Dünyanın En Büyük Bankaları Hakkında Çıkan Skandallar BTC’yi Nasıl Etkileyecek?

0
254

BuzzFeed News tarafından yayınlanan rapora göre, JPMorgan Chase, HSBC ve Deutsche Bank da dahil olmak üzere dünyanın en büyük bankalarından bazıları 1999’dan 2017 yılına kadar suçluların yasa dışı yollarla elde edilmiş yaklaşık 2 trilyon dolar parayı akladı. Soruşturma, Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu (ICIJ) ile birlikte 109 medya kuruluşu tarafından yürütüldü. BuzzFeed raporda yukarıda belirtilen önemli bankaların uyuşturucu krallarına, Ponzi şeması operatörlerine ve katillere para taşımak için yardım ettiği bildirdi.

Bunun üzerine kripto para sektöründen birçok kişi bankaların hatalı bankacılık sistemini eleştirdi. Capriole Investments’ın kurucusu Charles Edwards, Bitcoin’i genellikle suçluların kullandığı iddiasının abartıldığını söyledi ve Bitcoin’in kötü amaçla kullanılsa bile kamuya açık olarak izlenebileceğini belirtti.

Bu arada Kraken’in baş hukuk sorumlusu Marco Santori, büyük bankaların skandal haberlerinin lider kripto para birimi Bitcoin için iyi olmadığı konusunda uyardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz