Haftanın Önemli Bitcoin ve Altcoin Haberleri

0
241
Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Haftanın Bitcoin Haberleri

Yaklaşık 44 milyon dolar değerinde Bitcoin içeren cüzdan, 10 yıldan uzun bir süre sonra etkinleştirildi. Whale Alert’e göre, 687 (mevcut fiyatlarla 43,9 milyon dolar) Bitcoin içeren hareketsiz bir adres on yıldan uzun bir süre sonra etkinleştirildi.

Bitcoin ağı, bir milyarıncı işlemi gerçekleştirdi; bu, kuruluşundan 15 yıl sonra ağ için büyük bir dönüm noktası oldu. Clark Moody’nin Bitcoin kontrol paneli, 1.000.000.000 işleminin 5 Mayıs saat 21.34 UTC’de 842.241 bloğunda işlendiğini gösteriyor.

Bitcoin madenciliğinden elde edilen kazançlar, dördüncü Bitcoin yarılanmasının etkilerinin başlamasıyla Mayıs ayında önemli ölçüde düştü.

Bitcoin fiyatı ve kripto topluluğu içinde artan endişelerin ortasında, MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, yükseliş iyimserliğinin bir işareti olarak ortaya çıktı.

CryptoQuant CEO’su Ki Young Ju, Bitcoin’in şu anda sahip olduğundan daha fazla değerlemeye devam edebileceğini söyledi. 

Avrupa’nın önde gelen bankacılık hanedanının aile şirketi olan bankacılık devi Edmond de Rothschild (Suisse) S.A.’nın elinde 4,2 milyon dolarlık Bitcoin borsa yatırım fonu bulunuyor.

Twitter kurucu ortağı Jack Dorsey, Bitcoin fiyatının 2030 yılına kadar en az 1 milyon dolarlık bir fiyata ulaşabileceğini ve bu noktadan sonra değerinin daha da artabileceğini söyledi.

Haftanın Altcoin Haberleri

Yakın zamanda yapılan bir başvuruya göre, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, Invesco Galaxy spot Ethereum ETF teklifine ilişkin kararını ertelemek için harekete geçti. Düzenleyici, söz konusu ETF teklifinin onaylanması veya reddedilmesi süresini 60 gün daha uzattı.

Ethereum bu hafta sonu 3.200 doların üzerine çıkarken ağ, faaliyetlerde önemli bir artış yaşadı ve yaklaşık 19 ayın en yüksek tek günlük büyümesini kaydetti. 

Grayscale, Ether (ETH) vadeli işlem borsa yatırım fonu için 19b-4 başvurusunu, menkul kıymetler düzenleyicisinin bu konuda bir karar vermek zorunda kalmasından sadece üç hafta önce geri çekmek için şaşırtıcı bir hamle yaptı.

ARK Invest ve 21Shares, güncellenmiş spot Ether borsasında işlem gören fon tekliflerinden staking planlarını çıkardı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun hedefinde şimdi de Ripple’ın yakın zamanda duyurduğu stablecoin var. SEC, son başvurusunda stablecoin’i “kayıtsız bir kripto varlığı” olarak tanımladı.

Cardano (ADA), ağında 90 milyonluk şaşırtıcı bir işlem kaydederek önemli bir dönüm noktasına ulaştı. Bu başarı, oyunun kurallarını değiştiren yükseltmeleri uygulamaya hazırlanan Cardano için çok önemli bir zamanda geldi.

Ethereum katman-2 ölçeklendirme çözümü Arbitrum, ağında önemli bir dönüm noktasına ulaştı. Kripto analitiği servis sağlayıcısı IntoTheBlock’tan (ITB) alınan verilere göre Arbitrum’un günlük işlemleri 8 Mayıs itibarıyla iki milyona yükseldi.

Piyasa değerine göre 10. en büyük kripto para birimi olan Cardano (ADA), son zamanlarda fiyat yörüngesinde şaşırtıcı bir tersine dönüşle aynı zamana denk gelen işlem hacminde kayda değer bir artış yaşadı.

TON ve RNDR 24 saat içinde %13’ün üzerinde artış göstererek kripto piyasalarının yükselmesine neden oldu. RNDR, Apple’ın Render destekli 3D tasarım yazılımı Octane’dan kısaca bahsetmesini alkışlıyor.

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

Dünyanın en büyük kripto borsası Binance, ticaret ekosistemini optimize etmek için yaptığı son hamlede altı ticaret çiftinin listeden çıkarıldığını duyurdu. Resmi bir açıklamada yayınlanan karar, Binance’in kullanıcıları için verimli bir piyasa oluşturma isteğine işaret ediyor.

Yakın zamanda yapılan halka açık bir konuşma sırasında SpaceX patronu Elon Musk, çeşitli konulardaki birçok soruyu yanıtladı. 

KBW, SEC’in Robinhood’a Wells Bildirimi yayınlamasının şaşırtıcı olduğunu söyledi. KBW, platformun mevcut ABD kripto operasyonlarında veya varlık listelerinde herhangi bir değişiklik beklemiyor. 

Dünyanın önde gelen kripto para borsası Binance, kripto para birimi tekliflerini önemli ölçüde genişleterek, kapsamlı kripto para listesine üç yeni işlem çiftinin eklendiğini duyurdu.

LocalMonero, yeni para yatırma ve kayıt kabul etmeyi durdurdu. Resmi ekibin açıklamasına göre, XMR’nin fiat para birimiyle takas edilmesine olanak tanıyan eşler arası ticaret platformu LocalMonero, faaliyetlerini durduruyor.

Robinhood CEO’su Vladimir Tenev, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu Wells’in son bildirimini, ilk çeyrek kazanç açıklaması sırasında “hayal kırıklığı yaratan bir gelişme” olarak nitelendirdi.

CCData, kümülatif aylık spot ve türev işlem hacminin %43,8 oranında düştüğünü belirtti. Binance’in spot piyasa hacmi Eylül 2023’ten bu yana ilk düşüşünü kaydetti. 

Kripto para dünyasının öncü platformlarından biri olan Binance, muhteşem bir ödül havuzuyla Türkiye kullanıcılarını karşılıyor. 

Zorluk çeken kripto kredi sağlayıcısı BlockFi faaliyetlerini durduruyor ve web platformunu Mayıs 2024’e kadar kapatma niyetini açıkladı. 

Cardano’nun kurucusu Charles Hoskinson, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden’a saldırdı ve onun Amerika Birleşik Devletleri’ndeki kripto endüstrisini öldürmek için ortak bir çaba gösterdiğini iddia etti.

Uluslararası Para Fonu (IMF), Nijerya’nın ekonomik reform önlemlerinin bir parçası olarak küresel kripto para borsalarına lisans vermesini önerdi.

Yakın zamanda yaşanan bir gelişmede Binance Futures, ApeCoin (APE) de dahil olmak üzere beş büyük kripto para biriminin listeden çıkarıldığını duyurdu. Karar, borsanın küresel olarak karşılaştığı düzenleyici incelemelerin arttığı bir dönemde geldi.

Önde gelen ABD bankası, Bitcoin borsada işlem gören fon varlıklarını açıkladı. ABD’nin en büyük bankası JPMorgan Chase, yakın zamanda yapılan bir başvuruda Bitcoin borsada işlem gören fon varlıklarını açıkladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz