Bitcoin, 2019’dan Bu Yana İlk Kez Tesla Hisselerini Geride Bıraktı

0
104
Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC) fiyatı nihayet son beş yılda yüzde olarak Tesla’nın (TSLA) hisselerini geride bıraktı. Elektronik araç üreticisi, 2022’de BTC varlıklarının büyük bir kısmını sattıktan sonra potansiyel 1,27 milyar dolarlık kârı da kaçırdı.

TradingView verilerine göre son beş yılda Bitcoin’in fiyatı %1.180’in üzerinde artarken Tesla’nın hisse senedi fiyatı %806’nın üzerinde arttı.

Daha kısa zaman aralıklarına bakıldığında, Bitcoin’in getirilerinin özellikle geçtiğimiz yıl TSLA’dan daha iyi performans gösterdiği görülüyor. Geçtiğimiz 12 ayda Bitcoin %139 artarken Tesla %11’in üzerinde düşüş yaşadı. Yılbaşından bu yana BTC %49 artarken Tesla’nın hisse fiyatı %42 düştü.

BTC 1,3 trilyon dolarlık piyasa değeriyle dünyanın dokuzuncu en büyük varlığı haline getirdi; Meta Platformları, Berkshire Hathway, Visa veya JPMorgan Chase’den daha büyük. Tesla, Şubat 2021’de Bitcoin’e yatırım yapan ilk halka açık şirketler arasındaydı. Şirket, 36.000 dolar civarında 1,5 milyar dolar değerinde BTC satın almıştı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz