Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
302

HAFTANIN BİTCOİN HABERLERİ

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) bu hafta önemli bir yükseliş kaydetti ve 13 bin doların üzerine yükselmeyi başardı. Bitcoin şimdilerde 13.019 dolardan işlem görmeye devam ediyor.

Glassnode tarafından sağlanan verilere göre, orta ölçekli Bitcoin yatırımcılarının sayısı son altı ayın en yüksek seviyesine ulaştı. 

Anthony Pompliano, Bitcoin’i en iyi DeFi ürünü olarak nitelendirdi. Birçok DeFi destekçisini şaşırtan bir açıklamada bulunan Pompliano, Bitcoin, ilk ve en popüler DeFi ürünü olduğunu söyledi ve diğer değerli DeFi projelerini de öğrenmeye açık olduğunu ifade etti.

Sektörün ünlü ismi ve RT sunucusu Max Keiser, Bitcoin’den nefret eden ve geleneksel varlık altını destekleyen Peter Schiff’in Bitcoin’e yönelmiş olsaydı Euro Pacific Bank’a karşı yürütülen güncel soruşturma ile karşı karşıya kalmayacağını belirtti.

Bitcoin’i kabul eden ilk girişim olarak bilinen Alman bar ve restoran Room 77, sahibi Jörg Platzer tarafından yayınlanan Reddit açıklamasına göre kapanıyor.

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’in en iyi kripto para biriminde büyük miktarda para kaybederse Bitcoin ağına yeni düzenlemeler getirebileceğini dile getirdi. 

ABD Başkanı Donald Trump’ın Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi’nin açıkladığından daha büyük bir teşvik paketi yayınlamak istemesinin ardından sınırlı bir token’a sahip olan Bitcoin yükseldi. 

Bitcoin’in ticaret hakimiyeti, Bitcoin’in 20 bin dolara ulaştığı 2017 yılından beri görülmeyen seviyelere yükseldi. Bu sayede Bitcoin’in ticaret hakimiyeti son üç yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Bunun üzerine kripto para analistleri Bitcoin’in bir sonraki hamlesi ile ilgili yorumlarını paylaştı. Fiyat 12 bin doların üzerine çıkmanın eşiğinde ve bazı analistler, Bitcoin’in ABD hisse senetleri de dahil olmak üzere piyasanın geri kalanından ayrılma sürecinde olduğunu öne sürdüler. 

Bitcoin işlemlerinin ortalama değeri bu yılın Temmuz ayından bu yana % 500’den fazla arttı.

Ödeme devi PayPal şirketi artık Bitcoin ticaretine ve alışverişine izin verecek. Bu sayede PayPal kullanıcıları dijital cüzdanlarını kullanarak Bitcoin de dahil olmak üzere kripto satın alabilecek ve ticaret yapabilecekler.Bu haberin ardında önde gelen kripto para birimin fiyatı 12.300 doların üzerine çıktı.

Gemini’nin kurucu ortağı Tyler Winklevoss, Toronto’daki borsada halka açık işlem gören 3iQ Corp tarafından başlatılan Bitcoin Fonu’nun önemli bir artış yaşayarak 100 milyon dolarlık hacmi aştığını dile getirdi.

Birkaç ay önce Bitcoin’e yatırım yapan MicroStrategy şirketinin hisseleri Bitcoin ile birlikte %6 arttı. Şirketin hisseleri, üç ay önce Bitcoin’e girdiğinden bu yana %47,54 yükseldi.

Yayınlanan veriler Bitcoin sahiplerinin neredeyse %99’unun kâra geçtiğini ortaya çıkardı. 

Bitcoin fiyatının 12 bin doların üzerine yükselmesiyle birlikte tüm Bitcoin arzının % 22’si işlem gördü. Bu sayede Bitcoin zincir içi transfer hacmi 4 milyonu aştı ve böylelikle son on dört ayın rekorunu kırdı.

Binance CEO’su CZ olarak bilinen Changpeng Zhao, merkez bankası dijital para birimlerinin (CBDC) Bitcoin’i tehdit edebileceğini belirtti.

CoinShares baş strateji sorumlusu Meltem Demirörs, sahip olduğu muazzam kullanıcı tabanını göz önünde bulundurarak, PayPal şirketinin kendi kripto para birimini başlatabileceğini belirtti. Demirörs, konuşmasında PayPal şirketinin önümüzdeki 6 ila 12 ay içinde kendi kripto para birimini başlatabileceğini ifade etti.

Glassnode’un verilerine göre, Bitcoin’in toplam arzının %10’u 10 yıldan fazla bir süredir hareket etmedi. Mevcut 18,5 milyon Bitcoin arzının 1,8 milyonu hareket ettirilmemek üzere Bitcoin adreslerinde kilitlendi. 

Dövüz kurunun yükselmesiyle birlikte Brezilya, Türkiye, Arjantin, Sudan, Angola, Venezuela ve Zambiya’da Bitcoin tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Ünlü Wall Street yatırımcısı ve milyarder Paul Tudor Jones, Bitcoin’in en iyi “enflasyon ticaretlerinden” biri olduğunu belirtti. Geçtiğimiz mayıs ayında Bitcoin’e ilk yatırımını yapan Jones, şimdilerde Bitcoin’i çok daha fazla sevdiğini ifade etti.

PayPal şirketinin Bitcoin dahil dört kripto para birimini destekleyeceği haberinin ardından Bitcoin 13 bin doları aştı.

Microstrategy CEO’su Michael Saylor, şirketinin Bitcoin’i 100 yıl boyunca elinde tutacağını ve satmaya niyeti olmadığını söyledi.

PayPal’ın 2021’de kripto ödemelerini başlatacağı ortaya çıktıktan kısa bir süre sonra, ödeme devinin bir kripto para saklama kuruluşu olan BitGo’yu satın alacağı konuşulmaya başladı.

Toplamda 283.295.101 dolara denk gelen Bitcoin işlemleri sadece 22 dolarlık bir işlem ücreti ile transfer edildi.

Bloomberg’den Mike McGlone, CBDC’lerin Bitcoin’e olan talebi arttıracağını dile getirdi.

Çin Halk Bankası, yakın zamanda piyasaya süreceği dijital Yuan’ın yerini alabilecek herhangi bir kripto paraya izin vermeyeceğini açıkladı. 

Chicago Ticaret Borsası (CME), artan kurumsal taleple birlikte Binance Vadeli İşlemleri geride bırakarak en büyük ikinci Bitcoin vadeli işlem borsası oldu. 

Gemini kripto borsası kurucuları Tyler ve Cameron Winklevoss, Bitcoin’in 500 bin dolara ulaşmasının kaçınılmaz olduğunu belirttiler. İkizler, MicroStrategy ve Square gibi şirketlerin Bitcoin satın almasının, piyasanın değişmeye başladığının göstergesi olduğunu söyledi. 

JP Morgan’ın analisti Nikolaos Panigirtzoglou yayınladığı raporda Bitcoin’in gelecekte altınla daha yoğun bir rekabet halinde olacağını belirtti. Raporda Y kuşağı nedeniyle Bitcoin’in altın karşısında daha önemli bir rakip olabileceğini ve kriptonun sadece bir servet deposu olmanın ötesine geçebileceği belirtildi. 

BitInfoCharts’tan alınan verilere göre, Bitcoin işlem ücretleri, Ağustos ayının ortasından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı ve Temmuz 2018’den bu yana görülmemiş bir hızla yükseldi.

Bloomberg’e konuşan milyarder yatırımcı Mike Novogratz, önümüzdeki beş yıl içinde Bitcoin’in işlem para birimi olarak kullanılmayacağını belirtti. 

 

HAFTANIN ALTCOİN HABERLERİ

Glassnode veri ajansının yayınladığı verilere göre, Ethereum’a (ETH) yatırım yapanların sayısı ve kripto borsalarına gönderilen ETH miktarı ciddi bir şekilde arttı. 

DTCCapital’in başkanı Spencer Noon, Ethereum’un uzun vadeli temel göstergelerinin hiç bu kadar iyi olmadığını dile getirdi. Ethereum’daki günlük aktif adresler, işlem ücretleri ve genel işlem etkinliği gibi önemli göstergelerde de artış kaydedildi.

Santiment’teki araştırmacılara göre, Ethereum madencileri satış yapmıyor. ETH 420 doları aşarken olumlu temel faktörler ortaya çıkıyor. 

Ripple şirketi ve Güney Kore ODL koridoru toplamda 21.242.018 dolara denk gelen 88 milyondan fazla XRP’yi transfer etti. 

Ripple yönetim kurulu üyesi Ken Kurson, siber taciz suçlamasıyla bugün tutuklandı.

XRPL Monitor hesabının yayınladığı son verilere göre, iki kripto devi 116 milyon XRP transferi gerçekleştirdi. Ripple DLT şirketi ve Binance borsası 91 milyon olan devasa bir XRP işlemi kaydetti.

Ripple şirketinin CEO’su Brad Garlinghouse, İngiltere’deki düzenleyici FCA’nın XRP’yi bir para birimi olarak görmesi nedeniyle merkezi oraya taşıyabileceklerini belirtti.

Binance dijital borsasından 21.421.875 dolara denk gelen devasa miktarda 84,4 milyon XRP geçti. Binance, 15,4 milyon XRP, 6 milyon ve 30 milyon XRP taşıyan üç işlem gerçekleştirdi. 

Bitcoin’in yükselişinin ardından kısa süre içinde Tether neredeyse yarım milyar USDT bastı. 450 milyon yeni oluşturulan USDT’nin 85 milyondan fazlası dağıtıldı ve 126.9 milyon USDT Binance borsasına gönderildi.

 

HAFTANIN DİĞER KRİPTO PARA HABERLERİ 

Avustralya medyası The Age tarafından bildirildiği üzere, Bitcoin’den nefret eden Peter Schiff’in sahibi olduğu Euro Pacific Bankasının dünya çapındaki organize suç örgütleri tarafından kullanılan bir kara para aklama aracı olduğu iddia edildi. 

Kanada Merkez Bankası, finansal teknoloji ve dijital para birimleri hakkında derin bilgiye sahip bir ekonomisti işe almayı planlıyor. 

Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell, dijital para biriminin faydalarını hala “değerlendirmekte” olduklarını açıkladı. Powell, dijital parayı önce yapmaktansa doğru yapmanın önemli olduğunu vurguladı ve tüm merkez bankalarının yaklaşık %80’inin kendi merkez bankası dijital para birimi (CBDC’leri) üzerinde çalıştığını belirtti. 

Morgan Creek Digital kurucu ortağı Anthony Pompliano, Powell’ın düşüncesine karşı çıkarak zamanın oldukça önemli olduğunu söyledi ve dijital ABD Dolarının piyasaya sürülme zamanının geldiğini belirtti. 

Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire, Blockchain teknolojisini överken kripto para birimlerini eleştirdi. 

Ripple CTO’su David Schwartz, ABD dolarının dünyanın yerleşim para birimi olarak rolünün artık küçülmekte olduğunu belirtti. Ancak CTO doların yerine geçebilecek bir varlık olmadığını ifade etti.

Yeni Zelanda Merkez Bankası başkan yardımcısı Christian Hawkesby, ülkenin bir merkez bankası dijital para birimi CBDC yayınlamak için yakın zamanda bir planı olmadığını belirtti.

Kırgızistan’ın Başkan Vekili ve Başbakanı Sadyr Japarov, yakın gelecekte adil seçimler sağlamak ve halkın demokratik sürece olan inancını arttırmak amacıyla seçimlerde Blockchain teknolojisini kullanmayı teklif ettiler. 

Morgan Creek Capital Management CEO’su Mark W. Yusko, Avrupa Merkez Bankası’nın amansız para basımının tam bir fiyasko olduğunu dile getirdi.

Bahamalar Merkez Bankası, ülkenin devlet destekli dijital para birimi olan “Sand Dollar’ı” piyasaya sürdü. Bu sayede Bahamalar dünyada resmi olarak CBDC’sini başlatan ilk ülke oldu.

Grayscale Investments kurucusu ve CEO’su Barry Silbert, Grayscale şirketinin şimdilerde birkaç milyar dolarlık dijital varlığı yönettiğini duyurdu. Fonlarında ciddi bir artış olduğunu belirten Silbert, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinde 7 milyar dolar tuttuğunu açıkladı.

Rusya parlamentosu ve Merkez Bankası Ulusal Bankacılık Konseyi üyesi Anatoly Aksakov, ülkenin gelecek yıl dijital rubleyi test etmeye başlayabileceklerini belirtti.

Bloomberg’in 23 Ekim tarihinde yayınladığı bir raporuna göre Japonya Merkez Bankası (BOJ) dijital Yen’in piyasaya sürülmesinin halk desteğine bağlı olduğunu düşünüyor. 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz