödemelerini Yasakladı

0
372
Tayland
Tayland

Tayland Güvenlik ve Borsa Komisyonu (SEC), 1 Nisan 2022’den itibaren ödeme yöntemi olarak kripto yasağı uygulayacağını duyurdu. Çarşamba günü yaptığı açıklamada düzenleyici, kripto para birimlerinin finansal sistemin istikrarını etkileyerek ülke ekonomisine risk oluşturabileceğini söyledi.

SEC tarafından vurgulanan diğer riskler arasında fiyat volatilitesi, siber hırsızlık ve kişisel veri sızıntısı nedeniyle değer kaybı yer aldı. Düzenleyici, Bitcoin gibi kripto para birimlerinin kara para aklama aracı olarak kullanılabileceğini de sözlerine ekledi. SEC ve Tayland Bankasıdaha önce kriptonun yararlarını ve risklerini tartarak, kripto işletmelerinin düzenlenmesi gerektiği sonucuna vardı.

Taylandlı düzenleyici, kripto ödemelerindeki kısıtlamaların 1 Nisan’da yürürlüğe girecek olmasına rağmen, bu tür hizmetleri sağlayan dijital varlık işletmecilerinin yeni kurallara uymak için Nisan ayının sonuna kadar sürelerinin olacağını söyledi. Bu, kripto ödemeleri talep eden tüm reklamları durdurmayı ve müşterileri bunun için kripto kullanımına karşı uyarmayı içerir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz