BlackRock’un Bitcoin ETF’si 10 Milyar Dolara Yükseldi

0
107
blackrock
blackrock

Dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock ve iShares Bitcoin Trust (IBIT), resmi olarak 10 milyar dolarlık özel kulübe katıldı. Fon bu statüye hızla ulaştı ve yönetim altındaki varlıklarda (AUM) 10 milyar dolar eşiğine ulaşan en hızlı borsa yatırım fonu (ETF) oldu; bu, kripto para birimi odaklı yatırım araçlarının kurumsal olarak benimsenmesinin hızlandığının altını çizen bir başarı.

BlackRock’un Bitcoin ETF’sinin bu dönüm noktasına ulaşması yalnızca yedi hafta sürdü. Bu dönüm noktası daha önce altın odaklı GLD fonu tarafından onlarca yıldır sürdürülüyordu. Bu seviyeye ulaşmak neredeyse üç yıl sürdü.

Bloomberg Intelligence, varlıklara göre önde gelen Bitcoin ETF’lerinin ayrıntılı bir anlık görüntüsünü sağlar. Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), toplam hacmi 25,7 milyar dolar olan etkileyici bir hacimle, akışlarda bir düşüş yaşasa da en büyük Bitcoin trustı olmaya devam ediyor. Büyüklüğü, yatırımcılara geleneksel bir yatırım aracı aracılığıyla Bitcoin’e maruz kalma olanağı sağlayarak pazara erken girişine bağlanabilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz