Haftanın Önemli Bitcoin ve Altcoin Haberleri

0
154
Bitcoin
Bitcoin

Haftanın Bitcoin Haberleri

Blockstream’in eski CSO’su ve şu anda Jan3’ün CEO’su Samson Mow, Bitcoin ve bunun parasal teknolojiler bağlamında mevcut toplum için neden önemli olduğu hakkında önemli bir açıklama yayınladı.

Kripto para piyasaları, amiral gemisi kripto para biriminin başlıca sahipleri olan Bitcoin (BTC) balinalarının son iki hafta içinde 3 milyar dolara denk gelen devasa bir 70.000 BTC sattığı bildiriliyor.

Fidelity İcra Direktörü Jurrien Timmer, Bitcoin’in fiyat dalgalanmasının devam edeceğini öngördü. Zekice analiziyle tanınan Timmer, Bitcoin vadeli işlemlerindeki ve Bitcoin’e duyarlı hisse senetlerindeki bazı pozisyonların gevşemeye başladığını belirtti.

BlackRock’un iShares Bitcoin Trust’ı yakın zamanda Coinbase Prime’dan önemli miktarda Bitcoin satın aldı. Lookonchain’in bir tweet’ine göre, vakıf yalnızca yedi saat önce Coinbase Prime’dan yaklaşık 254,7 milyon dolar değerinde 6.495 BTC aldı.

Piyasa değerine göre en büyük kripto para birimi olan Bitcoin, en büyük dijital varlığa yönelik ABD borsa fonlarının 11 Ocak’ta işlem görmeye başlamasından bu yana düşüşünü yavaşlattı ve eğer grafiklerinde bir dip sinyali onaylanırsa şimdi kritik bir testle karşı karşıya kalacak.

BlackRock’un iShares Ürünleri ABD Başkanı Rachel Aguirre, Yahoo Finance ile yakın zamanda yaptığı bir röportajda, IBIT (spot bazlı Bitcoin borsa yatırım fonunun kodu) ticaretinin başlatılmasının ve ilk iki haftasının tatmin edici olmaktan çok daha fazlası olduğunu belirtti.

Kripto varlık yöneticisi Bitwise, çarşamba günü, dijital cüzdan adresini halkla paylaşan on spot bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) sağlayıcısından ilki oldu.

Kripto para piyasalarında çalışan analist ve trader Michael van de Poppe, bir sosyal medya gönderisi yayınladı ve Bitcoin borsada işlem gören fonların yakın zamanda onaylanmasının, Bitcoin fiyatını herkesin beklediğinden çok daha yükseğe çıkarabileceğini öne sürdü.

Önemli bir gelişmeyle Bitcoin (BTC) ağı, bir milyon aktif BTC adresini aşarak tarihi bir dönüm noktasına ulaştı. 

OKX, 26 Şubat 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Bitcoin madencilik havuzu ürünlerini ve ilgili hizmetlerini tamamen kapatacağını duyurdu. 

CoinGecko verilerine göre piyasa değeri açısından önde gelen kripto para birimi Bitcoin (BTC) 41.000 doları aştı. 

Altcoinler
Altcoinler

Haftanın Altcoin Haberleri

Satoshi döneminden kalma, hareketsiz bir Ethereum cüzdanı yakın zamanda hayata geçti. Büyük ölçekli kripto para işlemlerinin popüler takipçisi Whale Alert, yaklaşık 329.492 dolar değerindeki 133 Ethereum (ETH) içeren madencilik öncesi adresin 8,5 yıl boyunca hareketsiz kaldıktan sonra etkinleştirildiğini bildirdi. 

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, modern arabaların mahremiyet etkileriyle ilgili endişelerini dile getirerek otomotiv teknolojisinin sıklıkla gözden kaçırılan yönlerine dikkat çekti.

2024 yılı yaklaşırken XRP kritik bir düşüşle karşılaştı ve son zirvesinden %15 oranında kayıpla şu anda 0,52 dolar civarında seyrediyor. 

Zincir içi veri toplayıcı Santiment tarafından yayınlanan yakın tarihli bir rapora göre, XRP Ledger, on yıldan fazla bir süredir en yüksek sayıda küçük XRP cüzdanının ortaya çıktığını gördü. Ayrıca son üç yılda çok önemli bir kilometre taşına daha imza atıldı.

Whale Alert, yaklaşık 15 saat önce anonim bir balina tarafından popüler aracılık platformu Robinhood’a aktarılan muazzam miktarda Dogecoin tespit ettiğini duyurdu.

Coinglass tarafından bildirildiği üzere Cardano’nun ADA tokeni, son 24 saat içinde türev işlem hacminde %80’lik şaşırtıcı bir artışa tanık oldu ve bu da piyasa dinamiklerinde önemli bir değişime işaret etti.

Mike Novogratz liderliğindeki Galaxy Digital, kripto ve yapay zeka sektörlerindeki faaliyetlerde önemli bir artış öngörüyor. Firma, esas olarak GPU’lara olan artan talebin etkisiyle protokollerin benimsenmesinde ve girişim yatırımlarında bir artış bekliyor.

IOTA (IOTA), boğaların IOTA fiyatını nispeten kısa sürede hızla artırmasıyla 25 Ocak’ta güçlü bir fiyat artışı gördü.

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

Teknoloji devi Google’ın (GOOGL) bulut bölümü, doğrulayıcı ve altyapı sağlayıcısı olarak Flare blockchain’e katıldı.

Coinglass’tan elde edilen son veriler, kripto piyasasının son 24 saat içinde 138,57 milyon dolarlık şaşırtıcı bir tasfiyeye tanık olduğunu gösteriyor ve bu da piyasa yatırımcılarının bu büyük kesintinin ardındaki faktörleri sorgulamasına neden oluyor.

Terraform Laboratuvarları Pte. 21 Ocak’ta sunulan belgelere göre, Bölüm 11’in iflası için Delaware’de gönüllü bir dilekçe sundu.

Çin Halk Bankası (PBoC), Zorunlu Rezerv Oranında (RRR) 50 baz puanlık indirim duyurdu. Piyasaya yenilenmiş bir iyimserlik duygusu aşılayabilir ve potansiyel olarak Bitcoin gibi kripto para birimleri de dahil olmak üzere riskli varlıklar için yükseliş eğilimini tetikleyebilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz