Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
426

HAFTANIN BİTCOİN HABERLERİ
Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) bu hafta genel olarak sabit kaldı. Hafta sonuna doğru 10.700 dolar seviyesine yükseldi ama kısa süre içinde düşüşe geçti. Şimdilerde ise Bitcoin 10.654 dolar seviyesinden işlem görmekte.

Ünlü analist Dan Tapiero, Bitcoin’in en 250 bin dolara veya 5 trilyon dolarlık bir piyasa değerine ulaşana kadar küresel makro otoritelerinin Bitcoin’i dikkate almayacağını dile getirdi. 

Bitcoin ile altın arasında gerçekleşen korelasyon bir yılın en yüksek seviyesine ulaştı ve bu da yatırımcıların BTC’yi bir değer deposu olarak algıladıklarını gösterdi. 

MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, şirketinin Bitcoin’e yatırım yapmasının ardından görünüşte varlığı altcoinlere tercih ederek Bitcoin ile daha fazla ilgilenmeye başladı. 

21 Eylül tarihinde Bitcoin hash oranı, tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı, bu da BTC ağının güçlü kaldığı anlamına geliyor.

Gemini kripto borsasının kurucu ortağı Tyler Winklevoss, Bitcoin’in altın olmakta altından daha iyi olduğunu hatta 10 kat daha iyi olduğunu belirtti. CEO, azlık, dayanıklılık, taşınabilirlik, bölünebilirlik, depolama ve sahtecilik zorluğu kategorilerinde altına kıyasla Bitcoin’in öne geçtiğini açıkladı.

Hafta ortasına doğru JPMorgan Chase, HSBC ve Deutsche Bank da dahil olmak üzere dünyanın en büyük bankalarından bazıları hakkında senelerce  suçluların yasa dışı yollarla elde ettikleri kara parayı akladıkları ortaya çıktı. Bunun üzerine kripto para sektöründen birçok kişi bankaların hatalı bankacılık sistemini eleştirdi. 

Delphi Digital tarafından yayınlanan son Bitcoin raporunda, 2020 yılında Bitcoin yatırmcılarının geçtiğimiz seneye kıyasla daha uzun süre cüzdanlarında Bitcoin tuttukları ortaya çıktı.

22 Eylül’deki Keiser Report TV programında Bitcoin hakkında konuşan Max Keiser, ekonominin kötüye gittiğine dikkat çekti ve dünyanın Bitcoin’e ihtiyacı olduğunu belirtti.

Bitcoin Jack isimki grafik uzmanı ve analist Bitcoin’in eylül ayı başında ciddi bir düşüş kaydetmiş olsa bile Bitcoin’in makro eğilimin hala yükselişte olduğunu dile getirdi.

Bloomberg tarafından yayınlanan metriğe göre, Bitcoin’in 15 bin dolara ulaşması gerekiyor. Bloomberg, lider kripto para birimi Bitcoin fiyatının mevcut durumda büyük ölçüde düşük olduğunu ileri sürdü.

Whale Alert hesabı 208.000.000 dolarlık toplam 29.293 BTC taşıyan birkaç önemli işlem tespit edildi. Bu transferler kripto borsaları Binance ve OKEx ile üç anonim kripto para cüzdanı arasında toplamda altı işlemle gerçekleşti.

MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, Bitcoin’in bir borsa aracı olması gerekmediğini ifade etti.

Cambridge Alternatif Finans Merkezi’ndeki araştırmacılar, geçtiğimiz günlerde dünya çapında 100 milyon insanın şu anda Bitcoin ve diğer Blockchain tabanlı kripto paralara sahip olduğunu ortaya çıkardı. 

Spor blogu Barstool Sports’un kurucusu Dave Portnoy, bir noktada 1 milyon doların üzerinde Bitcoin’i elinde tuttuğunu ancak sonunda hepsini sattığını doğruladı. Bununla birlikte Bitcoin’in büyük bir Ponzi şeması olduğunu iddia etti. Bunun üzerine analist Willy Woo, Bitcoin ve Ponzi şeması arasındaki farkları açıkladı.

Twitter ve Square CEO’su Jack Dorsey, Bitcoin’in güvenliğin anahtarlarını elinde tuttuğunu söyledi. Dorsey, Bitcoin’in, güvenilmeyen bir ortamda, internet olan güvenilir bir sistem sağlamak olduğunu dile getirdi.

26 Eylül tarihinde Asya merkezli borsa KUCoin borsası Bitcoin, Ethereum ve ERC20 sıcak cüzdanlarını etkileyen 150 milyon dolarlık bir saldırıya uğradı. Saldırının ardından Bitcoin fiyatı değişikliğe uğramadı.

HAFTANIN ALTCOİN HABERLERİ
Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, en az değer verilen Ethereum destekli dapp kategorisi olduğu söylediği tahmin platformlarına değindi. Buterin Augur v2 ve Omen gibi tahmin platformlarının bunların arasında olduğunu belirtti.

Bazı uzmanlar merkeziyetsiz finans DeFi projeleri Ethereum’a akın ederken, Ethereum ağının bunun için henüz hazır olmadığını dile getirdi.

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, merkez bankası dijital para birimleri (CBDC’ler) için birlikte çalışabilirliğe öncelik verilmesi gerektiğini belirtti.Garlinghouse, dünya genelindeki merkez bankalarının % 70’inden fazlasının CBDC’leri dağıtmaya çalıştığını söyledi ve merkez bankalarının CBDC’lerle birlikte çalışabilirliğe öncelik vermesi gerektiğini ifade etti.

Topluluk odaklı bir NFT farmlama protokolü projesi olan MEME, Poloniex borsasında listelendikten sonra son yirmi dört saat içinde neredeyse %100 kazanarak tüm zamanların en yüksek değeri olan 1.775 dolara ulaştı. 

Litecoin işlem hacmi, son yirmi dört saat içinde %100’ün üzerinde arttı. Glassnode analitik sağlayıcısı, Litecoin’deki işlem hacminin %104,7 artarak 241.382.247’ye ulaştığına işaret eden benzer verileri tweetledi. 

Milyarder Tim Draper, favori altcoin’lerini açıkladı. Milyarder, XRP dışında kripto para portföyünde Bitcoin Cash (BCH), Tezos (XTZ) ve Aragon (ANT) bulunduğunu belirtti.

En popüler stablecoin’lerden biri olan Tether (USDT) pazar payı, kripto analiz firması CoinMetrics tarafından sağlanan verilere göre, kuruluşundan bu yana ilk kez %80’in altına düştü.

Son haftaların popüler merkeziyetsiz finans (DeFi) projelerinden Yearn.finance’ın (YFI) sahipleri fiyat yükselişine rağmen kâra geçemiyorlar. %65,867’lik bir fiyat rallisine rağmen tüm YFI adreslerinin üçte birinden daha azı kâr elde ediyor.

HAFTANIN DİĞER KRİPTO PARA HABERLERİ
Şimdilik yalnızca yedi yerel kripto borsası Venezuela’da ticaret için PTR sunan Venezuela henüz yurt dışında PTR’yi listeleme kapasitesine sahip ortaklıklar ilan etmedi. 

Tron CEO’su Justin Sun, Tron kullanıcı tabanının 10.000.000.000’a ulaştığını iddia etti. Dünya üzerindeki insan nüfusundan fazla bir kullanıcıya sahip olduğunu dile getiren Sun, Tron Blockchain’inin kullanıcı tabanının 10 milyarı aştığını belirtti. 

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, Avrupa Birliği’nde piyasaya sürülen herhangi bir dijital para biriminin nakit paranın yerini alamayacağını söyledi. Lagarde, şimdilik bankanın merkez bankası dijital para birimi (CBDC) hakkında bilgi topladığını ve araştırmalar yaptıklarını belirtti.

Binance.US CEO’su Catherine Coley, kripto parayı benimsemeyen şirketlere cahil dedi. Coley, önümüzdeki beş sene içinde şirket kuracak kişiler eğer dijital paraları benimsemezse işlerini cahilce yapacaklarını belirtti.

Yerel bir haber kuruluşuna göre, İran’da üç büyük enerji santrali çok yakında elektriğini Bitcoin madencilerine sunacak.

Sektörün ünlü isimlerinden analist Tone Vays ve Gemini borsası kurucu ortağı Cameron Winklevoss DeFi sektörü konusunda fikir ayrılığı yaşadı. Vays, DeFi sektöri ile ICO’nun sonunun aynı olacağını düşünürken Winklevoss ise DeFi’nin 2017 ICO çılgınlığı ile aynı olmadığını belirtti.

23 Eylül tarihinde açıklanan duyuruya göre, Dijital Ticaret Odası’nın yönetim komitesine Visa, Goldman Sachs ve Six Digital Exchange (SDX) katıldı. Bununla birlikte eski Beyaz Saray Genelkurmay Başkanı ve Congressional Blockchain Caucus’un kurucularından biri olan Mick Mulvaney de odanın danışmanlar kuruluna katıldı.

Gemino kripto para borsasının sahipleri olan Winklevoss ikizleri hakkında yazılan ve Ben Mezrich’in kaleme aldığı kitap Guardian’ın sosyal medyayla ilgili ilk 10 kitap listesinde 5. sıraya yerleşti.

Avrupa Merkez Bankası, yayınladığı raporda toplumu 2020 yılında kitlesel bir şekilde büyüyen stablecoinler ile ilgili risklere dikkat çekti. 

Visa, dijital para birimleri üzerindeki çalışmalarını ilerletmek için çalışıyor. Yakın tarihli bir Forbes röportajına göre, Visa şu anda çevrimdışı dijital para ödemeleri araştırıyor. 

Kripto madenciliği şirketi Genesis Mining tarafından yapılan yeni bir araştırma, ABD vatandaşlarının çoğunun bir Merkez Bankası Dijital Para Birimi’nin kullanılmasına karşı olduğunu ortaya çıkardı. 

Çin medyası kripto para birimini en iyi performans gösteren varlık olarak tanımladı. Çin haber kuruluşu 8BTC, Çin Merkez TV (CCTV) raporuna göre, kripto para birimi 2020 yılında %70 büyüme gösterdi ve böylelikle hem altını (XAU) hem de ABD borsasını geride bırakarak en iyi performans gösteren varlık oldu. 

DeFi Pulse’a göre, DeFi kullanıcıları, Ethereum ve dolara sabitlenmiş kripto para birimleri de dahil olmak üzere 10 milyar dolardan fazla dijital varlığı DeFi uygulamalarına kilitlediler. Bu sayı sadece üç ay önce 1 milyar doların biraz üzerindeydi. 

Asya merkezli kripto borsası KuCoin, 150 milyon dolarlık bir hacker saldırısının kurbanı oldu. Saldırının ardından Tron CEO’su Justin Sun, ekibin çalınan fonları bulmasına yardımcı olacağına söz verdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz