Haftanın Önemli Bitcoin ve Altcoin Haberleri

0
157
Bitcoin
Bitcoin

Haftanın Bitcoin Haberleri

Galaxy Digital CEO’su ve dijital varlık alanının önde gelen isimlerinden Mike Novogratz, Bitcoin’in geleceği ve Borsa Yatırım Fonlarının (ETF’ler) perakende talebi üzerindeki etkisi hakkındaki görüşlerini paylaştı.

Veri analitiği firması MicroStrategy, bitcoin başına ortalama 51.813 $ fiyatla yaklaşık 155 milyon $ karşılığında ek 3.000 bitcoin satın alarak kripto para piyasasında  önemli bir hamle yaptı. 

Kripto para piyasası, Bitcoin’in iki yıldır görülmeyen bir fiyat noktası olan 57.000 doları aştığını gördü.

Bitcoin (BTC) Çarşamba günü Avrupa sabah saatlerinde 59.000 dolar seviyesinin üzerine çıktı ve son 24 saatte %5 artış göstererek 1,2 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaştı.

10tfund’un kurucusu ve CEO’su Dan Tapiero, geçtiğimiz günlerde Bitcoin’in (BTC) bu yıl 90.000 ila 200.000 dolar arasında şaşırtıcı bir artış görebileceğini iddia etti.

Samson Mow, yakın zamanda Bitcoin için potansiyel bir dönüm noktasına işaret etti. Yaklaşık yedi saat önce yaptığı bir sosyal medya paylaşımında Mow, BTC’nin yakında tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69.000 doları geçebileceğini öne sürdü.

BlackRock’un iShares Bitcoin Trust’ı (IBIT), yönetim altındaki varlıklarda 10 milyar dolarlık kayda değer bir rakamı aşmanın eşiğindeyken, kripto para piyasası tarihi bir ana tanık oluyor.

Bitcoin, Şubat ayını Aralık 2020’den bu yana en büyük aylık yükselişi olan %44’lük bir kazançla kapatmaya hazırlanıyor. 

Dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock ve iShares Bitcoin Trust (IBIT), resmi olarak 10 milyar dolarlık özel kulübe katıldı. Fon bu statüye hızla ulaştı ve yönetim altındaki varlıklarda (AUM) 10 milyar dolar eşiğine ulaşan en hızlı borsa yatırım fonu (ETF) oldu.

Altcoinler
Altcoinler

Haftanın Altcoin Haberleri

Hareketsiz bir Ethereum yatırımcısı, neredeyse on yıldır ilk faaliyetini gerçekleştirerek önemli miktarda Ethereum transfer etti. Blockchain analiz platformu Lookonchain’e göre, Ethereum ilk coin teklifine (ICO) ilk katılanlardan biri, yaklaşık 770.000 dolar değerindeki 238,75 ETH’yi Coinbase’e taşıdı.

Tanınmış piyasa analisti ve televizyon sunucusu Jim Cramer, Ethereum borsada işlem gören fonların (ETF’ler) geleceği hakkındaki iyimserliğini dile getirerek, Bitcoin ETF’lerinde görülen başarıya benzer parlak bir gelecek öngördü.

Ethereum (ETH) balinası, kripto para biriminin fiyatındaki son yükseliş yükselişinin ardından 100 milyon doların üzerinde gerçekleşmemiş kar elde etti.

The Open Network blockchain’in yerel token’ı olan Toncoin’in (TON) fiyatı bugün tek bir saat içinde %35’ten fazla arttı.

Yatırımcılar, kendi blok zincirleri Ethereum ve Solana için ekosistem bahisleri olarak Dogecoin (DOGE) ve bonk (BONK) gibi önde gelen meme tokenlerini kullanıyor.

Binance Futures, 50 katına kadar kaldıraçla TON Sürekli Sözleşmesinin lansmanını duyurdu ve bu, TON tokeninin fiyatında %10’luk bir artışla ilgi odağı olmasını sağladı. 

Önemli teknolojik atılımların yaşandığı bir haftada, Cardano’nun yerel kripto para birimi ADA %16,5 oranında etkileyici bir artış göstererek %20 değerinde zirveye ulaştı.

Tron blockchain’in kurucusu Justin Sun, Berkshire Hathaway yatırım fonunun kurucusu ve dünyanın en zengin adamlarından biri olan Warren Buffett’ın bir Bitcoin’e sahip olduğuna inandığını belirten bir tweet yayınladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz