Bitcoin 44 Bin Doları Aştı

0
259
Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC), dünyanın dördüncü en büyük stablecoin’i olan UST’ye odaklanan bir vakfın, bir rezerv varlık olarak Bitcoin biriktirdiğine dair söylentilerin çıkması üzerine yükselmeye başladı. CoinDesk verileri, Bitcoin’in Cuma günü erken saatlerde 44.000 doların üzerinde üç haftanın en yüksek seviyelerine ulaştığını gösterdi. CoinMarketCap’e göre lider kripto para birimi Bitcoin şimdilerde 44.300 dolardan işlem görmeye devam ediyor. ABD Merkez Bankası’nın (Fed) 16 Mart’ta borçlanma maliyetlerini 25 baz puan artırmasından bu yana kripto para birimi %10’dan fazla yükseldi.

Singapur merkezli kar amacı gütmeyen Luna Foundation Guard’ın (LFG) bu hafta başında 125 milyon dolar değerinde BTC satın aldığı iddia edildi. CoinDesk’ten Christine Lee’nin Perşembe günü belirttiği gibi, 125 milyon dolar değerindeki Stablecoin tether (USDT), Terra’ya ait olduğu iddia edilen bir Gnosis güvenli adresinden taşındı. Morgan Creek Digital’den Anthony Pompliano’ya göre, vakıf kalıcı bir bitcoin alıcısı haline geldi. Pompliano Pazartesi günü yayınlanan blog yazısında, “Luna Vakfı rezervlerinden yavaş yavaş 3 milyar dolarlık bitcoin satın alıyorlar. Bu, fiyat düşüşlerinde agresif alım yoluyla yapılıyor” dedi.

Söz konusu satın almaların resmi teyidi hala bekleniyor. Vakıf, geçen ay 1 milyar dolarlık bir bitcoin rezervi oluşturma kararını açıkladı. Terraform Labs’ın kurucusu ve CEO’su Do Kwon, kısa süre önce vakfın rezervlerini 3 milyar dolara çıkarmayı planladığını ve uzun vadeli bir 10 milyar dolarlık fon toplama hedefi olduğunu söyledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz