Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
255
Blockchain
Blockchain

HAFTANIN BİTCOİN HABERLERİ 

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) bu hafta başında 12 bin dolara doğru yükselişe geçti ancak hafta boyunca 11.300 ila 11.550 dolar arasında işlem gördü. Şimdilerde ise Bitcoin 11.444 dolardan işlem görmeye devam ediyor.

Zincir içi analist Willy Woo, yayınladığı göstergede Bitcoin yatırımcılarının fiyatı yükseldikçe BTC’lerini tutma eğiliminin arttığını açıkladı.

Blockchain analiz firması tarafından sağlanan verilere göre, Bitcoin adreslerinin %89,28’i şu anda kârda. Zincir üzerindeki veriler, Bitcoin Blockchain ağında dengeye sahip 31.94 milyon adres olduğunu gösteriyor. 

Tesla CEO’su Elon Musk, Nevada’daki şirketinin Gigafactory’sinde bir Bitcoin ATM’si olduğunu yalanladı.

2010 yılında çıkarılmış ve o zamandan bu yana hareket ettirilmemiş olan 1.000 Bitcoin taşındı. Bitcoin’in 10 sentten daha düşük olduğu Eylül 2010’da çıkarılan kripto paralar şimdilerde 11.425.000 dolar değerinde ve kimliği bilinmeyen bir kişi tarafından transfer edildi.

Mac isimli analist Bitcoin’in kısa vadeli direnç seviyesi olan 11.600 doları aşabilirse, yakın vadede 14 bin dolara yükselebileceğini iddia etti.

Piyasa değerine göre en iyi kripto para birimi Bitcoin, 12 Ekim tarihinde Bitstamp borsasında 11.547 dolara kadar yükseldi. Bu 2 Eylül’den beri Bitcoin’in ulaştığı en yüksek seviye oldu.

Bitcoin Treasuries tarafından yayınlanan veriler neredeyse 7 milyar dolar Bitcoin’i, ABD yazılım devi MicroStrategy, varlık yöneticisi Galaxy Digital ve Jack Dorsey’in ödeme işleme platformu Square gibi toplamda 13 halka açık şirketin elinde bulundurduğunu ortaya çıkardı.

İngiltere Merkez Bankası (BoE) yöneticisi Andrew Bailey, bir kez daha Bitcoin eleştirisini dile getirerek dünyanın en büyük kripto para biriminin gerçek bir değeri olmadığını iddia etti.

Ledger, MicroStrategy’nin 450 milyon dolarlık Bitcoin yatırımını güvence altına almasına yardımcı olmak istediğini açıkladı.

12 Ekim’de Bitcoin, Türk Lirası karşısında tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı ve kripto para borsası Bitfinex’te 92.905 TL’ye yükseldi. Son üç sene içinde değerinin yaklaşık %50’sini kaybeden Türk Lirası ABD doları karşısında tüm zamanların en düşük seviyesine geriledi.

ArbiSmart’ın baş bilgi sorumlusu Mike Meyers, İngiltere’nin kripto para türevlerini yasaklamasının uzun vadede Bitcoin fiyatı üzerinde olumlu bir etkisi olabileceğini belirtti.

MicroStrategy’nin CEO’su Michael Saylor, geçtiğimiz günlerde Square şirketinin 50 milyon dolarlık Bitcoin yatırımını  “olağanüstü bir haber” olarak nitelendirdi.

Yatırım fonu devi Fidelity Investments’in kripto para birimi yan kuruluşu olan Fidelity Digital Assets, son derece yükseliş gösteren bir Bitcoin raporu yayınladı. Rapor, analiz firması The TIE’den alınan verilere dikkat çekerek, sosyal medyada Bitcoin’den oldukça fazla söz edilmesinin dijital para biriminin değerinde artışlara neden olabileceğini gösterdi.

Blockchain.com’a göre, 2010’dan hiçbir işlem kaydetmeyen 50 Bitcoin 14 Ekim’de transfer edildi. Şimdilerde yaklaşık 570 bin dolara denk gelen Bitcoin’ler tam on senedir ilk defa işlem gördü.

CoinMetrics verilerine göre, Bitcoin’in hash oranı 14 Ekim tarihinde 144 EH / s’lik yeni bir rekora ulaştı. Tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşan Bitcoin hash oranı bir önceki rekor olan 143.1 EH / s’yi aştı.

Bitcoin analiz platformu olan ChainInfo’ya göre, ABD merkezli kripto para borsası Coinbase soğuk depoda yaklaşık 994.904 Bitcoin tutuyor ve bu miktarın şu anki değeri 11 milyar dolar. 

Birden fazla JPMorgan Chase uzmanı, Bitcoin’in mevcut fiyatını diğer emtialarla karşılaştırdı ve varlığın ileride satış baskısı görebileceğini belirtti. 

Beş aydan kısa bir süre içinde yaklaşık 4 milyar dolar değerinde Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) merkezi olmayan finansa (DeFi) kilitlendi. 

Morgan Creek Capital’in CEO’su ve kurucusu Mark Yusko, Bitcoin’in sınırlı arzının onu fiat paradan çok daha cazip bir varlık haline getirdiğini dile getirdi. Yusko, “fiat paranın değeri yavaş yavaş düşeceği için” herkesin gelecekte kripto para ve özellikle Bitcoin kullanacağını savundu.

Önde gelen kripto para birimi analisti Tone Vays, 11 bin doların Bitcoin için “mükemmel” bir satın alım fırsatı olduğunu belirtti. 

Yeni bir rapora göre, Bitcoin tarihi trendlerin bu yıl kendini tekrar etmesi durumunda kasım ayında 15 bin dolara yükselebilir. 

Forbes, Grayscale Investments aracılığıyla Bitcoin’i benimseyen bir düzineden fazla kurumsal yatırımcıyı açıkladı. Bunların arasında dünyaca ünlü ve en eski bankacılık ailesine ait olan Rothschild Investment Corporation da var. 

Coinbase Pro borsası yaptığı açıklamada 19 Ekim Pazartesi gününden itibaren Wrapped Bitcoin veya WBTC’yi destekleyeceğini duyurdu. 

Real Vision kurucusu Raoul Pal, “muazzam” bir para duvarı olarak adlandırdığı sermaye girişleri sayesinde  2025’te Bitcoin’in 1 milyon dolara ulaşacağını tahmin etti.

Arcane Research’ten alınan veriler, Bakkt Bitcoin borsasının 20 Eylül’den 20 Ekim’e kadar rekor bir ay daha yaşadığını gösterdi. Bu veriler son aylarda halka açık şirketlerden Bitcoin için kurumsal talepte gözle görülür bir artış yaşandığını ortaya çıkardı. 

HAFTANIN ALTCOİN HABERLERİ

DappRadar, bu hafta bu yılın üçüncü çeyreğinde DeFi dünyasındaki işlem hacimlerinin 2020’nin ikinci çeyreğinden bu yana arttığını gösteren bir rapor yayınladı. Bu rapor toplam DeFi işlem hacminin % 96’sının Ethereum Blockchain’inde gerçekleştiğini gösterdi.

12 Ekim’de % 8,15 artarak Binance’de 387,75 dolara kadar yükselen Ethereum (ETH) fiyatı 400 dolara yaklaştı.

8BTC tarafından bildirildiği üzere, Ethereum hash oranı yükselmeye ve gelişmeye devam ederken, gas fiyatları üç ayın en düşük seviyesi olan 36 Gwei’ye düştü. 

Bloomberg tarafından yayınlanan en son raporda, en iyi stablecoin olarak görülen Tether’ın (USDT) önümüzdeki yılın sonuna kadar Ethereum’un (ETH) piyasa değerini aşabileceğini öngördü.

Glassnode tarafından yayınlanan son verilere göre, dolaşımdaki toplam Ethereum’un yarısından fazlası son bir senedir hareket etmedi ve bu süre içinde Ethereum’un sadece %39.6’sı el değiştirdi. 

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, düzenleyici sorunu düzelmediği takdirde Ripple merkezini başka bir ülkeye taşıyabileceklerini belirtti.

Ripple’ın baş teknoloji sorumlusu David Schwartz, Twitter hesabın yayınladığı açıklamada, 2012 senesinde token başında 1 dolardan 40 bin Ethereum’u yanlışlıkla sattığını belirtti. Schwartz, yanlışlıkla yapılan bu işlem şimdilerde kabaca 15.4 milyon dolar değerinde olduğunu ifade etti. 

XRPL Monitor tarafından yayınlanan son verilere göre, Ripple kısa süre içinde cüzdanları arasında yaklaşık 100 milyon XRP aktardı ve paranın bir kısmını Avrupa’daki ODL koridoruna göndererek birkaç büyük işlem gerçekleştirdi. 

Blockchain devi Ripple şirketi 50 milyon XRP taşıdı. 

16 Ekim tarihinde Ripple şirketi 10.648.704 dolara denk gelen 44 milyon XRP’yi aktardı. Bunun 14,1 milyon XRP’si Binance ticaret devine gönderildi. 

2021 yılının ilk çeyreğinde piyasa değerine göre en büyük ikinci stablecoin olan USD Coin (USDC), Stellar Blockchain’inde piyasaya sürülecek.

Filecoin (FIL) borsada listelenmesinin ardından % 118 oranında yükselerek ciddi bir fiyat artışı kaydetti ve bunun üzerine FTX, Binance ve Gemini gibi en iyi kripto para birimi borsaları, altcoin’i hızlı bir şekilde listeleyeceklerini duyurdu.

Binance 68 milyon dolar değerinde Binance Coin’i (BNB) yaktı. Binance böylelikle toplamda 2,253,888 adet token’i ve token arzının %1.13’ünü imha etmiş oldu.

Glassnode tarafından sağlanan son verilere göre, kümülatif Tether (USDT) işlem hacmi son bir ayda %20 artış kaydetti ve böylelikle 600 milyar doları aştı. 

Stablecoin USDC’nin önümüzdeki yılın başında Stellar ağında piyasaya sürüleceği haberinin üzerine, Stellar (XLM) değeri %10 arttı.

İlk olarak Eylül ayında duyurulan Monero’nun ‘Oxygen Orion’ düğüm yazılımını yeni bir sürümünü içeren bir ağ güncellemesi yayınlandı.

HAFTANIN DİĞER KRİPTO PARA HABERLERİ 

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, Avrupa Merkez Bankası’nın dijital euro lansmanını çok ciddiye aldığını belirtti. 

İngiliz gazeteleri Evening Standard ve The Independent’ın sahibi Alexander Lebedev, DeFi platformlarının patlayıcı büyümesinin hızlı bir likidite akışı tarafından yönlendirildiğini ve sonsuza kadar devam edemeyeceğini düşünmesine rağmen, yine de DeFi’nin küresel finansal sistemi yeniden inşa etmek için muazzam fırsatlar sunduğunu dile getirdi.

Bloomberg tarafından yayınlanan habere göre, İspanya, vatandaşlarının kripto varlıklarını ve kazançlarını bildirmesi için yeni bir tasarı hazırladığını açıkladı.

Blockchain devi Ripple şirketinin ortağı MoneyGram, 13 Ekim tarihinde yapılan açıklamaya göre, işlem artışını %161 arttırdı. 

Starbucks ve McDonald’s Çin’in devam eden dijital yuan testlerine katılmadığı bildirdi. 

Bağımsız bir küresel haber kuruluşu olan Associated Press, 2020 ABD seçim sonuçlarını Blockchain’de yayınlamak için Blockchain tabanlı ansiklopedi Everipedia ile iş birliği yapacağını açıkladı. 

Kripto para varlık yönetimi firması Grayscale’in raporuna göre, şirket 2020’nin üçüncü çeyreğinde en büyük üç aylık girişlerini kaydetti.

Tron CEO’su Justin Sun, merkezi olmayan depolama ağı Filecoin’in dolandırıcılık olduğunu belirtti ve fiyatının aniden 200 dolara yükseldikten sonra ciddi bir düşüş kaydettiğini açıkladı. 

İspanya’nın merkez bankası Banco de España, önümüzdeki dört yıl için önceliklerini özetleyen bir plan yayınladı. Bu planda merkez bankası dijital para birimini (CBDC) inceleyeceğini açıkladı.

Binance Coin (BNB) fiyatı son yirmi dört saatte % 3,7 kazanarak 31,17 dolara ulaştı ve böylelikle kripto para birimi yıllık en yüksek seviyesi olan 33.49 dolara yaklaşmış oldu. 

Dünyanın en iyi kripto para borsalarından Binance 100 milyon dolarlık hızlandırıcı fonunun bir parçası olarak altı DeFi projesine 350 bin dolarlık yatırım yaptığını duyurdu. 

ABD Kıymetler ve Borsa Komisyonu Üyesi Hester Peirce, BitMEX suçlamalarının diğer kripto para borsaları için bir uyarı olması gerektiğini belirtti.

Polis Malta merkezli kripto para borsası OKEx’e soruşturma açtılar. OKEx borsası soruşturma altında olması sebebiyle para çekme işlemlerini askıya aldı. Daha sonra OKEx borsasının kurucusu Xu Mingxing gözaltına alındı. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz