Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
356

HAFTANIN BİTCOİN HABERLERİ
Analist Willy Woo tarafından hazırlanan yeni Bitcoin fiyat modeline göre, lider kripto para birimi 1 ay içinde büyük bir boğa koşusuna başlayarak yükselişe geçecek.

Ripple CTO’su David Schwartz, Bitcoin’in yaratıcısı Satoshi Nakamoto olduğu iddialarına cevap verdi. Schwartz, en son Satoshi Nakamoto adayı olarak seçildi, ancak durumun böyle olmadığını hızlı bir şekilde yanıtladı.

Crypto Research Report‘un Haziran ayında yayınladığı verilere göre, lider kripto para birimi Bitcoin önümüzdeki on sene içinde 397.727 dolara dayanacak ayrıca altcoinler de bu yükselişi takip edecek. 

Glassnode tarafından sağlanan verilere göre, Bitcoin’in dolaşımdaki arzının %61.33‘üne bir yıldan fazla bir süre dokunulmadı. Bitcoin elinde tutanların bu kadar yüksek olduğu en son tarihte Bitcoin büyük bir boğa koşusuna başlamış ve fiyatı zamanla 20 bin dolara kadar gelmişti. Bu nedenle Bitcoin’in yükselmesi bekleniyor. 

Amerikalı milyarder Mark Cuban, yeniden muzu lider kripto para birimi Bitcoin’e tercih ettiğini vurguladı. 

Gemini CEO’su Cameron Winklevoss, lider kripto para olan Bitcoin’i bir yatırım olarak anlamayanların Bitcoin fiyatı için olumlu sonuçlar doğuracağını söyledi.

Veri analisti Justinas Baltrusaitis tarafından hazırlanan rapora göre, lider kripto para birimi son beş senede geleneksel borsalardan 70 kat daha fazla getiri sağladı. 

İsrail merkezli Blockchain girişimi Kirobo, 30 Haziran tarihinde kripto para işlemlerinde insan hatalarına ilişkin sorunları çözebileceklerini açıkladı ve bugünden itibaren Bitcoin işlemlerinin iptal edilebileceğini duyurdu. 

Çin‘de iki şirket arasında teminat gösterilen 2.8 milyar dolarlık altının sahte çıkması sonucu Bitcoin destekçileri Bitcoin’in altın gibi sahtesinin yapılamayacağını söyleyerek kripto parayı savundular.

Ünlü sunucu ve Bitcoin destekçisi Max Keizer, ABD’nin İran ve Venezuela gibi ülkelerle dev bir hash savaşı başlatacağı için önde gelen kripto para birimi fiyatının 500 bin dolara yükselebileceğinden bahsetti. 

Analiz web sitesi CryptoCompare,  BTC / USD volatilesini karşılaştırdı ve bunun üzerine CryptoCompare analistleri, Bitcoin piyasasında büyük hareketlilikler gerçekleşebileceğini söyledi. 

Dev kripto saklama hizmeti Bitcoin IRA’nın bir anketine göre platform kullanıcılarının %42’si lider kripto para birimi Bitcoin’in bu yılın sonuna kadar 15 bin dolara yükseleceğine inanıyor.

Ünlü trader Benjamin Blunts Bitcoin dominasyonunun düşeceğini ve 2019 senesindeki tabloya benzer bir görünüm elde edileceğini söyledi. Analist açıklamasında Bitcoin’in kırılacağını ve yatırımcıların altcoinlere yatırım yapacağını açıkladı ayrıca analist bu durumun bir kartopu etkisi yaratacağını belirtti.

Morgan Creek Capital Management’ın kurucusu Mark Yusko, sadece Bitcoin ve altının para olarak kabul edilebileceğini iddia etti. 

Ödeme devi PayPal şirketinin kripto para alım satımı yapmaya başlayacağı haberlerinin ardından OKCoin COO’su Jason Lau, PayPal’in dijital varlıkları eklemesinin kripto benimsemesini daha da artıracağını söyledi. 

Uzun süredir büyük fiyat değişimleri yaşamayan ve 9200 dolar seviyesinin biraz üzerinde çakılı kalan Bitcoin, 2 Temmuz itibarıyla yeni adres sayısı, aktif adres sayısı, saatlik işlem sayısı ve saat başına harcama miktarı gibi işlemlerde yeni zirveleri yakaladı.

Blockstream’in genel müdürü Adam Back, son aylarda iyi performans gösteren altcoinlere rağmen “Sadece bir kripto para var o da Bitcoin” dedi. 

Genç Parti’nin 5. olağan kongresine telekonferans ile katılan Cem Uzan parti politikalarını açıklarken kripto paraların yeni dünya ekonomisine olan etkisne de değindi. Bununla birlikte Türkiye’nin bu konudaki merkezlerden biri olabileceğini söyledi.

Bloomberg’in üst düzey emtia stratejisti Mike McGlone, Bitcoin’de devam eden fiyat sıkışmasının büyük olasılıkla boğaların lehine olacağını söyledi. 

Bitcoin madencilik şirketleri Riot Blockchain ve Hive Blockchain sene başından bu yana lider kripto para birimi Bitcoin’den çok daha büyük kazanç sağladı. 

Kripto para birimi veri sağlayıcısı Santiment’a göre, günlük aktif Bitcoin adreslerinin sayısı son iki yılın en yüksek seviyesine çıktı ve 1.07 milyona yükseldi.

Kripto trader’ı Josh Rager, Bitcoin fiyatının hangi yöne doğru giderse gitsin her ikisinin de BTC topluluğu için faydalı olacağını öngörüyor. Analist Bitcoin’in yükselmesi veya düşmesi söz konusu olduğunda her türlü kazan-kazan senaryosunun yaşanacağını açıkladı.

Önde gelen kripto para analisti Michael van de Poppe’ye göre, Bitcoin 10.500 dolar seviyesini yeniden test edip bu seviyeyi aştıktan sonra 16 bin dolara yükselebilecek.

Bitcoin.com Ceo’su Roger Ver, kripto para sektörünün en nihayetinde ya cennet ya da cehennem yaratacağını söyledi. Ancak Ver kripto paraların her iki şekilde de kişisel egemenliğin kaderini sallayabileceğini belirtti.

Weiss Crypto Ratings‘teki Blockchain analistleri önde gelen kripto para birimi Bitcoin’in sürekli devam eden ekonomik krize çare olabileceğini öne sürdü. Analistler yazıda Bitcoin’in ekonomiyi iyileştirmede önemli bir yere sahip olacağını ve tüm bunların sonucu olarak yatırımcıların Bitcoin’e yöneleceğini vurguladı.

Ünlü rapçi ve girişimci Kanye West, Amerika Birleşik Devletleri başkanlığına aday olduğunu duyurdu. Mevcut başkan Donald Trump’ın aksine Kanye West’in Bitcoin destekçisi olması kripto para topluluğunun da ilgisini çekti.

En üretken kripto para eleştirmenlerinden ekonomist Steve Hanke, Bitcoin’in spekülatif bir varlıktan başka bir şey olmadığını iddia etmeye devam etti.Hanke, lider kripto para birimi Bitcoin’in gerçek bir para birimi olmadığını söyledi.

HAFTANIN ALTCOİN HABERLERİ
Kripto para araştırma şirketi Santiment tarafından sağlanan verilere göre, aktif Ethereum adreslerinin sayısı Mayıs 2018’den bu yana en yüksek seviyeyi gördü.

‘Kripto Michael’ olarak da bilinen önde gelen kripto para analisti Michael van de Poppe, Ethereum’un Eylül 2018’den beri bir aralıkta işlem gördüğünü ve birikim aşamasında olduğunu söyledi. Analist Ethereum’un 290 doların üzerine çıkmasının yeni bir boğa döngüsünü başlatabileceğini açıkladı. 

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, Twitter hesabından Tron ile Ethereum’u kıyasladı. Buterin açıklamasında Tron’un Ethereum’a kıyasla 10 kat daha fazla hatası olduğunu dile getirdi.

Yakın zamanda yayınlanan verilere göre, Ripple’ın büyük ortağı MoneyGram’ın son iş birliğine rağmen XRP’nin ODL koridorlarının seviyeleri düştü. 

Ripple’ın yatırım ve geliştirme kolu Xpring’i kuran geliştirme müdürü Daniel Aranda, Blockchain devi Ripple şirketi ile yollarını ayırdığını duyurdu.

Whale Alert hesabına göre, San Francisco merkezli Blockchain devi Ripple şirketi Temmuz ayının ilk gününde emanet cüzdanından 1 milyar XRP token’inin kilidini açtı. Her ayın ilk günü düzenlenen bu işlem için CEO Brad Garlinghouse bu satışların token’in benimsenmesini artırmak için yapıldığını dile getirdi. 

Bitcoin destekçisi Anthony Pompliano, Ripple şirketinin başarılı olmasının XRP’nin de başarılı olduğunu anlamına gelmediğini dile getirdi.

Kripto para analisti Luke Martin, XRP’nin sene başından bu yana büyük bir yükseliş kaydetmediğini belirtti. Martin son aylarda bazı altcoin’lerin yükselişe geçtiğini ancak XRP’nin bu altcoin’ler arasında olmadığını söyledi.

Ünlü yatırımcı ve eski ABD Kongre adayı olan David Gokhshtein, XRP’yi kötüleyenlerin ileride bu parayı kesinlikle kullanacaklarını belirtti.

Sektörün tanınmış ismi John McAfee’nin gizlilik tabanlı kripto parası Ghost Coin, yaptığı anlaşma sonucu otomatlarda kullanılabilecek.

Robinhood ve Uber gibi girişimlerin melek yatırımcılarından Jason Calacanis, niteliksiz salaklar tarafından yönetilen kripto para projelerinin %99’unun çöp olduğunu iddia etti.

Michael van de Poppe, Chainlink’in 4.92 dolar seviyesine yükseldikten sonra 4.06- 4.15 dolar altına düşmesinin kripto para için iyi olmadığını ve çok büyük bir düşüşe sebep olabileceğini söyledi. 

En iyi kripto para borsalarından biri olan OKEx borsası, son günlerin popüler kripto para birimi olan COMP’u listelediğini duyurdu. 

Kripto para dünyasında üçüncü yılını doldurmaya hazırlanan en iyi kripto para borsalarından Binance’in dijital parası Binance Coin (BNB) Twitter’da emojili hashtag sahibi oldu.Bunun üzerine Tron CEO’su Justin Sun Tron’un (TRX) Twitter’da emojili hashtag alan 4. Blockchain projesi olduğunu açıkladı. 

Kripto piyasası veri sağlayıcısı Messari’nin yayınladığı son verilere göre, en iyi stablecoin olan Tether’ın (USDT) piyasa değeri ilk kez 10 milyar doları geçti.

Cardano’nun yerel kripto para birimi ADA 2020 yılı sonuna kadar Coinbase borsasında listelenebilir.

HAFTANIN DİĞER KRİPTO PARA HABERLERİ
Kalifornia Üniversitesi BT personeli San Francisco Tıp Fakültesi tarafından kullanılan sunucuların hackerlar tarafından ihlal edildiğini tespit etti. Bazı akademik çalışmalara erişemeyen üniversite veriler karşılığında fidye isteyen hackerlara yaklaşık 1.14 milyon ödemek zorunda kaldı. 

Binance, kripto para dolandırıcılarının yatırımcıları nasıl hedef aldığını ve yatırımcıların nasıl güvenini kazandığını açıklayan yeni bir rapor yayınladı. 

Litvanya Merkez Bankası 9 Temmuz’da LBCOIN adlı CBDC’nin (Merkez bankası dijital parası) ön satışını başlatacağını açıkladı. 

Ethereum tabanlı merkezi olmayan finans (DeFi) token’i Kyber Network (KNC) 2 Temmuz Perşembe günü 24 saat içinde %29 büyüme kaydetti. 

Japonya Merkez Bankası Perşembe günü yaptığı açıklamada, fizibilitesini teknik açıdan kontrol etmek için merkez bankası dijital para birimi (CBDC) ile değerilendirme sürecine başlayacaklarını açıkladı. 

EOS.IO tabanlı bir sosyal medya platformu olan Voice’un resmi lansmanı 4 Temmuz 2020’den itibaren herkes için kullanıma açıldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz