Bitcoin 59 Bin Doların Üzerine Çıktı

0
111
Bitcoin
Bitcoin

Bitcoin (BTC) Çarşamba günü Avrupa sabah saatlerinde 59.000 dolar seviyesinin üzerine çıktı ve son 24 saatte %5 artış göstererek 1,2 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaştı.

Fiyat artışı, spot bitcoin borsa yatırım fonlarının (ETF’ler) Salı günü kümülatif işlem hacimlerinde 3 milyar doların üzerinde kayıt yaparak talebe katkıda bulunmasıyla geldi. Bazı traderlar ayrıca, Nisan ayında beklenen Bitcoin yarılanmasının, yarılanma öncesi ralliye neden olan yeni bir anlatı olduğuna dikkat çekti.

Coinglass verilerine göre, düşük Bitcoin fiyatlarına yönelik vadeli işlem bahisleri, Asya sabah saatlerinden bu yana 25 milyon dolarlık tasfiyeye yol açtı ve bu da fiyat artışına katkıda bulunmuş olabilir. CoinGecko verilerine göre, diğer yerlerde büyük tokenler Ethereum (ETH), Solana’nın SOL ve XRP’si Asya sabah saatlerinden bu yana %3’e kadar değer kazandı.

Bu arada, varlık hareketindeki değişimin hızını doğal temellere göre izleyen bir duyarlılık ölçüsü olan korku ve açgözlülük endeksi Çarşamba günü 82’ye yükseldi; bu, aşırı açgözlülüğe işaret ediyor ve bir yıldan uzun bir sürenin en yüksek seviyesine ulaştı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz