Tesla Fabrikasında Bitcoin ATM’si Bulunuyor Mu ?

0
321
Elon Musk
Elon Musk

Tesla CEO’su Elon Musk, Nevada’daki şirketinin Gigafactory’sinde bir Bitcoin ATM’si olduğunu yalanladı. 1,9 milyon metrekarelik binada bulunan gizemli LibertyX ATM, 10 Ekim’de Fold CEO’su Will Reeves tarafından görüldü. Reeves’in yayınladığı tweet kısa sürede viral oldu ve Tesla’nın Bitcoin’e olan ilgisi hakkında birçok spekülasyona yol açtı.

ABD’deki en büyük Bitcoin ATM sağlayıcısı olan LibertyX ise yazılımının geleneksel para çekme makinelerine basitçe yüklendiğini belirterek tartışmalara netlik kazandırdı. Bununla birlikte LibertyX Twitter hesabından Musk’ın Bitcoin portföyünün yeterli olmadığını söyleyerek 3 Gigafactory ATM’sinden de Bitcoin satın alabileceğini dile getirdi.

Ancak Musk son tweet’inde Nevada’daki şirketinin Gigafactory’sinde bir Bitcoin ATM’si olduğunu belirten çok sayıda haberi yalanladı. Musk açıklamasında fabrikasında Bitcoin ATM’si bulunmasının doğru olmadığını iddia etti.

Bu arada net değerinin 94 milyar dolar olduğu tahmin edilen Musk kripto para birimlerine karşı oldukça kararsız bir duruşa sahip. Musk şimdilerde sadece kendisine uzun süre önce gönderilen 0.25 BTC’yi elinde bulunduruyor. Ancak Square şirketinin Bitcoin’e yatırım yapmasının ardından kripto topluluğundan birçok kişi Bitcoin’i kurumsal anlamda benimseyecek olan bir sonraki kişinin Elon Musk olabileceğini söyledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz